torsdag 9 oktober 2008

Svettlukt

Ni vet den där killen eller tjejen på träningen som inte luktar mumma? Ja, han som kanske inte alltid duschar varje dag och som slarvar lite allmänt med hygienen?

Ni vet vem jag menar. Alla klubbar har någon sån.

Man vill säga till personen ifråga att den luktar illa att den borde ta en dusch eller byta kläder men man låter bli. Man pratar bakom ryggen på den. Man skämtar om den. Det är inte snällt men även de som är snällast i klubben och aldrig säger ett ont ord om någon lägger in en kommentar då och då om denne och dess odör.

Det är min mardröm att vara denna person och idag så besannades denna mardröm. Denna hemska och ångestfyllda situation blev min verklighet.

Jag hade hela dagen suttit imöten i kostym och blivit varm av pressen då det var ett mycket viktigt möte som jag förberett under lång tid. Kostym och skjorta i ett varmt rum under lång tid under press hade sin effekt vilket jag inte märkte av. Efter mötet så bar det direkt av flygplatsen och ännu en varm plats där svetten började ge utslag utom min vetskap.

Väl hemma så struntade jag i jobbmailen och bloggade lite. Gott.

Sedan var det dags att sticka iväg till träningen och det förberedde jag genom att limma hemma.. nej för fan det gjorde jag inte men jag bytte om hemma och stack iväg.

Träningen kom igång och jag fick som vanligt smörj av förbundschefen och det är inget konstigt med det men sedan när jag började spela nästa match så anade jag att det var något eller någon som luktade illa. Det luktade så där lite surt kanske unket. Doften var inte påtaglig eller så tydlig men den var där och absolut märkbar. Eftersom det var två killar som jag inte känner så väl på plats på träningen så antog jag att det var någon av dom. De andra på träningen var inga svettluktisar.

MEN..

Snart insåg jag att det var den jag minst av alla ville att det skulle vara. Det var jag.

Herregud vilken ångest.

Jag erkände direkt efter träningen att det var jag som luktade illa men de andra ljög och sa att jag inbillade mig men jag visste bättre. Så jag skyndade mig hem efter träningen och hoppade in i duschen och nu sitter nu i soffan med nybakta bullar och dricker coca-cola. Nu luktar man som en jordgubbe och livet är såååå mycket bättre även om ett sting av ångest bedövar den fina känslan jag har just nu. Hoppas att ingen får veta detta.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det finns en skunk i varje klubb, och det är synd att det finns regler om sidbyten ibland...
Ej heller fräscht när man behöver torka motståndarens svettdroppar från bordet vid sidbyte.
Händer allt för ofta när man möter gamla unkisar...
uärk!

max sa...

Har sett Källberg ta sin motståndares handduk och torka av bordhalvan vid sidbyten.

Fattade först inte varför men det är klart att man inte vill torka bort svetten med sin egen som man sen tar upp i ansiktet.

Bra där Mats!

Anonym sa...

raka bort ditt svettiga rövhår max

max sa...

jag valde att publicera den här bara för visa er vilka charmiga idioter det fortfarande existerar där ute.

Stå för vem du är istället.

Anonym sa...

mmmmm kalle fäldt...

Anonym sa...

Du kan vara lugn Max, vi lovar att inte tala om för någon annan att du luktar svett! (Jag har tystnadsplikt, på jobbet...)

max sa...

Ett litet tempusfel smög sig nog in där för dig.

Jag luktar inte svett. Jag luktade svett igår för en kort period.

Viktigt det där.

Anonym sa...

jonas berglund