söndag 12 oktober 2008

Gästblogg, Marcus Sjöberg, Växjö

Man blir trött... !!!

Här kommer ett långt inlägg, Klev in i Karlstad sporthall idag, runt kvart över 9 (spela tidigt för att vara snälla mot Carlstad spelarna som ville lira sin egen tävling senare på dagen) och magnus, våran lagledare säger:Det verkar som vi ska spela på bord 13 och 14!
Jag tittar ut över jättehallen och alla pojkar 9 spelare och stressade pappor som springer runt och garvar åt skämtet.... men fattar rätt snabbt då jag ser men framför allt HÖR(Hyfsat klick för att spela olimade, LOL) hur Carlstads lag slår in just på dessa bord.

Vi i växjö har som ni säkert vet en ny kines som självklart varken får boostra eller limma, precis som alla andra i laget så han fick spela med butterflys tenergy i helgen, hans första match någonsin utan klibb på F-H men även om vi vill gå upp elitserien så vill inte fuska för att göra det.

Däremot Carlstad som när man pratade med dem inte alls verka sugna på elitserien, hade inga skrupler alls när det gällde limma/boostra när man satt vid hagen skulle man behövt öronskydd. Sjöstedt hade 3 rack att slå in med, det ena värre än de andra för att inte tala om tao feng, den senare blev också den enda som blev varnad och tvungen att byta rack, då racketen var för tjock, tyvärr fanns ingen maskin som kollar limmade rack i hallen (undrar varför??????) då hade nog fler carlstad lirare åkt dit, precis som de gjorde mot Askim.

Matchen slutade 5-5 men det är verkligen inte pga förlorad poäng som jag skriver detta, det hade jag gjort vid 2 poäng med, tycker bara att alltihop är sorgligt och hoppas att klubbarna tar ansvar för att reglerna hålls i fortsättningen och att straffen blir hårdare för dem som inte håller sig till dem.

Marcus Sjöberg

89 kommentarer:

max sa...

PÅ samma ämne:

Svar till Er som efter artikeln i HD skriver om:
- "gå ed"
- "löjligt Karlsson"
- "patetiskt"
- "blåögd"
- "kineser och danskar"
- "dubbelmoral"
- "du vet,vi vet"

...och till andra med eventuellt liknande uppfattningar.

Vad jag och klubben(BTK Rekord) kommit fram till är att vi måste följa de regler som gäller, för oss slälvklart.
Vad jag uttryckte i tidningen var att jag tyckte att det är horibelt att inte alla har samma uppfattnung, att inte alla vill föjla givna regler. Och det är så jag tycker, och det står jag för också.
Vidare har jag meddelat klubbens spelare vår uppfattning i frågan och uppmanat dem att följa gällande regler, tvärtemot flera andra tränare/spelare i elitsereien.
Jag har fått telefonsamtal där andra klubbtränare försökt få tillstånd en överenskommelse att skita i dessa regler, vilket jag tog klart avstånd ifrån omedelbart.
Självklart kan jag inte garantera att ingen i vår trupp boostrar, men jag har pratat med våra spelare och fått besked att de inte gör det.
Jag skulle bli mycket, mycket förvånad och besviken om Kristian Karlsson skulle ljuga för mig i denna fråga.
Övriga som gett mig besked att de inte boostrar är:
Christofer Petersen
Istvan Moldovan
Kim Nylander
Arvid Sunesson
Anders Holm

Ovan nämnda "Rekordare" har jag känt under flera/många år och jag litar på vad dom säger.

Kvar är Gao Wei som någon/några säger sig veta att jag vet att han boostrar.
Nix, jag vet inte det, och DET kan jag "gå ed" på.

Vad är det då ni (anonyma) vill som på detta kritiska sätt kommenterar mina uttalanden och klubbens ställningstagande.
Är det att rättfärdiga fusk?

Anders Karlsson
BTK Rekord

Anonym sa...

haha så mkt skitsnack det e om limning hit o dit:)
så här blir det med dessa nya korkade nya reglerna!! pierre

Anonym sa...

ja usch för Carlstad, aldrig hållit dom varmt om hjärtat!

Anonym sa...

är inte ute efter att sätta dit carlstad, har inget emot dem så länge de inte fuskar, tycker bara det är väldigt fel om det är så här det ser ut runt om i pingis sverige/sjöberg

Anonym sa...

