tisdag 7 oktober 2008

Lagfinalen i EM

Någon som såg finalen? Det var ju kross i varenda match.

Boll demolerade Nekhvedovich i tre raska och de var inte ens spännande att se. Total överlägsenhet.

I matchen efteråt så var Samsonov nästan lika överlägsen mot Ovtcharov och det blev femte gången denna säsong som vitryssen slår tysken. Samsonov såg cool och var brutalt effektiv i denna match.

Utjämnat till 1-1 i lagmcthen och dags för lagens treor att mötas i en otroligt viktig match.

Jag kan ärligt talat fortfarande inte förstå hur någon spelare i världseliten kan förlora mot Chtchetinine. Deffen gör ju absolut ingenting! Det borde inte finnas någon möjlighet för en någorlunda begåvad spelare att förlora mot honom. Nåja, jag ska sluta klaga på honom även jag inte kan förstå hur han kunde slå Jörgen Persson i Bundesliga förra säsongen.

Bastian Steger växte in i matchen och vann lättare och lättare poäng efter poäng och set efter set. I det tredje och sista setet så var det förnedring.

2-1 till Tyskland.

Lagens ettor och de två högst rankade spelarna i Europa skulle nu göra upp och de har en mycket jämn inbördes statistik där Boll leder med 15-14 i matcher inför detta möte men med Samsonov som vinnare i deras senaste möte.

Denna gång var det aldrig något snack. Samsonov var bättre i allt. Bättre returer, bättre attacker, bättre bollplacering, bättre serve. Länge sedan jag såg Boll bli utklassad av en europe som han blev idag av den blivande europamästaren i singel från Vitryssland.

2-2 i lagmatchen och avgörande match mellan Nekhvedovich och Ovtcarov och den enda matchen så var lite jämn och inte avgjordes i raka set. Men så jömnt var det inte riktigt, Dima var bäst i hagen och säkrade titeln åt Tyskland efter 3-1.

Snart dags för singelturneringen och det ser i alla fall jag fram emot!

Inga kommentarer: