söndag 19 oktober 2008

Elitserien omg 4

Rekord-Eslov
Skanederbyt kommer att vinnas av Eslov oavsett om Gou Kai har kommit eller inte. Eslovs forstauppstallning och andrauppstallning ar starkare an Rekords.

Halmstad-Sparvagen
Halmstad har haft det ganska svart for Sparvagen tidigare ar. Nu sa kommer det forsta stora provet pa Sparets andrabord, Olsson och Ronningborn ar mycket starka men har inte imponerat hittills. Halmstads forstabord med Wang (som har galet svart for Zogges servar) och Dawei far ses som favoriter. Fortsatter Applets obesegrade rad med matcher?

Soderhamn-Grostorp
Halsingarna kommer att vinna denna enkelt. Spelare for spelare sa ar halsingarna favoriter i sa gott som varje match.

Artemark-Falkenberg
Falken sprang pa en riktig stjarnsmall senast och ar sakert revanschsugna. Asmussens start pa serien har varit allt annat an imponerande. Om Falken ska vara en utmanare sa ar det dags att visa nagot redan nu.

Mariedal-Warta
Inte sa langt bort fran Gotegorg vilket oppnar for en sasongsdebut for Stefan Nilsson, samtidigt sa vann Nilsson och Relfsson varsinn forra veckan. Jag ha tippat emot Mariedal varje match hittills men nu far de mitt tips.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Brukar man inte spela omg. 4 före omg. 5????

Anonym sa...

Pingissatsningen fortsätter på www.golfnbet.com. Riktigt kul att någon sida verkligen försöker göra det ordentligt!

Anonym sa...

tycker du tippar emot Gröstorp rätt mkt nu, kanske inte så konsigt när de har Gavin Raumgay i laget...

Anonym sa...

skall Hampus S spela i mariedal

Anonym sa...

för er som likt mig ej för upp svbtf pg.a driftfel där så finns resultaten iaf här :

http://www1.idrottonline.se/templates/Result.aspx?id=194740&SeasonId=422&TournamentId=53508

Anonym sa...

Gröstorp var mycket nära en poäng. Hindersson var mycket nära att ta en ringrostig Nordberg och sedan hade Ohlsson ett klart grepp i matchen mot Sondell.

Anonym sa...

snälla Gröstorp kasta Gavin i papperskorgen där han hör hemma med soporna!!!

Anonym sa...

Mariedal lär väl hoppas att du tippar EMOT dem framöver... För övrigt en riktigt bra match i Almåshallen igår. Synd om det skulle bli tremannalag nästa år, då kanske Mariedals talanger inte får plats i Elitserien. Illa för svensk pingis framtid om vi inför ett så korkat beslut.
/Klubbkamraten

max sa...

Tremannalag är framtiden. Ska utveckla detta påstående när jag kommer hem.

Anonym sa...

Är det verkligen så framgångsrikt med tremannalag? Har vi tillräckligt attraktiva spelare som kommer locka publiken? Är det underhållande att se när 2 kineser spelar mot varandra? Vad blir nästa ändring? Är det inte dags att klubbarna börjar jobba stenhårt med marknadsföring istället? Även om tremannalag är ett steg i rätt riktning kommer det inte medföra ett massivt publiktryck. Det finns inga genvägar mer än gediget arbete.

Anonym sa...

Faktiskt ett bra beslut för en gång skull att gå ner på tremannalag.

Anonym sa...

Max, Uppenbarligen har du inte varit med på sjuttiotalet när det var tremannalag. Matcherna var ofta mördande tråkiga. Dessutom som regel förutsägbara, man visste nästan alltid vilket lag som skule vinna, händelsefattiga, många och långa spelavbrott, vid setbyte hände det ingenting på flera minuter, vid ny match dröjde det minst fem minuter innan nästa match kom igång. Det hände absolut ingenting under långa perioder. (Kom nu inte med nå´t om att spela fräck discomusik eller dylikt, för det är faktiskt pingis man vill se.) Jämför med basket, en sport där svenska landslaget alltid varit fullständigt värdelöst, vi klarar ju inte ens att gå till slutspel i ett enda mästerskap. Den sporten har alltid satsat på häftiga och fräcka arrangemang, men så mycket mer har det sannerligen inte blivit. Låt oss i stället satsa på sporten som sådan och våra inhemska talanger, det är där vi lägger grunden till kommande framgångar. Just nu är det rekordmånga spännande unga talanger som kämpar om fjärdeplatsen i sina lag (Hampus Söderlund, Jimmy Ojakangas, Mattias Översjö, Viktor Brodd, Kristian Karlsson, Kalle Relfsson, Niklas Rönningborn m.fl.). Dessutom är det väl alldeles underbart att Andreas Ohlsson frälser folket nere på Österlen och att Mikael Appelgren har skapat massor av PR för Elitserien genom sin underbara comeback. Vill du inte se dessa spelare nästa år? Inte många av dem hade fått chansen om det varit tremannalag i år.....
/Klubbkamraten

Anonym sa...

Jag är också tveksam till om tremannalag är något att sträva efter. En icke-EU-spelare=kines + 2 EU-spelare= en kines som bott tillräckligt länge i Sverige + ett hemvändande trött fd Tysklandsproffs, är det vad vi vill se i Elitserien? Och framför allt:Gör det pingisen i Sverige starkare?
Ett skäl är väl att kunna spela på ett bord och lättare att TV-sända men ska det styra?

Anonym sa...

Desutom håller jag fullständigt med anonym/klubbkamraten om inläggget om fjärdespelarna (förutom att kämpen Rönningborn snart har passerat bäst-föredatum på unga talanger ;)

Anonym sa...

Till att börja med vill jag säga, att det kommer vara väldigt få som kommer kunna spela med 2 kineser då ej EU måste vara svensk medborgare nästa år för att kunna räknas som svensk.

3-mannalag är i mina ögon ett måste, bara en sån enkel grej som att webbsändningarna blir mkt bättre då man bara har ett bord att följa.

Sen att det skulle vara dåligt för juniorerna är skitsnack, håller dom måttet får dom spela, annars blir det superettan. Tyskarna verkar ju få fram hyggliga spelare trots att det är makalöst svårt att slå sig in i Bundesliga.

Anonym sa...

Uppenbarligen ingen som vill se Juniorer heller!
Kolla Mariedals publiksiffror!!!!!!

Anonym sa...

"Webbsändningarna blir bättre med tremannalag"! Ett fantastiskt argument för tremannalag!!! Snälla lilla coachen, ingen har väl hittills blivit bättre i pingis av en webbsändning. Det gäller ju att vi tränar bra och att vi tar hand om våra talanger om det skall gå bättre för Sverige i bordtennis. Våra talanger behöver spela och träna i ett elitserielag om de skall utvecklas. Tänk, hemska tanke, om J-O aldrig hade fått chansen som fjärdeman i Spårvägen i slutet av sjuttiotalet. Skulle han ha bytt ner sig till en division lägre för att få seriespela? Vad hade då hänt med "den störste"?