Bra sagt Marcus !!!
Kommer själv från en Stockholms resa där vi mötte Spårvägen på söndag morgon..
Deras rummän eller vad han kommer ifrån hade booooostrat till 1000 procent det bara small i hans rack .. Så från och med nu kommer även jag att FUSKA med booster!!!
Jag har förlorat tre matcher i superettan än så länge..
En mot ett limmat rack och en mot ett max boostrat rack ...
TYVÄRR FÅR DET BLI SÅHÄR NÄR INTE ALLA KAN FÖLJA REGLERNA !!!!!!
M.Mattiasson BTK KÄVLINGE ....

Anonym sa...

pierre

Så det är dessa enkla reglers fel att vissa "halkar" utanför de givna ramarna?

Lim- och boostringsförbuden är ju enkla att följa; det är bara att låta bli.

Anonym sa...

För övrigt tror jag att värmlänningarna är oskyldiga till fuskanklagelserna, eftersom de och andra bönder bevisligen är hederligt folk, vilket frånvaron av polismyndigheter i de där landsändarna bär vittnesbörd om.

Anonym sa...

Gör såhär: släng alla boosters, speedlim osv. Kläm dit Tenergy 05 på fh och bh (kom ihåg att det inte får vara rött/rött eller svart/svart). Krydda med bra teknik och ett glatt humör.
Lycka till med att spela ut alla fuskare och regelföljare.

Anonym sa...

okej okej ja vill tilllägga att ja tycker att regeln ska hållas!! ja limmar absolut inte själv har inte det spelet alla fall:)
men alla dessa påhopp hit o dit o att man börjar med en lag som inte kan kollas upp, varje gång det e lite parodi! pierre

Anonym sa...

Hej Marcus.

Först och främst vill jag beklaga att inte bordens placering i hallen var till erat behag. Vi testade detta upplägg i våras (fast då utan protester/klagomål från motståndarna) och det blev i vårat tycke en succe. Då våran tävling Solsta träffen gick av stapeln samtidigt som Superettamatchen så tänkte vi köra samma upplägg igen.

Angående limmning/boostring så är klubbens hållning att sådant inte ska förekomma, utan att man ska spela enligt bordtennisens regelverk som förbjuder dessa produkter. Men klubben kan inte ta något ansvar för varje spelares egna rack, utan det är upp till spelarna själva att ta ansvar för detta. Under Askim matchen så genomfördes det ett test och det var i matchen mellan A.Sjöstedt-Huang och båda dessa racketar gick igenom ENEZ testet.

Varför testmaskinen inte fanns på plats har jag ingen aning om, men det är ganska otroligt att det skulle vara pga Carlstads spelare. Då du säkert förstår att det inte är klubbarna som bestämer vart maskinerna befinner sig.

Slutligen vill jag säga att 5-5 var ett rättvist resultat, men jag anar en lite gnutta irritation kanske pga poängförlust, vad vet jag. Lycka till i framtiden och kör hårt.

CBTK-Spelare

Anonym sa...

Tråkigt att elitseriespelare och dylikt inte kan följa reglerna. Tyvärr blir det inte direkt bättre av Micke Mattiasson inlägg.

Återigen argumentet "alla andra fuskar därför är jag också tvungen att gör detsamma" håller inte.

Jag hoppas innerligt att du ändrar din inställning Mattiasson och inte enbart tänker på förlorade matcher, ibland bör man även titta på helhetsbilden.

Sjatov

Anonym sa...

Den här boosterdiskussionen lär aldrig ta slut. Tyvärr finns det både ärliga och oärliga människor. Vi kan gnälla hur mycket som helst men så länge reglerna är som de är kommer det alltid finnas de som försöker fuska sig till framgång. Vissa anser att det är acceptabelt att fuska eftersom andra gör det men det är lika löjligt det. Vissa är säkert oskyldigt anklagade och det är väldigt trist att bli utpekad för något man inte gjort.

Jag har själv aldrig ens testat booster och det är inget jag lider av. Det funkar bra utan också. Det mesta sitter i skallen. Med det nya material som kommit fram så går det att spela lika bra som före förbudet. Skillnaden är marginell. Tränar man lite så är det inga problem att anpassa sig.

Anonym sa...

helt otroligt löjligt börjar det bli i detta ämne, så länge ingen kan bevisa att man använder booster så kommer det användas oavsett hur mycket snack om moral och sportsmanship man talar om.

Mikael Mattiasson gör 100% rätt, gå ut och säg att ni ska börja använda booster, det är de enda sätt att pressa beslutstagarna till att hitta en lösning som är acceptabel.

Funkar INTE att ha ett booster som avgör matcher utan att det kan kontrolleras och hoppas på att folk följer denna regel.

