måndag 29 juni 2009

Ny vecka

Snart så är det juli och det märks en hel att det inte är högtryck i Sverige, och då menar jag ju på bloggen och pingissverige. Vädret är ju fantastiskt.

Lite videos kan jag nog fixa. Kanske lite sommarträningskommentarer och egen komponerade videosnuttar.

Fortsättning på intervjuerna tränarna (Spåret, Mariedal, SUIF, Österlen, Halmstad), Adde borde ju kunna svara kanske trots att jag skickat frågorna till kansliadressen.

Vi kan diskutera Enigspelen som går av stapeln i nästa vecka. Seedningar, vem som vinner med mera.

Ungdoms-EM närmar sig. Jag har skickat lite frågor till Tvs om hans tankar inför och han kommer tillbaka med svar innan EM har han lovat.

Jag har fått svar från de flesta i styrelsen på mina frågor kring hur de ser på svensk pingis, man kan kanske göra något av det?

Hur vill ni att veckan ska se ut? Förra veckan så dog ju Michael Jackson, U21-landslaget åkte ur EM. Söderling gick till åttondelsfinal i Wimbledon. Farah Fawcett dog hon med, jag tränade ingen pingis. Blir denna pingisvecka lika händelsefattig som den förra var nyhetsrik och fylld av sol?

25 kommentarer:

Anonym sa...

Efterlyser ett tidsschema för Enigspelen nästa vecka, om nån som kan bjussa på de...tack/Wilén

Fredrik Larsson sa...

http://www3.idrottonline.se/templates/Gallery.aspx?id=246972&epslanguage=sv

Anonym sa...

Allt finns på Enigshemsida:
www.idrottonline.se/kalmar/btkenig-bordtennis.
Finns även på Höganäs hemsida under dokument.

Anonym sa...

Fullt på Strand - hotellet -

Anonym sa...

Vi kan väl diskutera kring hur vi kan göra tv-sändningarna från Pingisligan så framgångsrika som möjligt. Personligen tror jag att det t ex är dags att byta ut domarnas urtvättade gamla tröjor mot snygga mörk kavajer. Vi bör vidare maximera antalet personer som tillåts att sitta på lagledarbänken. Det kan inte vara rätt att man "bullar upp" med åtta till tio personer där vars enda uppgift tycks vara att klappa så in i h.... Coachernas kläder bör vi också fundera lite över. Den föga framgångsrika basketsporten i Sverige har i vart fall lyckats få upp anseendet i det avseendet genom att coacherna har en klädkod som måste följas. Kavajdags?
Mobila läktare vore också eftersträvansvärt, om inte TV själva fixar detta. Det kommer att bli en helt annan stämning i rutan om man ser publiken sitta alldeles vid ringside. Någon som har fler idéer?
Nils H

Anonym sa...

Lysande tips till Andres Ljones av Nils H.
Få fram profiler i TV rutan.
Spelare , lagledare, domare, artister, kommentatorer och experter ( Max)

max sa...

Mobila läktare tror jag ganska säkert har varit upppe på tapeten.

KLädkod tror jag inte att det blir. I basketen är det tom med böter om coachen har kostym.

Att bygga profiler är på gång. Om jag har förstått det rätt så är det tre spelare som kommer att få lite extra massmedial uppmärksamhet.

I stockholm så har huvuddomarna alltid sin skjorta/kavaj uppsättning när Wadsten dömer. Det är en bra idé att alla domarna ska ha på tv-matcherna.


Hur det blir med artister och framträdande har jag inte riktigt koll på längre men jag tror att det kommer att vara någonting.

Jag kommer nog att vara med i "studion" ett stort antal matcher, det är dock ingenting bestämt ännu.

Kinski sa...

"En annan sak som jag tänkte på är om det inte vore en kul idé att köra kändisrundpingis i långa pausen på TV-matcherna.Vad tycker ni?

Signerat Andreas Ljones

Kinski tycker följande: Jag tycker det är ett alldeles utmärkt förslag, exempel på några kändisar som jag tycker skulle kunna vara med, Anna Book, Anna Skipper,Dogge Doggelito, Ken Ring, Fadde Darwich.

Stefan Sauk skall alltid vara med, alltid!

max sa...

Linda Rosing saknas Kinski. Men det kanske inte går när Fadde är med, å andra sidan så kanske de är ihop igen eller hur är det med det?

Kinski sa...

Viss standard måste vi upprätthålla, således ingen Rosing,
Fadde är ju trots allt en före detta dörrvakt. Linda får helt enkelt rätta sig i ledet.

max sa...

