söndag 28 juni 2009

Young Gun!

En av de unga nya ledarna som är på framåtmarsch på tränarsidan på den allra högsta nivån. Med ett förflutet i flera klubbar i södra Sverige och ursprungligen från gnällbältet så har nu denna "ungdom" hamnat i småländska Växjö. Jag har varit bekant med denna ledare i typ femton år men då mestadels som spelare och motkombatant mot stockholmsspelare.

För ett par år sedan försökte JÖ värva över denna kille från Lyckeby till oss i Norrtull. Tanken var inte fel men att den skedde i en bubbelpool på ett hotell under SOC i Malmö över ett par kalla gjorde att det inte riktigt blev verklighet. Kanske andra faktorer som spelade in också men det lämnar vi bakom oss och blickar framåt.

Han har här på bloggen varit öppet kritisk och konkret i sina anklagelser om limmande motståndare och jag tror att han och hans Växjö kommer at bli en frisk fläkt i Pingisligan som Växjö verkligen har satsat för att nå och nu är där. Dags för nästa steg för Växj och här är alltså Marcus Sjöbergs svar på mina frågor kring nästa säsong.

Hur ställer sig spelarna till tresetare?
Grabbarna tycker 3 setare är helt ok, blir många jämna matcher och roligt för publiken.


Vad är din åsikt om tresetsmatcher och försten till tre och poäng för varje vunnen match?
Tror 3 setare kan gynna oss som nykomlingar och lite underdogs, lite större chans att skrälla, poäng i varje match är ett måste, så att tv-sändning inte kan ta slut efter 40 min.


Hur tycker du att det nya systemet påverkar unga spelare i elitserien. Såväl kvalitetsmässigt som chans till att få spela?
Inget svar


Vad tycker du om att det kommer att bli tv-sändningar?
Inget svar


Kommer spelarna att tävla mer nu när det är kortare matcher i pingisligan?
Vi kommer tävla 3 tävlingar innan säsongen kör igång annars blir det nog bara ett par till svenska plus nån utomlands.


Hur bra anser du att pingisligan är ur ett europeiskt perspektiv?
Har inte jättekoll på alla länder men den känns inte jättebra men tror alla förändringar blir till det bättre.


Vem är seriens bästa spelare?
chen jian eller zhao peng antar jag.


Vem är viktigast för sitt lag?
Chen jian eller Jiang (Warta)


Vem är viktigast för ditt lag?
Inget svar


Vilket lag är roligast att vinna över?
Som nykomlingar är alla vinster välkomna men Pelles warta vore ju fint att piska:)


Vilken hall är den bästa att spela i?
Tror våran hall kommer vara grym.


Vilken klubb har bäst hemmapublik?
söderhamns brukar vara bra men hoppas på våran med


Vem får sitt stora genombrott i år?
Någon av våra unga eller varför inte våran kines, Liu Shan


Vad tror du om era egna chanser? Vad är er målsättning?
Målet är att hålla oss kvar men tror vi kan slå alla lag, slutspel vore kul.


Vem vinner SM-guld?
Eslöv eller Växjö Pingis


Något du vill tillägga?
Hoppas och tror på en rolig och jämn serie.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Väntar fortfarande på en intervju med någon ledare/spelare som ej passar in på den klassika stereotypen på hur en ledare/pingisspelare skall vara idag.

Hade en förhoppning att fler ledare/spelare skulle vara emot att såpass lättvilligt sälja ut bordtennisen enbart för att få synas lite extra i TV.

Man kan bara hoppas att de inblandade lyckas ändra till åtminstone femsets matcher till nästa säsong igen.

Kan ni tänka er en fotbolls match som enbart varar en halvlek, en
Grand Slam turnering där herrarna endast spelare tre set eller ett Tour De France utan stigningar?

Vill minnas att en bergsetapp på just touren kan innebära över sex timmars frenetiskt slit och ändå sitter folk som klistrade framför TV.

Dvs. att korta ner matcherna för att det skulle ta för långt tid ser jag som ett synnerligen märkligt agerande. Det måste finnas en annan orsak till beslutet.

Eder Sjatov

Anonym sa...

sorry att jag missa några frågor, vet inte vad som hände.

Men tycker självklart det är jättebra med tv-sändning.

vi hade nog föredragit 4-manna lag om man ska tänka självisk, med tanke på att vi har ett par unga lirae men 3-manna är bra för att höja standaren.

Liu shan och törna blir nog viktigaste eftersom de förmodligen kommer lira mest men alla är otroligt viktiga.

Tror för övrigt att Norrtull hade varit med och slåss mot oss nu i pingisligan om ni gjort den där storvärvningen för några år sen:)

sjöberg

Kinski sa...

Sjatov,

Ett litet tips ifrån mig, lägg din energi på annat, feberyrsel är inte att leka med.

max sa...

Sjatov,

Som insatt i frågan kan jag lova dig att korta ner delmatcherna är för att få en lagmatch att vara ungefär lika lång varje gång. det är det viktiga samt att längden inte får bli för lång på totalen.

Angående dina liknelser så haltar dom betänkligt. Tennisen har olika långa matcher, cykel har olika distanser och olika former, fotbollen har en given match tid i mycjet större grad än ishockey.

Hade förväntat mig att du inte var så fullt konservativ som du nu helt plötsligt framstår.

max sa...

Om ett par år Marcus så ses vi. :)

Anonym sa...

Ingenting kunde vara mer felaktig. Att kalla mig konservativ baserat på ett enda inlägg dvs mitt förra krävs att man antagligen är en bättre människokännare än självaste Dostojevskij, vilket bör ses som omöjligt.

Kanske haltar mina liknelser en del men själva tjusningen med sport är ju just de långa gastkramande matcherna som drar ut på tiden, det är dessa som man tillslut kommer att minnas och som folk vill se.

Sjatov

Anonym sa...

Kommer ni att verka för femsetare i framtiden?

Sjatov

Anonym sa...

Sjatov...hört talas om tiebreak...

Anonym sa...

Jag minns när man testade att avgöra pingismatcher i tiebreak, vilket misslyckades kapitalt.

Sjatov

Anonym sa...

skäms du inte max. Även om kungen av pop är död. MICHAEL JACKSSON.han dog ju för några dagar sen och du har ej skrivit nåt om det. FOTBOLL KAND U MINSAN SKRIVA OM......RIP MICHAEL JACKSSON

max sa...

Sjatov,


Jag gillar också de långa matcherna, de gastkramande evighetsbataljerna. NHL med evighets-sudden är ett exempel.

Men nu så ska det vara en produkt som är anpassad till tv och då måste måste vi (svensk pingis) anpassa oss om vi vill vara med, så svaga är vi idag. Annat hade det kanske varit om detta skett för 10-15 år sedan när svensk pingis var i full blomster och elitserien kryllade av världsstjärnor. Situationen är annorlunda nu och det måste vi acceptera för att nå vidare.

rent sportsligt så blir det en mer spännande sport med dessa korta matcher då det öppnar upp för mer skrällar. Sen om det är bra eller inte kan man tvista om.

Men det är inte det sportsliga som är förändringsskälet utan att anpassa matchlängden på den totala lagmatchen så att man vet när den slutar, med den här säsongens system så är differenserna mellan 5-0 och 4-4 alldeles för stora. Eslöv-Ärtemark tog väl typ 35minuter och spela medan Spåret-Falkenberg tog över tre timmar. Nu är det i och för sig så att det är viktigare att man spelar ut alla matcher än hur lång den enskilda matchen är.

Sen så är det nog så att få kommer att minnas enskilda matcher från pingisligan men om man jämför med denna säsong så är det ack så många fler av den enkla anledningen att TV är på plats. Fler tittare via tv'n, bättre sponsingsmöjligheter, färre spelare (högre kvalitet) mm.

Hur många tror du minns Spåret-Gröstorp från den här säsongen? hur många kommer att minnas något från deras nästa möte som direktsänds på tv och spelas på ett bord inför en fullsatt brännkyrkahall.

Det kanske är så att du inte är konservativ i vanliga fall Sjatov men i att just i denna fråga se till en sådan liten sak som längden på den enskilda matchen är i mina ögon konservativt.

I slutspelet så kommer det att vara femsetare och jag hoppas att det i framtiden kan finnas möjligheter att få femsetare och det utrymmet i förhandlingarna skapas nog med höga tittarsiffror och en riktigt bra produkt och produktion.

coachadde sa...

tror detta med 3 set också va en pris fråga. det va diskutioner om man skulle spela in och redigera matrialet men det vart för dyrt. så som man gör i kära gamla tyskland.

max sa...

sjatov,

tiebreak var misslyckat i pingisen det håller jag med om till fullo.

max sa...

Hette han inte Michael Jackson? Jag kan i alla fall stava till hans namn.. sen att jag inte skriver om att The king of Pop är död spelar för mig ingen roll men tydligen för dig.

Kolla in nedanstående länk:

http://www.ismichaeljacksonstillalive.com/

max sa...

Adde,
Tyskland kör på webben det blir ju lite annorlunda då eftersom matchlängden inte spelar någon roll.

Kinski sa...

Anonym,

Bör inte Willy Kyrklunds död även nämnas?

Vila i frid.

coachadde sa...

vet att dom kör på webben. menade bara att man diskuterade olika saker innan man kom fram till detta spel sätt som vi ska ha i höst.

Anonym sa...

Ok, tack för svaret.

Personligen tycker jag matcherna urholkas då de helt enkelt blir för korta.

Verkar som det stora målet här är att få TV att sända pingis oavsett vilka kompromisser man än tvingas göra, vilket känns minst sagt olustigt. Dessutom är det ingen självklarhet att matcherna kommer att ha höga TV siffror och således väldigt osäkert om detta formatet har någon framtid, det får tiden utvisa.

Har ingenting emot regeländringar men när de tillkommer endast för att få sponsorer och publicitet till att urholka sporten för oss spelare finner jag det en aning kontraproduktivt.

Sjatov

Anonym sa...

Tiebreak först till 7 och sedan till 11 var definitivt inget fiasko.
Numera spelas förresten alla set till 11!
Skälet till tiebreak då var just att korta ned matchtiden.
Många unga i publiken kunde exempelvis lämna hallen när det drog iväg till 21.45-22.00 trots att matchen inte var avgjord.
Med tiebreak var knappt en enda match slut efter 2115. Det gjorde också att slutresultaten kom med i sportradion och ibland i TV. Det var ett av skälen till tiebrak då. Alltså samma skäl till varför man idag kortar ned matcherna till tre set, alla dessutom i tiebreak (ja, eller till 11, vad nu skillnaden är).
/Per H

Anonym sa...

Sjatov,

måste bara få säga att jag delar dina åsikter och jag känner mig inte särskilt konservativ.

Att sälja ut sporten för TV-tid känns ganska desperat och jag hoppas verkligen att det till nästa säsong blir bäst av 5 set som gäller.

Anonym sa...

Max, vet du något om Mattias Karlssons rehablitering går bra? Kan han vara med i UEM som startar om 10 dagar. Vore intressant att veta...