Min mening blir följande, för att göra sporten så rättvis som möjligt just nu bör alla spelare i högsta serierna använda booster tills en korrekt lösning hittas!

Anonym sa...

Anonyms inlägg är minst sagt ogenomtänkt. Beslutet är taget, boosterförbud gäller och ITTF kommer inte att backa i denna fråga, det är inte rimligt att tro. Men visst om Zöögling och Mattiasson öppet går ut och säger att de boostrar eller kommer boostra kanske de gör ett undantag och upplöser regeln.

Kan vara dags för TTEX, Sydsport etc att sluta sälja dessa olagliga produkter, någonstans måste man ändå börja för att minimera skadorna.

Sjatov

Anonym sa...

Men folk är tamefan helt dumma i huvudet! Hur fan kan man tycka att det ör ok att fuska för att man inte kan bli påkommen?

Anonym sa...

Laglydig, kan du skriva det där på kinesiska, rumänska, tjeckiska, ryska, engelska och lite fler språk till tack. Då lyssnar säker alla:)

Anonym sa...

Denna diskussion är helt skum måste jag säga...! Jag håller helt och hållet med dem som använder booster, de som på denna blogg skriver något annat är såna dubbelryttare!


Jag kan nästintill sätta mitt liv på att många av de som skrivit dessa inlägg har kört för fort med bilen vilket inte är tillåtet, men gjort det bara för att det dels är roligare man kanske har brottom etc....

Du som skriver att de nya gummina är lika bra som de gamla bör inte störas av att andra använder booster (vilket de tycker e sämre än speed-lim) då ditt rack och spel inte påverkats av beslutet.

Du markus som jag måste säga uttalar dig som en riktig "tjomme" genom att anklaga ngn för att fuska etc då du inte har ngt som helst bevis för det.... Det finns gummin VATTENGUMMIN som klickar lika mycke som de gamla fast dock saknar effekten... För att förtydliga då du inte verkar parkerat alla hästar på rätt plats i stallet menar jag att du inte utifrån ljud kan dömma någon på grund av hur personens rack låter...!

De nya gummina som finns kostar a' 450 kr o slits ut på mindre än två veckor samt ger sämre effekt finns inte många osponrade spelare som har råd med detta....!!!


//ANONYM då klubbens policy e booosterfri...

Anonym sa...

Förresten så funkar väl Tenergy helt ok när det är Boostrat.
Nog bäst ni samlar in era spelares rack och lägger dem under huvudkudden efter varje match/träning om ni ska kunna stå för detta Växjö.

Anonym sa...

För mycket lim och booz makes johnnyyyyyy maaaaad

Skärbo

Anonym sa...

Till CBTK-spelaren:
det är väl klart att Växjö inte är nöjda med att tappa poäng mot ett lag som fuskar.
Om nu klubbens hållning är att spela rent så kanske ni borde stänga av de spelare som inte vill följa klubbens och sportens regler. Alternativt inte betala ut matchpremier till fuskarna. Ni VET ju vilka det är - allt annat är lögn. Att klubben inte kan ta ansvar för sina spelare är ju bara löjligt.
Om det skulle vara två års avstängning för Booster/limfusk så skulle nog klubbarna se till att inte kontraktera fuskarna. Nu verkar det vara helt okej med anledning av att man inte åker fast och att lägga all skuld på spelarna (självklart är det spelarnas val...).

Tobbe Bergman har ju gått från att vara en spelare med känsla och skön spelstil till att vara en fuskare. A. Sjösedts rack fastnade väl i en kontroll?

5-5 var ett rättvist resultat säger du. Hade det slutat likadant om ni inte hade FUSKAT?

Anonym sa...

Superettan är en mycket jämn serie och jag tror att den som kan boostra rätt utan att bli upptäckt kommer att vinna serien.
Själv som ledare och med på alla matcher har jag sett och hört hur olika spadarna låter,om du spelar ärligt efter de regler som gäller är du inte med i slutstriden.Finns ingen som kan ligga under med 3 bollar innan du har börjat att serva.Är väldigt kluven hur det skall ageras ifrån dom som bestämmer.Det finns tyvärr spelare som kör med det gamla limmet.(Katastrof)
B Israelsson

Anonym sa...

Till anonym som försvarar fuskare:

Det finns ju totalt noll gummin för försäljning som är tjockare än vad som tillåts och tao (eller vem det nu var) åkte fast med för tjocka gummin. Är inte det mer än ett 100% bevis på fusk? klura ut den du,,

Anonym sa...

han kanske tog för tjockt lager utav vattenlimmet, har hänt mig många gånger även fast jag inte boostrar eller limmar med speedlim

Anonym sa...

