söndag 5 oktober 2008

Rekordspelen

Herrar Elit:
Halmstad, Falkenberg, Söderhamn, Ärtemark, Mariedal, Spårvägen och Rekord representerade och en bra klass på tävlingen. Unga gardet från pingissverige även de på plats tillsammans med några duktiga juniorer från andra länder.

Gao Wei toppseedad och storfavorit att vinna tävlingen och som han vann hela vägen fram till semifinal. Inte en setförlust och ofta stora siffror.

I kvartsfinal så mötte Gao WeiRönningborn som slagit ut våra unga framtidshopp Tran och Söderlund på sin väg fram till kvarten. Söderlund pressade Rönningborn till skilje samtidigt som Tran bara fick med sig ett set.

I åttondelsfinal så möttes Omar Hassan från Egypten och Marcus Johansson. Omar vann juniorklassen utan setförlust och slog då Kristian Karlsson i finalen bland annat. Johansson vann denna stenhårda match med 12-10 i skilje och det efter att alla seten avgjorts med bara två bollars marginal. Denna vinst för "Magoo" gav honom en kvartsfinalmatch mot Axel Abrahamsson som överraskande slog ut Kim Nylander i sin åttondelsfinal. Återigen var Magoo den starkast i skilje och en semifinalplats klar.

Zhang Yi från NTG (Norge?) stormade oseedad fram till semifinal efter vinster mot Petersen (som fortfarande inte övertygar), Arvidsson (som slagit ut Översjö tidigare) och Törnqvist (Wang Qing och Kvist).

Linus Brännström från Linné hade en fin dag då han först slog ut Cioran från elitserieklubben Ärtemarks förstabord (!) och sedan även vann över Halvard Fjell. I nästa omgång som var åttondel tog det slut mot Sondell som på sin väg framåt vunnit över Ojakangas. Sondell ställdes i kvartsfinal mot Alamyian från Iran. Denne iranier hade i sin åttondel vunnit mot sensationsmannen Anders Eriksson, Stratos, varför kallar jag honom senstationsman jo för att han slagit ut He Haijin från Spårvägen och Tao Feng från Carlstad, vilken insats!

Alamyian var för stark för först Sondell i kvartsfinal och sedan för Zhang Yi i semifinal och han avancerade på så sätt till final mot Gao Wei som i sin semifinal fick en riktigt hård match mot Marcus Johansson och där han inkasserade sin första setförlust. 3-1 till Kinesen.

Finalen blev jämn men med Gao Wei som den starkare i skilje. 11-8 i skilje och segern till Rekords försteman i Rekords fina tävling.

Inga kommentarer: