lördag 6 juni 2009

China in my hand

Ma Long fortsätter att dominera. Först så tog hand tag i Yoon från Korea i kragen och släpade runt honom i hagen och dammade av golvet med honom innan han för första gången i turneringen tappade ett set. Setförlusten kom mot Roskildespelare Oh Sang Eun men segern var aldrig i fara. Efter första set så var det 8, 4, 6, 5. Slakt! Semifinal för Ma Long. Oh hade i omgången innan slagit Jun Mizutani och med det visat att han fortfarande är en världsspelare.

En överraskningen för mig som motståndare till Ma Long i semifinalen är koreanen Joo Se Hyuk, den tredje koreanen i rad för Ma Long.

Joo vann i sin kvartsfinal över Zhang Jike och det överraskar du de flesta unga kineser är makalöst bra mot deffar. Zhang Jike hade dessutom dessförinnan visat god form och slagit sin landsman och mycket högre rankade landslagskollega Chen Qi med 4-2 så formen var det inget fel på.

På den andra halvan så återfinns de äldre kineserna Ma Lin och Wang Liqin. Åldersmännen håller den kinesiska fanan högt och vinner mot allt motstånd utanför Kina komfortabelt och enkelt.

Wang Liqin drog först av brallorna på Habesohn innan han fick en halvtuff match mot Li Ching. Kanske dumt att kalla den halvtuff då det stod 3-0 (4, 1, 6) till Wang innan han slappnade av och tappade två set. 4-2 och en semifinalplats klar.

Ma Lin som vann en stenhård match mot Baum i andra omgången mötte i åttondelen sin landsman Xu Xin och där blev det så tufft som man kan tänka sig. Underläge för Ma Lin med 2-3 vändes till seger och än så är de äldre gardet fortfarande något bättre än nya generationen kinesiska superspelare.

I kvartsfinalen så väntade Hongkongkinesen Cheung Yuk och där var satte Ma Lin på Yuk "kejsarens nya kläder" och vann med 4-0.

*

Ma Long mot Joo Se Hyuk och Ma Lin mot Wang Liqin.

Jag tippar att Ma Long möter Wang Liqin i final.

Ma Long har haft tre tuffa möten mot Joo och vunnit två av dom men jag tror att med den rutin han skaffat sig sen de möttes senast i Japan 2008 så borde han nu vinna.

Wang Liqin mot Ma Lin är mer med hjärtat då jag gillar Wang Liqin mer, han ger ett mer sympatiskt intryck tycker jag. Deras matchpå VM var dessutom magisk så den ser jag gärna igen. En kul grej är annars att det finns en svensk elitserieklubb som har tagit en första kontakt med Wang Liqin om spel i Pingisligan säsongen 2010/2011, det vore något!

Finalen vinns sedan av Ma Long.

Ma Long har klart plus på bägge spelarna och är jag tror inte att han förlorar nu heller. Ma Long är grym så enkelt är det bara.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Max vilka lirare var på undici igår =)?

Anonym sa...

varför är inte Wang Hao med?

Anonym sa...

Vilken klubb har tagit kontakt med wang liqin? Det är väl inte så stor chans att han kommer spela i sverige eller?

max sa...

Jag tror inte heller att han kommer men det vore kul. Klubben spelar i elitserien, det är allt jag kan säga nu.

max sa...

Jag tror inte heller att han kommer men det vore kul. Klubben spelar i elitserien, det är allt jag kan säga nu.

max sa...

lättare att svara på vem som inte var där.

Flitig bloggare sa...

Ma Long vann med 4-0 i finalen mot Wang Liqin.

Wang i Sverige?
Finns inget Kalmar längre.
Känns inte som om någon svensk klubb har sponsorer/verksamhet för att expandera verksamheten på en nivå där champions leauge vinst är realistiskt. Som i fotboll.
Vi själva - SBTF - har ej råd med SOC.

Nationellt upprop behövs.
Samla in pengar till SOC, dataranking, landslaget och kadettverksamheten etc.
Mål 5 miljoner extra per år.

Pingisligan och TV en bra början.

Anonym sa...

Eslöv?
Känns som dom är de enda möjliga.

Annars kanske Halmstad eller spåret. Efterssom amx har hört rykten så känns ju spåret inte helt omöjligt.

Känns dock som det borde vara Eslöv.