Till alla fuskare:

Är det även ok att blöta ner bollen inför varje serve och sen hävda att den måste ha studsat på en våt fläck på motståndarens sida?

Funderar på att börja med det eftersom det är roligare att vinna...

Anonym sa...

Laglydig,
bara för att man har boost så behöver ju inte det betyda att man har "Garanterad vinst" eller har jag fel?

Anonym sa...

Att mattiasson kommer fuska är inget nytt han är ju kännd för att fuska redan!

Han snor bollar och annat hela tiden och då tycker jag inte att han ska kasta sten i glashus.

Anonym sa...

Till "ej Växjöspelare"

Sjöstedts racket fastnade nog inte i en kontroll, iaf inte en officiell sådan. Om jag har förstått det rätt så fanns lådan på plats och den som så ville fick testa sina racket frivilligt!

Anonym sa...

Till dej som tycker att bollen e blöt genom studs på motståndarens blöta fläck på hans bordshalva....


Boosterförbud försämrar klassen på sporten gör den tråkig o ointressant... att ngn fuskar o säger att bollen e blöt pga mostståndare gör också sporten tråkig....


BOOSTER ok men inte FUSK...

o där med pasta

Anonym sa...

börja limma på brudar istället grabbar fan va ni e parodiska:)

Anonym sa...

Jag har aldrig boostrat, men måste ju testa för att se om det är bra effekt i gämnförelse med limmningen... Jag måste ju fatta min egen uppfattning i frågan, spelar i div 3 och där är det väll ingen som snyftar om någon kör med booster.

Anonym sa...

Bara för att bollen är blöt innebär inte heller garanterad vinst, men oddsen förbättras avsevärt, precis som med booster.

Anonym sa...

Till anonym.
Beskyller du Mattiasson för att va en tjuv.
Vad menar du är han en snattare eller vad är det du försöker att säga.
Det är rätt allvarliga saker du påstår.
Har kännt Mattiasson i många år och aldrig sett att han har stoppat
bollar eller annat i sin väska.
Bengan

Anonym sa...

Skulle ett boosterförbud göra pingisen tråkig och ointressant? Då vet du inte mycket om denna sporten.

Anonym sa...

boosterförbudet har ju gjort sporten mycket intressant, kolla bara debatten på denna blogg ;)

Anonym sa...

Har aldrig sett några spelare agera mer osympatiskt i hagen än Fynsk och Mattiasson. Bra att de spelar i samma klubb så dem är samlade på ett ställe.

//Irriterad 08

Anonym sa...

Kävlinges policy var att inte boostra, men efter fyra omgångar har klubben fattat ett nytt beslut.. Det är bättre att börja på 0-0 när matchen startar än att ligga under med 0-3 i bollar / singelmatch ...
Tackar dom spelare som inte boostrat med oss för då har vi ialllafall spelat ÄRLIGT !!!
Kan lagen vi möter i fortsättningen vara ärliga med att spela utan booster kommer vi också att göra det...
M.Mattiasson BTK Kävlinge

Anonym sa...

Givetvis vinner man inga matcher för att man använder booster..
Men om två jämn bördiga spelare möts har man givetvis stor fördel av att använda booster..
Hörde att 9 av 10 använde booster eller lim på EM !!!!!

Anonym sa...

Det är klart man blir förbannad när inte spelaren !! i det ändra laget inte kan följa dom reglerna som finns !!!!
Inte så roligt att åka 5 timmar enkel resa på tåg och möta en fuskare !! och sen åka 5 timmar hem igen ..
Inte konstigt att man reagerar ... men någon kanske tycker det är normalt ....
BTK Kävlinge

Anonym sa...

Till Ej Växjö spelare

Jag bara vaknade en dag, all känsla var borta jag tänkte jesus detta är verkligen konstigt. Så jag joggade ner till hallen för att testa att lira lite, då märkte jag att hela min sköna spelstil är borta. I detta ögonblick visste jag, Jag är en "Fuskare".


Tobias Bergman

Anonym sa...

Opportunism är aldrig vackert att skåda.//Kinski

max sa...

Mattiasson,
Menar du att farmarklubben till svenska mästarna medvetet och öppet kommer att fuska för att andra gör det?

Anonym sa...

Ganska kul o läsa alla inlägg. Vi vill ju alla att sporten ska bli större,eller hur?

