måndag 13 oktober 2008

Intersport CUP i Borås, Gästblogg

Intersport Cup spelades i söndags i Borås.

I elitklassen imponerade lille Alexander Franzen, Falkenberg genom att gå vidare från sin pool efter segrar 3-2 mot Pelle Svensson, Partille och 3-1 mot Samuel Norling, Askim. Mot överlägsna poolsegraren, Mariedals nye kines Liao Zhoo Xun, var det dock inte mycket att göra.

Liao släppte endast ett set i poolen mot en vilt kämpandes Pelle Svanslös. I de seedade poolerna segrade Clas-Henric Wallgren, Råda Hindås i den ena före Nisse Dahlberg, Askim och i den andra Mariedals Jimmy Ojakangas före Anders Johansson, Råda Hindås.

I kvartsfinal spelades kanske dagens match mellan Alexander Franzen och Anders Johansson i fem set där Anders tryckte lille frenetiskt kämpande Alexander från hörn till hörn i massor av rafflande dueller med den betydligt äldre Anders som segrare till sist med 3-2.

Semifinalerna spelades Li Zhoo-Ojakangas 11-7, 11-8, 11-8. Wallgren-Johansson 11-4, 6-11,
11-7, 11-8.

Final så Li Zhoo-Wallgren 11-6, 11-9, 11-8. Classe stred så mycket han kunde mot Li´s svåra servar och förstaattack och ett tag var Li faktiskt en aning konfunderad.

I herrar klass 1 slog Alexander Franzen ut Askims Ted Sundström 3-1 i en grym smash mot plock match innan han åter förlorade mot blivande klass-segraren Anders Johansson, Råda Hindås.

Semifinaler:
Anders Johansson- Nils Dahlberg, Askim 11-8, 11-7, 9-11, 11-6
Joakim Carlsson,Köping-Samuel Norling, Askim 11-3, 9-11, 11-7, 6-11, 11-4

Final:
Johansson-Carlsson 13-11, 11-2, 11-3.

Även i Herrar klass 2 och klass 3 hade Mölnlyckeklubben Råda Hindås stora framgångar då dessa vanns utav klubbens Joakim Ödman efter finalvinst i klass 2 mot Anton Landgren 3-2 och i klass 3 mot Husqvarnas Håkan Wikström 3-1

/insidern

11 kommentarer:

Anonym sa...

franzèn är inte längre bästa 95:an, viktor görman, kim nilsson har vunnit ganska klara segrar dom senaste tävlingarna. Kevin siu, Filip Wirström lika bra dom. Jämt sm väntar.

Anonym sa...

första tanken va att de var la ingen högre klass om en klass 3.a vann klass 2, men spöade ödman verkligen mölndals anton landgren så e han fan inte dålig alltså..

Anonym sa...

vf skriver du om en Ranking 3 tävling? inte något speciellt ..

max sa...

Om du läser så ser du att det är en gästblogg.. jag hinner inte skriva om alla tävlingar hela tiden och då har jag tidigare uppmanat er at om ni vill ha med något så får ni gärna skicka det till mig.

Nu var det precis så det gick till och då var det från en ranking 3 tävling som någon bemödade sig att skriva en text som jag då tog upp.

Kanske inget speciellt men tydligen var någon mer intresserad av det än av en R-1 tävling i Kebne som jag inte fått någon rapport ifrån.

boss sa...

Mycket bra reportage! Självklart att du tar in det när det är så pass bra skrivet.

Anonym sa...

kul att ngn skrev från den tävlingen.....

Anonym sa...

Håller också med om att rapporten var både välskriven och intressant, snyggt gjort "insidern".

Anonym sa...

Bra spel av Classe. Vad har han för nabb i år. Någon som vet?

Anonym sa...

Vilket långhårigt lirar folk med nu egentligen?

Anonym sa...

Japsko förser tydligen Claus-Heinrich med sitt nuvarande material.Ring dem vet ja !

Anonym sa...

Är det någon som lirar med Dr Evil? Visserligen ett kortnabb men skall ha hala nabbar och godkänt av ittf.