tisdag 28 oktober 2008

Fortsättning på Elitserien omg 5

Eslöv-Mariedal 5-0
Eslöv visar klass och krossar upp och tillika nykomlingen från Borås med 5-0. Tre av matcherna i raka set och det visar sig gång på gång hur svårt det kommer att bli att slå detta omöjliga skånelag. Liverpool bröt Chelseas hemmasvit i helgen, vem bryter Eslövs vinnarsvit? Känns orättvist att skriva så lite om våra svenska mästare som jag gör här men de är helt enkelt för bra just nu.

Söderhamn-Spårvägen 4-4
Det skrevs en gästblogg om en jämn lagmatch men det var ingenting jämfört med den början denna match fick. De tre första matcherna avgjordes med 2 bollar i skilje och alla dessa matcher gick Spårvägens väg. Sedan small det bara till och det var tre raka matcher med 3-0 för Söderhamn. 3-3 i lagmatchen när Mikael Appelgren för andra gången denna kväll visade vinnarskalle och att han också har en svit att försvara vann över Sondell med 11-9 i skilje. Sedan var det återigen hälsingarnas tur att mosa in en 3-0. Spåret vann alltså alla sina matcher med 3-2 och två bollar i avgörande samtidigt som Söderhamn vann alla sina med 3-0. Intressant fördelning och undrar vem som funderar mest på detta nästa gång de möts? Kanske respektive coach på hur de mönstrat sina respektive lag.

Falkenberg-Halmstad 4-4
Oavgjort i ännu en match. Hallandsderbyt slutade oavgjort efter att Dawei i ännu en omgång visat att han just nu är en av de absolut bästa i elitserien. Två raka vinster här och bägge med 3-0 och det mot kvalificerat motstånd som An Shu och Peter Nilsson. Niklas Rönningborn och Jakob Asmussen var två spelare som förra säsongen hade blande de absolut bästa kvoterna på andrabordet, i år går det sämre för bägge två. I den avgörande matchen möttes just dessa två och Rönningborn förlorade där sin andra match för dagen och Halmstad med det en poäng.

Gröstorp-Ärtemark 5-2
Nu är det klart att Ärtemark drar sig ur vilket är synd för Rumgay som äntligen fick vinna en match som nu kommer att strykas från alla officiella protokoll (dock inte mitt). Kul att se att Hong är tillbaka och att Ohlsson är så stark som han är. Wang Qing vann bägge sina och har överraskat positivt på mig, spelmässigt alltså.

*

Kan förresten återigen be er att kolla in följande site om svenskas "för en gångs skull strular".

Kvoterna till alla spelare i elitserien finner du här eller klicka på Kvoter: Elitserien till höger i menyfältet.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?eurl=http%3A%2F%2Fbtkwarta.blogspot.com%2F&v=wr--xAL7JX0

Wartas kines är skön