Tennis e ngt större än pingis. Om man vill gräva deras grav oxå(som denna regel innebär me tot limförbud,större boll,mm-rekommenderar jag att man inför totalt förbud att stränga racket hårdare än andra...Tyvärr e folket inom tennisen något smartare än ittf, och jag tror inte dom tänker riktigt i dom banorna..

Anonym sa...

Anger-Max

Tydligen inte bara öppet och medvetet.

Mattiason säger ju t.o.m. att klubben i sig har fattat beslut i saken.

Då ställer jag frågan - för att förtydliga, har klubbens styrelse fattat ett skriftligt beslut, eller åsyftar Mattiason dessa anarkister till spelare?

AA

Anonym sa...

ALLA SOM SKRIVER ATT MAN INTE BRODE BOOSTRA ÄR HELT KÖRDA!

Anonym sa...

Anonym

Nu är det ju inte direkt hälsovådligt att stränga ett tennisracket, såvida man inte fastnar i strängmaskinen.

Eller vad är poängen med din jämförelse?

AA

Anonym sa...

SKRIK INTE I BLOGGEN! =))

Men, varför är man körd om man inte boostrar?

Man skulle ju faktiskt kunna vara en hyfsad spelare utan mygel och slå sådana som myglar, genom bra teknik, känsla och omdöme.

AA

max sa...

Jens Lundquist gick till kvartsfinal utan att boostra.

Enligt mycket trovärdiga källor så boostrar ingen av de fyra som var med för sverige på em.

Anonym sa...

Jag håller på AA.
"fastna i strängmaskinen"..
Men det med känsla och teknik är nog melodin..

Anonym sa...

Som sagt: lägg ner skitregeln. Annars kan alla ni laglydiga skrika er hesa efter varenda match eller tävling:)
Sluta gnäll och inse fakta... Folk kommer att boostra tills det finns en maskin som avslöjar Booster.

Anonym sa...

Max, hur trovärdiga källor tror du det finns i om svenska laget använder booster eller inte?

Jag menar, att exempelvis Robban skulle säga detta till Jompa som vidarebefogar det till dig skulle inte vara så väldigt säkra källor då jag är rätt övertygad om att ingen i laget skulle berätta öppet om sin Booster för någon då det skulle väcka stora rubriker.

Folk måste förstå, vissa lever på sporten och därför inte har råd med att ge upp flera bollar per set bara för att kunna gå hem och känna att man varit duktig och följt reglerna.

Sen att du försöker förstora saken genom att säga att det är svenska mästarnas farmarlag gör inte saken bättre, är nog rätt säker på att Kävlinge tar sina egna beslut och att det inte betyder att Eslöv gör likadant.

Anonym sa...

Angående fuskare o.s.v så läste jag detta på svenskans hemsida:

"Dispens avseende belag från TT Master
SBTF:s styrelse har beslutat att vid tävlingar inom Sverige tillåta användande av Insider och Swing Back IF från TT Master under säsongen 2008/09 fram t.o.m. 30/6 2009.

DISPENS AVSEENDE BELAGEN INSIDER OCH SWING BACK IF FRÅN TT MASTER



Generellt följer SBTF vad gäller regler och materialfrågor de beslut som fattas av ITTF.



Med i stort sett omedelbar verkan har ITTF nu beslutat att ta bort i rubriken angivna belagen från förbundets godkännandelista och förbudsdatum är satt till 15/10 2008.



Självfallet finner inte SBTF det speciellt tillfredsställande med så oväntade och snabba beslut från ITTF och dessutom utan några argument för sådana förändringar.



Mot den bakgrunden har SBTF:s styrelse därför beslutat att vid tävlingar inom Sverige tillåta användande av Insider och Swing Back IF från TT Master under säsongen 2008/09 fram t.o.m. 30/6 2009.



Argumentet från SBTF:s sida för detta beslut är givetvis att vi befinner oss i början av en ny säsong och att ett flertal av landets spelare inte skall hamna i en besvärlig situation med omgående byte av racketbelag.



För SBTF



Walter Rönmark, ordförande

Bengt Andersson, kansliansvarig"


Jag tycker det var ett klokt och bra beslut.

Anonym sa...

Spännande att så bra spelare säger att dom medvetet fuskar, det känns väldigt konstigt.

Nästan lika konstigt som han som sa sig jogga.

max sa...

Vissa källor är trovärdiga och andra inte detta är en trovärdig källa men om den sann vet ju bara spelarna själva.

max sa...

