söndag 5 oktober 2008

Kvartsfinaldags!

Sverige vann en mycket övertygande seger över Polen med 3-0 tidigare idag och är i och med det klara för kvartsfinal på EM.

Jens Lundqvist fortsatte att visa fin form och van enkelt sin match över Kosowski med 3-0. Den vinsten blev startskottet på en svensk storseger. I nästa match klev PG in i hagen och bröt sin dåliga trende från gårdagen då han inkasserade tre raka förluster med 0-3. Nu blev det istället 3-1 mot Wang. Jon Persson visar att han vill spela tredje man och vann över mycket mer rutinerade Gorak med 3-1.

Svenskt 3-0 i lagmatchen och imorgon kvartsfinal mot Belgien.

Kvartsfinalerna:

Sverige-Belgien:
Jag håller Sverige som knappa favoriter. En starkt bidragande orsak är Jens Lundqvist spel hittills, 4-1 i kvot och då är förlusten mot Schlager som han hade på gaffeln.

Vostes som spelat tvåa i Belgien i de tre första matcherna är endast rankad 237a i världen och han har inte imponerat på mig. Tredjeman spelar Bratanov och han är ingen världsspelare längre.

Jens och PG ska slå andremannen oavsett vem det är och sen så tror jag att Jon Persson får chansen igen och att han vinner även han. Med den matematiken så har Sverige tre och råd att förlora två mot Saive vilket inte alls är säkert att man gör.

Mitt tips:
Vinst Sverige!

Tyskland-Ryssland
Storfavoriterna Tyskland mot värdnationen Ryssland. Boll tar med alla säkerhet sina och jag tror sedan att Ovtcharov har goda chanser att vinna sina med. Dessutom så har Tyskland en starkare tredjeman i form av Süss elelr Steger jämfört med Rubtsov. Kuzmin är förvisso obesegrad i turneringen men han räcker inte till för att rädda Ryssland från nederlag och det gör inte Smirnov heller, smirnov får trösta ryssarna efteråt istället.

Mitt tips:
Tyskland vinner enkelt!

Rumänien-Österrike
Österrike har ett av de bästa lagen i Europa då de besitter en av de bästa spelarna och dessutom en mycket stark tredjeman i form av Gardos. förutom dessa två så har de veterandeffen Chen Weixing. Detta lag räcker till för att vinna över Rumäninen då Adrian Crisan inte visat sig från sin bästa sida och förlorat en del överraskande matcher. Cioti och Filimon räcker inte till mot detta motstånd.

Mitt tips:
Österrike vinner komfortabelt.

Danmark-Vitryssland
En mycket intressant match. Samsosnov vinner två men sen då? Maze slår vitryssarnas andreman och sedan är det upp till Tugwell och Monrad att visa vägen mot gubbarna i vitryssland. CHTCHETININE är en säker deff och spelar säkert trea då NEKHVEDOVICH överraskande slog Smirnov idag. Svårtippat men jag håller nog vitryssarna som knappa favoriter. Hoppas jag har fel.

Mitt tips:
Vitryssland vinner knappt.

Damerna:
nte lika goda nyheter från damerna. De missade tyvärr att gå upp till Championship divisionen då de på sämre matchskillnad hamnade tre i sin grupp efter Litauen (som man slog) och Turkiet.

Litauen just slog man trots att PASKAUSKIENE vann sina matcher enkelt över Pettersson och Jonsson. Resten tog Sverige hem enkelt fram till den sista och avgörande matchen där Jonsson vann med 11-7 i skilje, Starkt.

Irland var gruppen slagpåse och blev slaktade av Sverige, gott så.

I den sista matchen så räckte det med två matchsegrar för att avancera till nästa steg av turneringen och A-gruppen men tyvärr så förlorade Pettersson och Ekholm sina två första matcher i skilje och sedan var det kört när Ekholm förlorade mot Turkiets etta Hu.

Trist och tråkigt och nu lämnar vi det bakom oss.

Inga kommentarer: