onsdag 1 oktober 2008

Div 1 Norra

Dags för den norra delen av div 1. Jag vet att ni är några som väntat på mina kommentarer om denna serie och här kommer dom nu.

Solna:
Leder serien efter en wo-vinst (Iron) och en licensvinst (Stratos). Vann en rysarmatch mot Sandåkern som var mycket viktig. Spelade oavgjort mot Häggenås där Gripler var poängräddare för Solna med sin atre singelvinster och dessutom vinst i dubbeln. Gripler ett ankare men ett sparkapital i Alex Drugge som spelat bra framtills detta sammandrag. Får et tufft i nästa sammandrag då det är troligt att bägge Druggarna saknas.

Häggenås:
Ett mycket bra lag som sånär vann mot Solna där de fick oavgjort men vann resten. Enligt mig så tror jag att Häggenås vinner serien. Blomquist är en av seriens bästa spelare och dessutom så har de Molin som vinner mycket han med. Edman och Olausson är inte dåliga de heller även Om Edman vann mindre än väntat det första sammandraget.

Riddaren:
Slå upp ordet rutin i nationalencyklopedin och du får upp en lagbild på Riddaren anno 2008/2009. Totalkrossade ett ungt Råcksta. Största styrkan förutom rutinen är jämnheten i laget. Alla spelare är bra och kan vinna matcher. Så länge de har fyra man i hagen så är de svårslagna.

Sandåkern:
Rosendahl hade en mycket fin helg resultatmässigt och måste spela så bra fortsatt om de ska ha en chans att slippa bottenträsket. Boström kan spela bättre än de flesta när det stämmer men det gör det inte hela tiden och då kan han bli arg. Tappar sannolikt någon placering under säsongen.

Kebne:
Endast tre man och fick en gratisseger mot Stratos. Lindmark vinner det mesta han ställer upp i. Kommer att få slåss för ett nytt kontrakt men gjorde en stark insats mot Råcksta där man klarade oavgjort trots tre man.

Iron:
Lämnade Wo i sista matchen för helgen trots att de var på plats och hade spelat 7-7 i matchen innan mot Sandåkern, märkligt. David Thorstensson var bäst i laget men storebror Jonas hade större problem och lyckades inte så väl som han brukar. Nedre halvan i år?

Råcksta:
Den största negativa överraskningen. De unga levererade inte alls. Jag hade förväntat mig mer av Ekdahl, Berglund och Linderoth. Rosenberg och Larsson får godkänt men jag trodde mycket mer på detta lag. Frågan är om de kommer med samma lag nästa gång eller om de möblerar om som de brukar.

Stratos:
Ja, vad ska man säga. Jag underskattade Stratos på förhand och trodde inte att de skulle vara så bra som de var. Nu blev det så att de först vann alla sina matcher för att sedan bli av med alla poäng på grund av licensstrul. Trist att säsongen är körd redan nu. Kan nog inte vinna serien då de är för långt efter och har för många lag före sig.

Tabellen hittar du här.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det går alldeles utmärkt att handla från övriga europa så det har ingen betydelse att sportkransen försvinner.

max sa...

Vad har detta med div 1 norra att göra?

Anonym sa...

Tog linderoth en enda match?
han har det nog svårt med de nya materialen..

max sa...

Linderoth fick 0-5 så vitt jag förstått.

Anonym sa...

sorry, den hamnade ofrivilligt fel..

Anonym sa...

man får nästan tycka synd om stratos och hoppas att svenska bf ger dem poängen tillbaka. enda laget som vill gå upp tror jag

Anonym sa...

Södra?

max sa...

Södra?

http://pingisfan.blogspot.com/2008/09/div-1-sdra.html

Anonym sa...

Va bra att Råcksta förstärkte med Linderoth som egentligen skulle spelat superettan :)

Anonym sa...

Tänkte mer mig en uppdatering av senaste sammandraget.

Anonym sa...

Anger-Max

Du måhända har underskattat Stratos spelstyrka. Men fråga kvarstår om du överskattade dess administrativa förmåga. =))

AA