Att göra saken större än vad den är så är det minst sagt anmärkningsvärt när en klubb på elitnivå eventuellt öppet deklararer att de inte tänker följa reglerna.

max sa...

En proffsboxare får inte sparra i Sverige.

Paolo Roberto har struntat i det i många år för at skapa debatt.

Att gå emot ett beslut kan få en lagändring till stånd.

Det finns många sätt att visa sitt missnöje, detta är ett.

Anonym sa...

Bengt Israelsson
Ordf BTK Kävlinge
Som ordförande i Kävlinge kan jag intyga att vi inte ha tagit några beslut om att fuska med att boostra
och limma.Det är en ära för oss att vara farmarklubb till Svenska mästarna,och hoppas att vi kan leva upp till de förväntningar och
drömmar vi har utan att bli beskyllda för att fuska och att ha
osympatiska spelare i laget.
När vi står inför nästa match så tror och hoppas jag att det inte finns några fuskrack i våra väskor,
om några dagar när dessa matcher är ett minne blott,så är vi tillbaka på ruta ett igen,och följer det regelverk som finns.
Hoppas att alla spelare i Superettan kan leva upp till de regler som finns,och vara ett föredöme för de andra Div i Svensk Pingis.
Med vänliga hälsningar
Bengt Israelsson
Ordf/Lagledare

Anonym sa...

Exemplet Kävlinge säger allt om hur överdrivet snacket om boosters blivit. Tydligen hade Mattiasson 6-20 och Fynsk 4-10 förra gången laget var i samma serie då alla limmade. Nu har de 5-3 resp. 5-1 så rimligen finns det saker med långt större betydelse.

Anonym sa...

Till Max.
Som du förmodligen vet så består en styrelse av mer än en person.
När skulle ett sådant beslut har tagits,vi var hemma vid 22.30 i söndagskväll.
Har ej och kommer aldrig att fatta ett sådant beslut som går emot det regelverk som gäller än så länge.
BTK Kävlinge
Bengt Israelsson

max sa...

Till Bengt, det var därför jag undrade över det Mikael skrev. Att en klubb skulle ha en officiell ståndpunkt att gå emot gällande regelverk hade varit anmärkningsvärt. Gällande att följa regler så kommer det nog tyvärr finnas många av era motståndare som boostrar.

Anonym sa...

Till anonym
Du som tar upp vad Micke M hade för kvot förra gången vi spelade i samma serie,vet förmodligen inte bakgrunden till den,men jag som lagledare vet och klankar inte Micke för det.
Fynsks kvot kan jag inte kommentera för jag vet inte vad som hände under det året.Det kanske är så att Fynsk har lärt sig lite hur motståndarna spelar,hoppas att det är så enkelt.
Om du är så väldigt intresserad av kvoter kan du få min också 16-14 i Korpen.
B Israelsson
PS.
Under förmiddagen så har klubben kört med skolklasser(Skola i rörelse)och fick en fråga från en 11 åring hur kan man bestämma saker som man inte kan kolla.Vad svarar man på en sådan fråga.
Skall tilläggas att denna 11 åring är mycket insatt i pingis.
DS

Anonym sa...

Till Tobias Bergman:
där tappade du all din trovärdighet.
Du blir uthängd som fuskare men vågar bara svara med ett löjligt och oseriöst svar. Hade du inte fuskat hade du i alla fall försvarat dig.

Lycka till i fortsättningen!

Det var också någon som jämförde med att köra för fort. Vilken idiotjämförelse! Det är ju knappast en tävling på lika villkor. I depån på en F1-tävling blir du straffad om du kör för fort.

Anonym sa...

"Ej Växjöspelare"

Vad är du för smarto då? "Hade du inte fuskat hade du i alla fall försvarat dig." Är det du som bestämmer reglerna för hur andra måste bete sig?

boss sa...

Bengt,

Nu förstår jag nog inte riktigt hur du menar. Du säger "hoppas att vi kan leva upp till de förväntningar och drömmar vi har utan att bli beskyllda för att fuska".

Vad då beskylld? Ni har ju en egen spelare som säger: "Så från och med nu kommer även jag att FUSKA med booster!!!"

Anonym sa...

Att föra stringenta resonemang och verka för värdigt beteende, är uppenbarligen något som BTK Kävlinge är obekanta med.//Kinski

Anonym sa...

