tisdag 28 oktober 2008

Elitserien omg 5, Gästblogg

Warta-Rekord 4-4
Måndagskvällens match i Ex-Huset på Heden i centrala Göteborg går till historien som en av de jämnaste matcherna på senare tid i elitserien. Vad sägs om en enda 3-0 match av åtta spelade!? 4 femsetare och oerhörd dramatik.

Från och till var det svårt att avgöra vilket lag som hade hemmaplan faktiskt då en viss Svennis J:r hade hyrt in en högljudd Trollhätteklack som stöttade bortalaget allt vad de kunde.

Kinesmötet inledde med elitseriens kanske två vassaste vänstersläggor i Wartas Jiang Chang Hong mot Gao Wei. Det blev en högst sevärd tillställning som Jiang vann 3-2 efter att Gao faktiskt haft setboll i två av tre förlust set!

Samtidigt spelade så Stefan Nilsson en stel tillställning mot Rekords Istvan Moldovan. Det var stundtals ärligt talat svårt att förstå att dessa bägge bevisligen spelar i samma serie som de två kineserna bredvid. Stefan visade i avgörande set taktiskt kunnande och kunde dessutom via en nätrullare vinna med knappa 11-9 i skilje och ge Warta segerförhoppningar med en 2-0 ledning.
Därpå spelades dagens mest märkliga match mellan Magnus Månsson och Christoffer Petersen. Petersen gick fram till 2-0 i set, 3-1 i tredje och smashupplägg som han missade varpå han föll helt ihop till två raka setförluster. Sedan rycker åter Petersen till 6-1 i skilje.Månsson tar sex raka men Petersen hämtar sig och vinner med en sprudlande offensiv med 12-10 i skilje och matchen kvitteras därpå då Kristian Karlsson imponerar i seger 3-1 mot Robert Nilsson med fram för allt sevärt serve och returspel.

Andra omgången så. Matchen Jiang-Petersen rena uppvisningen och dansken helt chanslös i tre raska. Så tar det stopp för Warta. Månsson hämtar visserligen upp 0-2 mot Gao Wei men är chanslös i skilje när kinesen stampar på gaspedalen. Moldovan för sedan matchen mot Robert Nilsson till rätt säker seger 1-3 och därmed slipper Kristian Karlsson den situationen han tvingats gå ut i senaste två matcherna vid underläge 3-4. Nu fanns chans att bli matchvinnare och Trollhättesupportrarna andades optimism. Spelarna turas om att vara i förarsätet i seten fram till 2-2 och det kändes som att Kalven skulle vinna detta om han bara orkade hålla igång offensiven tillräckligt. Dock är Stefan en riktig räv och han får in Kristian så pass mycket i sitt spel att det till sist räcker till 11-8 för Wartaspelaren och därmed ett kryss i lagmatchen.

Warta ska vara gladast för den poängen. Men Rekord ska nog vara gladast över att Kalle Relfsson inte lirade.

/insider

3 kommentarer:

Anonym sa...

wartas "kines" är en taiwanes!

max sa...

Deras första asiat som spelade två matcher var från Taiwan, han som spelar nu är kines.

Kolla här:
http://www.svenskbordtennis.com/files/%7B49A6A69F-E075-4CF5-A147-34F0B5F4AC14%7D.xls

Anonym sa...

En liten förklaring:

Jiang Chang Hong är kines. Chen Po Huang, som spelade de två första matcherna för oss i Warta är taiwanes.

Jiang Chang Hong har bott och tränat/sparrat i Taiwan med deras landslag. Det har bevisligen gett resultat...Hoppas det håller i sig.

Grymt ambitiös och duktig kille, både på träning och i matcherna.

//Pelle J