onsdag 29 oktober 2008

Heta och Iskalla

De hetaste och de kallaste spelarna/ledarna/lagen i Elitserien och superettan just nu!



Heta!

1. Mikael Appelgren
10 raka vinster. Anklagad för fusk mot Henrik Olsson och stor diskussion med landslagstränare om en nätserve. Publikfriande spel och alltid en vass kommentar till motståndarna eller motståndarbänken. Alltid het men just nu stekhet!

2. Hong Jian Chang
Wartas kines har börjat suveränt och tagit sina sex första singlar på förstabordet. Är en taktiker som sparat på sina bästa servar till viktigare lägen längre fram. Låg under mot Mrkvicka men innan och efter det har det var enkla segrar.

3. Kasper Sternberg
När man pratar om Eslövs starka andrauppställning glömmer man ofta bort den danske landslagsmannen som hittills inte förlorat på sina sju matcher. Ung och slår stenhårt och just nu oerhört svårslagen i elitserien.

4. Christoffer Pedersen
Förra året var han så iskall att han inte ens hade kunnat bränna mig med ett strykjärn. Har hela tiden trott att han hetat Petersen (då det står så på sbtfs sida) men han heter väl ändå Pedersen som det står på hans tröja. 5-5 hittills och med 3-0 på Gou Kai så platsar han här.

5. Peter Gustafsson
Skräder inte med orden. En citatmaskin utan dess like. Han har analyser och hårda ord vassar än vad de flesta klarar av. En bloggfavorit helt klart!

Nästan med men inte riktigt:
Dawei efter storspel, Andreas Ohlsson efter en fin start på säsongen, spårvägen för deras uppryckning av arrangemangen kring sina elitseriematcher. törnqvist för hans bländande start i superettan.

Iskalla!

1. Ärtemark
Behöver väl inte utvecklas mer än att de drar sig ur elitserien efter endast fem omgångar och då endast med en poöng i bagaget. Iskalla är det snällaste jag kan komma på om dom just nu.

2. Cioran Sorin
Seriens sämste spelare på förstabordet och kanske i hela serien? Inte en match vunnen på fem omgångar. Tre set var allt stackaren fick ihop på tio matcher. En sensationellt dålig värvnning.

3. Gavin Rumgay
Har inte imponerat sedan han kom och när han trots förlust mot Wang Qing uttalar sig om att han är bra mot deff och att han spelat bra så säger det en del. En floppvärvning hittills. Har dock slagit bra spelare på Pro Tour så viss kapacitet finns det i skotten som han dock ännu inte visat

4. Niklas Rönningborn
Förra säsongen så började han med 0-5 för att sluta på 19-10 och en av de bästa spelarna på andrabordet. I år så har han öppnat svagt och vi kan bara hoppas att "Snake" inte fryser fast i minusträsket där han just nu befinner sig.

5. Peter Nilsson
Spelade förra året i bundesliga och var året innan dess en av de fem bästa spelarna kvotmässigt i elitserien. Har fått en halvtaskig start och känns just nu mer som en isglass än som en varmkorv om ni hänger med på mina jämförelser.

13 kommentarer:

Anonym sa...

dawei är stekhet, av någon konstig anledning så underskattar du alltid han, förstår inte varför

max sa...

Nja,
Jag skriver ju att han nästan är med. Jag har skrivit hela denna säsong att jag tror att han kommer att vara riktigt bra.

Jag har dessutom med honom i mitt elvanio lag.

Jag tippade honom som den femte bästa spelaren på förstabordet:
http://pingisfan.blogspot.com/2008/09/bsta-spelare-p-frstabordet.html

Men jag ska ge dig att jag inte höll honom så högt i kurs förra året men då gick han knappt plus heller.

Anonym sa...

jag hade nog tankarna på förra året också, då jag tyckte han var bortglömd. Jag själv tycker dawei är en utav de allra bästa och han blir lite bortglömd. oerhört bra spelare som sällan gör dåliga matcher

max sa...

Du har nog rätt i att jag inte hyllade honom förra året men i år så kommer han få beröm!

Anonym sa...

bra=) Dessutom är han en trevlig människa som har fötterna på jorden.

Anonym sa...

Borde inte Ärtemark ha fler på "iskalla" listan? Espen Rönneberg som limmar med speedlim och Andreas Johansson som fortfarande servar under benet. Vet dom inte om de nya lim- och servereglerna?

Anonym sa...

His name is PeTersen, Christoffer PeTersen! Feltryckt på tröjan... Med tanke på fjolåret är det mycket imponerande med årets start! Helt klart stekhet!

Anonym sa...

Dawei riktigt riktigt het, gustavsson ett massmedialt geni, tänk om alla coacher i elitserien var liknande, då hade sannolikt det varit både TV/Radio på matcherna och spalvis på sportsidorna. Det är säkert en medveten strategi för att skapa intresse. Hur var intresset före gustavsson i Simrishamn medialt? någon som vet? fler bordtennisens "Bert Karlsson".

Anonym sa...

Gavin Ramgay borde vara på en lista kallare än iskall!

rikard sa...

Ojojoj vad chanslös Petersen/Pedersen var mot Jiang Chiang Hong. Intressant att det bara skiljer någon enstaka placering mellan de två på Heta-listan.

11 bollar fick han sammanlagt och då var Jiang snäll och bjussade publiken på lite publikpingis innan han bugade åt alla tre läktare och tackade för de dånande applådåskorna.

Hur het är Wartas nyförvärv egentligen?

max sa...

Petersen hade en dålig säsong förra och la tex två gånger om mot Månsson men vann nu senast.

Inte de bästa spelarna som kommer vara med på denna lista utan de som är hetast relativt sett ur min synvinkel.

Vem hade trott att Gou Kai skulle åka på 3-0 mot Petersen innan säsongen startade?

rikard sa...

Ja, det var ingen kritik mot din lista. Ville bara ha sagt att nya Wartakinesen verkar vansinnigt bra.

max sa...

Rumgay till slutspel i en pro tour efter att ha slagit en duktig slovak, Pistej.