Till Boss.
Jag svarar för klubbens beslut som ordf.
Våran målsättning är att gå till kvalspel i Superettan"det är vad vi
hoppas på.
Micke kommer inte att fuska med sitt rack,det vet jag,han är nog bara lite besviken efter helgen.
Matchen mot Carlstad var samma snack,nu skall jag också boostra,tror inte Micke vet hur man gör.
Nu lägger vi denna debatten åt sidan och ser fram mot apparater som kan avslöja detta mygel,nu måste jag sluta för det dags för korpspel och nylimmade rack"lite skoj"
Bengt

Anonym sa...

köra bil för fort e otillåtet likaså booster...! DUMBO!

Anonym sa...

låg nivå på bloggen nu!!!!!!!!
beskylla folk för allt möjligt lägg ner!!!!! svenska bordtennisförbundets fel detta!!
ja skiter i om folk fuskar ja kommer inte göra det själv men detta kommer diskuteras resten av säsongen ut så orka sitta o läsa om alla påhopp:(

Anonym sa...

När ska förbundet ta sitt ansvar och ta tag i det här?

Se till att göra oanmälda stickprov
i serierna och andra tävlingar med den utrustning som i alla fall finns!

Fångar den inte upp alla, så skapar man åtminstone en känsla av att man vill upprätthålla de regler som finns.

Anonym sa...

finns det inget roligare o diskutera fan än jävla lim hit lr dit? top booster top 12 i helgen:)

Anonym sa...

Till ej växjö spelare.

För det första jag kan inte ens ta dina ord det minsta på allvar, mestadels pga att du inte skriver med ditt namn.

Precis som anonym skriver, vem är du att bestäma hur jag väljer att skriva på en blogg?

Om det är mig som du önskar lycka till så säger jag tack.

Tobias Bergman

Anonym sa...

Ni har ett val. Att boosta eller att inte boosta. Okej, endel väljer att inte boosta och sen sitta och snacka skit och tro dom är världens jävla helgon. Men sitt inte och snacka skit om folk som tar tillfället i akt och boostar, ni har precis samma förutsättningar till att göra detsamma. Det är er egen jävla idioti som förhidrar er från att göra det. Ni kommer ändå inte få folk att sluta göra det, det är mkt bättre att alla kommer överens om att boosta. Lim är en annan sak då det mäts i boxen.

Anonym sa...

tobias bergman: nu har du chansen att få svara ärligt. Boostrar du?

Anonym sa...

svar till ej ej växjö.

Jag har tidigare under säsongen boostrat, men just nu spelar jag inte med ett boostrat rack.

Tobias Bergman

Anonym sa...

Kan garantera att spelarna i Växjö Pingis inte boostrar och inte kommer göra det heller så länge förbudet finns.
Vi tillåter inte ens vår kines som i hela sitt liv spelat med limmat klibbgummi att limma/boosta och som ni säkert vet är ett olimmat klibb i stort sätt osplelbart. Trots att kinesen kom till oss förra onsdagen spelade han bägge våra matcher i superettan med "vanliga" plattor som var olimmade/oboostrade.
Trots att vi under hemresan var besvikna över vår poängförlust var det grymt skönt att höra spelarna som väldigt bestämda i att de inte var intresserade av att börja boostra. Detta trots att både vi och flera andra är helt övertygade och t.o.m. vet att flera spelare i serien strundar i reglerna och gläderligen limmar/ boostrar. Kommentaren från våra spelare var: Hur kul kan det vara att vinna på fusk?
Håller med om tidigare inlägg på sidan där man undrar varför det anklagade spelarna inte går ut och försvarar sig. Svaret är väl ganska enkelt, endast om man är oskyldig kan man försvara sig utan att ljuga, och att både vara en fuskare och en lögnare är ju ingen vidare kombination!
Att limreglen finns kan man tycka vad man vill om men att vi skall kunna skapa intresse kring pingisen krävs väl i alla fall att vi inte förknippas med fusk! Vi tänker i alla fall följa reglerna och jag är stolt över våra grabbar som tagit med sig ilskan från helgen och tränat grymt bra denna veckan med målsättningen att visa att vi ska nå minst en kvalplats och förhoppningsvis ta oss upp i Elitserien. Men vi ska göra det med ärliga medel!

Magnus Johansson
Växjö Pingis

Anonym sa...

En anonym skriver:

"sitt inte och snacka skit om folk som tar tillfället i akt och boostar, ni har precis samma förutsättningar till att göra detsamma."

Hm, sådana uttalande får en att fundera. Jämför anonyms uttalande med detta:

"sitt inte och snacka skit om folk som våldtar barn, ni har precis samma förutsättningar att göra det samma".

Denna analogi håller argumentationstekniskt, men bara värdeetiskt om man anser att både att boostra och våldta är något klandervärt.

AA

Anonym sa...

Hur fan kan du sitta och jämföra att boosta ett pingisrack med våldtäkt av barn? Herregud... Jag är helt mållös. Finner inga ord. Sitter och gapar medan jag läser ditt helt shockerande omoraliska inlägg. Det är inte från denna värld sitter jag och hoppas. Man lägger lite olja på ett gummi för att få lite extra fart (som alla andra gör i princip). Jag hoppas verkligen inte alla går runt och våldtar barn som du påstår, det vore ju lite trist. Men jag hoppas du fick in något i skallen av mitt inlägg. Om ni väljer att inte boozta, fine, men sluta kissa för fan! Eller börja boozta! Svårare än så är det inte. Våldtäkt av barn, skrämmande att du skrev det alltså. Kan inte riktigt släppa det. Ja sen att det är mot reglerna i pingis att boozta, ska man följa den på ditt sätt vore det ju lagligt att våldta, finns väl ingen sådan regel någonstans i pingisregelboken? Ja herregud.

Anonym sa...

herregud arne anka du e ju fan inte klok om du kan jämföra att boostra ett rack med att våldta ett barn!

Anonym sa...

Jag noterar att det finns kommentatorer som saknar förmåga att analytiskt ta till sig abstrakta teoretiska resonemang.

AA

Ps. Notera citationstecknen och begrepp som analogi och värdeetik, innan ni kläcker ur er massa idiotiska påståenden. Ds.

Anonym sa...

Arne Anka, det finns gränser. Saker man inte ens ska nämna i en blogg om pingisoljor. Se över dina limits.

Anonym sa...

"det finns gränser. Saker man inte ens ska nämna i en blogg om pingisoljor. Se över dina limits."

Jag föreslår att du sköter dig själv, så utnyttjar jag min yttrandefrihet under eget ansvar. Ok!?!

AA


Ps. Max är ju ansvarig för publiceringen på denna blogg, och han hade uppenbarligen insikt i min poäng och känsla för just akademisk argumentation. Ds.

max sa...

AA,

Du har absolut en poäng men exemplet du använder dig av är inte speciellt bra.

Du hade kunnat uppnå samma poäng med jämförelsen "smaka smågodis i affären"

Du får inte göra det men om du inte tycker att det är klandervärt så gör du kanske det.

Anonym sa...

Anger-Max

Samma poäng, men inte samma upprördhet bl.a. de myglande ärthjärnorna. =))

AA

Anonym sa...

Ankan

Tror dem flesta hade blivit upprörda, förutom dessa "myglande ärthjärnor. Om du är här för att uppröra folk visar det din nivå på argumentation. Tack för kaffet.

Anonym sa...

aa,
tycker du att vi e ärthjärnor för att vi kritiserar dig för att jämföra att boostra och våldta ett barn?

Anonym sa...

ja boostrar inte men jag bryr mig inte ifall någon annan gör det efterssom det inte påverkar mig. För övrigt så tkr jag att du, Arne Anka, resonerar mycket illa när du tycker att man kan jämföra att våldta ett barn och att lägga på lite olja på ett gummi. Jag förstår ditt resonemang men tycker att det e oerhört skillnad mellan våldta barn och boostra

Anonym sa...

Här håller domare på och kontrollerar tjockleken på gummin som är delar av mm för tjocka (direkt från fabrik) och i nästa stund släpper man igenom boostrade racket helt vilt. Och det är inte domarnas fel utan att de står utan verktyg för att finna fuskarna. Man skall inte ha regler som man inte kan kontrollera det finns fuskare i alla sammanhang och de tar chansen när den uppstår. Det är inte bara i superettan utan jag har sett det i andra tävlingar också senast under Top12 bland både tjejer och killar.

Anonym sa...

Jag kan bara konstatera att några av de upprörda bloggläsarna saknar förståelseförmågor.

De hade över huvud taget inte varit upprörda om de faktiskt förstod vad de läst.

AA

Anonym sa...

finns det ett boosterförbud ska man hålla det! Felet är att det är ett boosterförbud som man inte kan kontrollera. Det är som gjort för att fuska; alla pingisleverantörer säljer booster, man kan inte mäta det och sedan blir det nästan inga påföljder för de som fuskar. Svenska borde uppehålla det tills man har fått fram riktiga kontrollverktyg.

Anonym sa...

Håller med. Det är lite som att köra för fort med bilen, detta med att boostra. Dom som kör sakta gnäller när dom blir omkörda hahahahaha.