Kinski,
Har du några seriösa förslag istället förvisso detta roliga inlägg som drev ganska hårt med den enligt mig usla idén med kändisrundpingis. Å andra sidan verkade folk tycka att det var roligt att se Sonja Aldén spela pingis på SM, jag tyckte att hon borde ha koncentrerat sig på att sjunga nationalsången rätt men det kanske bara var jag?

Kinski sa...

På tal om Enigspelen. Enligt Höganäs är det omseedning på gång. Bra så.

max sa...

Har de upptäckt att jag inte är seedad i HE?

Kinski sa...

Jag har alldeles för lite kunskap om hur dagens arrangemang ser ut, har inte sett en elitseriematch live de senaste 5-6 åren, eller något i den stilen.

Rent subjektivt kan jag väl säga att jag skyr artister som Sonja Aldén som pesten, och tycker att de inte bör befinna sig i samma lokal som mig.

Rent allmänt kan man väl säga att jag föredrar ett sparsmakat och minimalistiskt arangemang, då själva spelet,diskussionen runt detta och intervjuer är det enda som intresserar mig. Detta förutsätter förstås att de tilltänkta kommentatorerna håller både verbal och analytisk förmåga och en viss journalistisk ådra vid spelarintervjuer och dylikt.

Mina egna preferenser är i detta sammanhanget irrelevanta då det handlar om att föra ut sporten till allmänheten, och då funkar inte den introverta stilen, tyvärr.

När jag läser dylika kommentarer av Andreas Ljones om kändisrundpingis börjar mina varningklockor om inte ringa, så iallafall svaja.

"Pingisen håller på att bli kultförklarad och retro. Det tror jag vi ska bygga vidare på. Jag har en del roliga idéer om hur vi ska haka på det här i det grafiska utseendet framöver"

Låter som en vanlig säljkonsult som försöker sälja sin produkt. Språkbruket oroar mig, det hade likaväl kunnat vara ett par wayfarers som skulle säljas. Testa själv att byt ut ordet "pingisen" mot valfri produkt. Eller kanske är det helt enkelt så att jag läser in för mycket i Ljones språkbruk, jag hoppas verkligen det.

Anonym sa...

Ja varningsklockor sa Bull...de ringer.

Magnus Skarbo sa...

Bra Kinski. Well put.

Kinski sa...

En liten uppföljning..

Tydligen har det skapats ett utkast till en pingislåt enligt Andreas Ljones.

"Låten heter "Where stars are born" och går mot U2 hållet. Vem som kommer sjunga låten är inte helt klart men det blir en person med en ordentlig pipa. Fredrik och jag kommer prova några olika röster så får vi se vad som passar bäst"

Detta låter ju fullständigt fasansfullt. Arenarock.Ljones.Lanemo.U2.Fyfan

Vem som skall sjunga den vågar jag knappt tänka på. Ge mig Ulf Stureson.

Jag spelar Spacemen 3:s "Revolution"

"But hold on a second
I smell burning
And I see a change
Comin’ ‘round the bend
And I suggest to you
That it takes
Just five seconds
Just five seconds
Of decision
To realise
That the time
Is right
To start thinkin’ about
A little…
Revolution!"

Magnus Skarbo sa...

Såg Sonic Boom(från Spacemen 3 på Strand i härförledens.

Kinski sa...

Skarbo,

Måste erkänna att jag är avundsjuk på dig för detta. Har tyvärr heller inte sett Spiritualized.

Magnus Skarbo sa...

Undrar om man ska dunka in en konsert med Neurosis efter träningen idag(Debaser Medis). Lucksmiths(Twee) spelar på Slussen.

Kinski sa...

Mina källor säger mig att Neurosis gjorde en mycket bra spelning i Malmö igår. Fast eftersom The Lucksmiths aviserat att de skall lägga ner skulle jag bege mig till Slussen.

max sa...

Kinski och Skarbo,
Vad kul att ni funnit varandra!

Magnus Skarbo sa...

Kan låta meddela mig att jag är lost in the prova nytt material djugeln. Har inte varit så här dålig sedan förra träningen. Jag är dödens lammunge i Borgholm. Bakfulla nortullare kommer att slå mig med pennfattning....med vänstern

max sa...

Skarbo,
Men det är ju som vanligt!? :)

Magnus Skarbo sa...

Jo Max. Precis som vår senaste tävlingsmatch....fast tvärtom ;-)