onsdag 29 oktober 2008

Tre bra-Tre dåliga oktober

Tre Bra

1. Jens Lundquist- Kvartsfinal på EM och med flera fina skalper i bältet efter en fin turnering. Andra gången i rad som Jens toppar denna lista.

2. Mikael Appelgren- Obesegrad i Elitserien efter tio raka vinster. Gammal är ibland äldst och bäst är även de ibland äldst.

3. Mariedal- Har öppnat starkt i elitserien och har en bra blandning av spelare i laget. Två rutinerade spelare på förstabordet varav den ena varit i landet under några år och sedan så har de tre unga duktiga svenska spelare som slåss om platserna på andrabordet.


Tre Dåliga

1. Lim/Booster och deras förbud och brotten mot förbudet- Ge oss klarhet i allt detta. Som det är nu så går det inte an. Ta fram ett skarpare mätinstrument eller släpp boosters fria tills det finna mätningar på det. Det finns alldeles för mycket utrymme för fusk utan möjlighet att kontrollera.

2. Dataranking- Varje tävling på varje nivå och varje plats i landet skulle må bra av det. Vi skulle slippa skitsnack om vilka spelare som inte var seedade eller inte, vilka spelare som kom med till sm eller inte. Skaffa fram detta nu!

3. Ärtemark- Man kan säga vad man vill om att det är svårt att bedriva elitidrott i Bengtsfors men förutsättningarna för alla lagen bör vara klara när man går in i en ny säsong. Om saker och ting förändrats drastiskt under resans gång hade det varit mer fgreppbart men som det är nu så är Ärtemarks agerande pinsamt. Det är inte bra för sporten att vi nu får en haltande serie. Det är inte bra för spelarna som knutit upp sig till en klubb som inte fortsätter. Jag tycker först och främst att det är synd och att det säkert finns folk som jobbat dag och natt för att få detta att fungera men man kan inte agera som man gör nu, en större buffert måste man ha när man ger sig in i elitserien, alla klubbar vet ungefär vilken kostnadsbild man har över en säsong.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har en ny förbundschef som kan pingis och vet läget.

Utgår från att David driver frågorna snabbt. Då blir David accepterad i alla kretsar.

max sa...

David sitter som en av typ åtta åskådare nu och kollar pingis i Helsingborg.. men det är klart att han läser detta och jag vet att han redan börjat titta in i det här med dataranking.

Anonym sa...

Firma Wang Qing/Göran Olausson har gjort det igen.

Anonym sa...

håller med om äpplet ! men rätt pinsamt för svensk bordtennis att en 47 åring inte lagt en match i elitserien, säger faktiskt rätt mycket om svenska bordtennis just nu !

max sa...

Det finns spelare i hans ålder som är med i världstoppen.

Juanit från Spanien var med på OS och han är 46 tror jag. Han spelade dessutom en pro tour final förra året.

Ålder är inte allt.. man kan lika gärna säga att det är pinsamt att en 14åring som Söderlund tar matcher.

Anonym sa...

Peter Gustavsson är bra :)

boss sa...

Mycket bra och korrekt analys Max, av såväl avhoppande lag som av åldersrelaterade frågor!

Anonym sa...

varför är det pinsamt? Hur gammal var waldner när han tog matcher i elitserien? 12??

Anonym sa...

grejen är att ärtemarks styrelse består av deras unge lovande tjejers föräldrar och dom skiter totalt i elitserielaget. dom hade inte ens berättat för spelarna att dom skulle lägga ner. inte konstigt att wang qing lacka ur! det är styrelsen och inte wang qing som är skyldig i detta fall. ingen hade ens berättat för honom!

Anonym sa...

Max, kan du inte försöka få till en intervju med någon person runt Ärtemarks lag så det blir lite klarhet i vad som hänt och varför.

Anonym sa...

håller helt med om punkt 2! R1an i kebenekaise förstör rankingen!!

Anonym sa...

Fusklimmaren ; hur kan du säga att den förstar rankingen? man får väl skylla sig själv om man inte åker dit. Dom har ju skyltat med att det ska vara en r1 så man kna inte skylla på de.

Dom som klagar på klassen i kiruna kunde ju själv åkt dit, svårare än så är det inte.

Anonym sa...

man kan visst skylla på dålig klass.. alla från söder kanske inte pallar åka så extremt långt för en pingistävling, dem kanske har ett liv utanför pingisen å inte vill åka över hela sverige. norrlänningarna gör de men vrf e de så? joo för att dem bästa spelarna finns i längre ner i landet

Patrik sa...

Jag håller med om att R1:an i Kíruna visar hur fel hela rankingsystemet är.

Man borde få poäng beroende på motståndet och inte beroende på brist på motstånd.

Inför dataranking nu!