måndag 1 juni 2009

Hampus vinner

Hampus Söderlund den hårdslående mariedalsspelaren spöade alla i Polens ungdomstävling för kadetter i helgen. Om Fursten Mieszo var Polens förste ledare och kung så är Hampus den senaste.

Han dominerade hela kadettklassen i denna tävling och tog sitt lag till final och även i dubbel tog han sig till final, hans partner i lag och dubbel var Albin Wemmert som gjorde en bra insats men inte i klass med Söderlund.

Nu var det inte en jättelätt resa för Söderlund och i sann polsk anda så hade han fångat in karparna ett par dagar innan han slaktade och tillagade dom, för er som inte förstår metaforer så anspelar jag på att Hampus insats växte fram och att motståndarna var karpar som han inte slaktade utan som han vann över. Det är nämligen så att man i Polen inför jul fångar karpar och har dom hemma i badkaret innan man slaktar och tillagar dom till julbordet. Såja nu var jag sjukt off topic.

Två silver och ett guld och guldet kom i singel. Motståndet var riktigt bra och i semifinal så slog Hampus europasexan från Belgien Vanrossomme med 3-2 i set innan han i finalen vann med samma setsiffror över toppseedade och tillika europafyran Brossier från Frankrike. Två klasspelare som är med och utmanar om titlarna i sommarens EM.

Hampus visar storform och nu får vi hoppas att formen konserveras eller till och med höjs något inför EM för då kan det bli ett riktigt kul EM för unge Herr Söderlund.

Stort grattis Hampus! Håll ångan uppe!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen nu Hampus du e SVeriges enda hopp!

Kör hårt Hampus sa...

Hampus är inte Sveriges enda hopp - men kanske det stora hoppet.

Vi behöver bredare trupper. Tänk om Hampus blir skadad etc...

Anonym sa...

Blir Hampus skadad ser det ut att bli ytterligare minst 10-15 tunga år för svensk pingis.

Glöm inte att träna styrka så du inte blir skadad Hampus!

Anonym sa...

han är ju redan starkare än hulken

Anonym sa...

Men det måste bli mer!