lördag 11 oktober 2008

Kvartarna i EM slutar som följer:

Samsonov kommer att ge sin motståndare Chen Weixing lika stor chans som Östeerrike och Vitryssland har kuster tillsammans. Noll. Samsonov är en ännu stor konstnär än sin landsman Chagall och då passar det sig att han möter bollvirtousen från Österrike. En säkert sevärd match men att en Samsonov i toppform ska förlora denna match är helt otänkbart.

Nästa Österikare i kvartsfinal är Gardos som har haft en fin turnering hittills. Denne Österrikare har ett statistikt övertag på sin portugisiske motståndare Monteiro då han har vunnit två gånger på de två möten de har möts, nu var det förvisso det ett par år sedan sist men ändock. Monteiro är i en sällsynt fin form och slog bland annat Saive i lagtävlingen och sedan i singel har slagit såväl Korbel som nu senast Ovtcharov. Monteiro får tipset av mig 4-2 på Ovtcharov imponerar.

Hela Österrikes landslag i kvartsfinal och bäst av dem alla är givetvis Werner Schlager. Denne avigt och klurigt spelande toppspelare som har en grym serve och en klubba med såväl forehand som backhand är en fröjd att skåda när han förnedrar motståndarnas loopar med omöjliga tillbakadrag. Har spelat felfritt och är obesegrad i lag och såklart även i singel och dessutom kvar i dubbeln. Nu ställs denne man mot vår egen Jens Lundquist som även han visat prov på fin form och slagit flera toppspelare och dessutom varit så nära så mot några till och då räknar jag även in matchen Jens förlorade mot just denne Schlager. Förvisso förlorade Jens men det var hårt och han hade kunnat vinna. Tyvärr så tror jag att Schlager är den starkare av de två och vinner denna match.

Maze har haft en bekväm resa fram till kvartsfinal och inte mött någon värre än Smirnov som förvisso är bra men inte någon utmanare om titeln direkt. Nu är det tyvärrr så för Maze att han möter Boll som passar honom mycket illa. Boll brukar vinna denna match och jag tror att för att Maze ska ha en chans så måste Boll vara ur form och det trodde jag at han kanske var då han inte imponerade så mycket i lagspelet, men efter det oj vad han har spelat bra. Boll har inte släppt ett set ännu och släppt i snitt 4.5 bollar per set och som mest 8 bollar i ett set. Här blir det en säker seger för Boll.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är helt med dig på samtliga tips. Känns som Jens har störst skrällchans.
Vore det inte fantastiskt kul om Maze kunde plocka ner Boll. Kom igen nu for helvede.

Anonym sa...

Om man spelar på Maze och Jensa får man lite mer än 10 gänger degen på expekt.

Anonym sa...

Gud vad bra Maze spelar. Tyvärr gör Schlager det också mot Jens.

Anonym sa...

Jens är helt chanslös just nu...

Anonym sa...

Jens...inte bäst psyke i hallen !!!

Anonym sa...

Tyvärr så brukar väl Jens inte spela bäst som bäst när det verkligen gäller, ingen vinnarskalle.

Tyvärr......