måndag 6 oktober 2008

EM kvartsfinaler och semifinaler

Tyskland-Ryssland 3-1
på förhand en munsbit men det kunde gått illa för de regerande europamästarna. Smirnov vann över Ovtcharov med 3-1 och kändes hela matchen som den starkare av de två. Ryssen låste Ovtcharov mycket bra och kom åt på ett mycket bättre sätt med sina attacker. Nästa match var en av de mest ojämna jag sett på denna nivå då Boll körde över Kuzmin. Steger gav sedan Boll chansen att avgöra i och med sin säkra vinst över Rubtsov.

Boll började bra mot smornov men efter att ryssen smygit till sig det andra setet och storspelat i det tredje så var det underläge för storfavoriten med tre titlar från förra EM. Boll tog sig dock i kragen ryckte upp spelet och krossade Smirnov i fjärde och femte. Vinsten var klar!

Österrike-Rumänien 3-0
Med en Schalger som knappt verkar kunna förlora och en Gardos i sitt livs form så är det inte kul att möta Österrike. Om man Rumänien ska ha chans i en sån här match så måste deras storsthärna Crisan spela bättre än vad han gjorde. Matchen var över i en handvändning och seger var otroligt säker.

Belgien-Sverige 3-2
De väntade laguppställningarna var på plats och i efterhand så kan man undra om inte Svensson skulle ha spelat i stället för orutinerade Jon Persson men det är lätt att vara efterklok. Vostes förlorade som väntat bägge sina matcher även om det vart ganska hårt mot PG. Schlager slog PG och när sedan det stod klart att Persson hade förlorat mot Bratanov så blev det en avgörande match mellan Lundqvist och Saive. Av rapporterna jag har fått och följt så spelade Jens strålande stundtals och jobbade sig upp till matchbollar i fjärde set där Saive räddade den ena med en otagbar kantboll. I skilje så hade svensken den belgiska veteranen på gaffeln igen men tappade 7-5 till 8-10. Till sist så vann Saive lagmatchen åt Belgien genom att avgöra mot Lundqvist. Surt.

Danmark-Vitryssland 1-3
Överraskande nog så ställde Danmark upp med Sternberg som andreman och det var en chansing som inte höll, förvisso så hade inte Tugwell haft en chans mot Samsonov han heller men en lite märklig laguttagning var det allt. Det kan ju i och för sig funnits en tanke om att Monrad skulle slå tredjegubben och på så sätt forcera fram en avgörande match melllan Sternberg och Nekhvedovich.

Nu blev det inte så och när Samsonov som vanligt tar sina två så räcker det att Monrad förlorar mot den gamle deffen för att Vitryssland ska vara klara för semifinal.

Semifinaler:

Vitryssland-Belgien 3-0
Enkel match på protokollet men två av matcherna till skilje varav Saive pressade samsonov till en 12-10 vinst i det femte och avgörande setet. Efter det var det så gott som kört för Belgarna men de kämpade på men det var helt slut när Nekhvedovich vann över Bratanov även han i skilje. Deffgubben vann sedan med 3-0 över Vostes och finalplatsen var ett faktum.

Tyskland-Österrike 3-2
På förhand för mig den moraliska finalen då vinnaren i denna match förmodligen kommer vinna över Vitryssland imorgon.

Schlager fortsätter att visa storform och det var han tvungen till då hans lag är beroende av hans två segrar mot lag som Tyskland. Nu var det så att Stegers fina spel i kvartsfinalen gav honom en plats som andreman och det skulle visa sig vara en coachseger då man på så sätt fick Ovtcharov mot Chen.

Boll började med att krossa Gardos i tre raka men den ledningen utjämnades omgående då Schlager efter underläge 0-2 mot Steger vänt till vinst. Ovtcharov gav sedan tyskarna ledningen efter att ha vunnit över Chen med 3-2. Chans för Boll att avgöra lagmatchen mot Schlager men i slaget om bästa spelare i EM (plus Samsosnov såklart) så vann Schlager med 3-1 och utjämnade så till 2-2. Match mellan obesegrade Steger och en annan formstark spelare i form av Gardos. Denna gång visade Steger att hans coach gjort rätt som satsade på honom för efter underläge med 2-1 i set så vände han och vann med två raka 11-9.

Tyskland till final mot Vitryssland!

*

Sverige vann över Danmark i en placeringsmatch men där saknades Maze och man kan väl säga att Lundqvist saknades också då hans 0-3 förlust siffermässigt antyder att han fortfarande var långt borta i huvudet. Nåja Sverige vann en rysarmatch där PG avgjorde mot Tugwell och det får väl ses som bra. Imorgon match mot Ryssland om femte/sjätteplats.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jadu, nog är det en lyx som många andra gärna skulle ta del av. Särskilt i tider som dessa.

Men, förstår om det är jobbigt i taxin till flygplatsen. De där skinnsätena är sällan bekväma=)

max sa...

Jag tar oftast egen bil till arlanda..

Vilka tider pratar vi om?

Anonym sa...

jag har länge funderat på vad du jobbar med?

max sa...

Ja inte är jag pingisproffs iaf. :)

max sa...

Appropå att jobba så ska jag sluta jobba nu och bege mig i säng då klockan ringer vid 04.45 och taxin kommer en timme senare.

Ja, det blev taxi trots allt imorgon. :)

Anonym sa...

Hittade en film från Veteran-SM i Kumla.

http://www.kanalregional.se/kumlanyhet.php?subaction=showfull&id=1223207570&archive=&start_from=&ucat=9&

Anonym sa...

läste tidigare på bloggen att peter grezula spelar utan ersättning för askim.

Är detta sant, känns ytters konstigt då han spelar i danmark vilket jag vet han inte gör gratis.

Han har väl inte ens någon connection till askim eller har han det?

finns det information om han spelat för någon svensk klubb de senaste 15åren utan ersättning?

Anonym sa...

Boll började bra mot smornov står det, är smornov nån ny spelare eller max :) ? ;)

Anonym sa...

2-0 till boll mot nått liiik

max sa...

maric din nolla..

Anonym sa...

haha xD hur gick de e i klass 2 ?

max sa...

hmm.. torska i kvarten.

max sa...

Sulan spelar knappast gratis men vad vet jag..