onsdag 10 juni 2009

Kina mot Världen

En inbjudningstävling där de bästa i världen ställs mot de bästa i Kina. Bra prispengar räddar turnerningen från att vara en Kalle Anka-turnering då alla de bästa inte är med och att det är en konstlad spelform. Men då detta är deras levebröd så var det ändå viktiga matcher.

Kinas lag:
Xu Xin
Wang Liqin
Ma Long

Världslaget:
Vladimir Samsonov
Joo Se Hyuk
Kenta Matsudiara

Ma Long vann över Joo Se Hyuk i helgen men denna gång så var koreanen den bättre och vann med klara 3-1. som jag sa då så är jag överraskad att de unga kineserna inte bara väser ut deffarna.

1-0 till Världslaget

Xu Xin som fick sitt internationella genombrott som senior förra året när han slog samsonov i Vitrysslands Pro Tours lagtävling (sen förlorade han finalen i singel mot Samsonov) fick nu chansen igen mot Spindelmannen från Minsk och efter två jämna set så spelade Xu Xin ut och vann komfortabelt med 3-1

1-1

Wang Liqin som var i final i helgens Pro Tour mötte Kenta Matsudiara och det blev hårt, stenhårt. Tänka att Mattias Karlsson spöade denna Kenta på JVM, har alla fattat hur bra det var? Nåja, Kenta pressade Wang Liqin till skilje men mer än så kom han inte den unge japanen, 11-9 till Wang Liqin.

2-1 till Kina.

Ma Long revanscherade sig för förlusten mot Joo och vann över Samsonov med 3-0. För mig står det klart sen ett bra tag att Samsonov aldrig kommer att vinna ett VM eller ett OS och det blir bara tydligare och klarare för var tävling som går.

3-1 till Kina.

Xu Xin visar sedan framfötterna och att det kanske är han tillsammans med Wang Hao och Ma Long som kommer vara framtidens landslag när Ma Lin och Wang Liqin pensioneras. Jag håller har alltid gillat Xu Xin då han är riktigt bra i spelet och dessutom har ett riktigt häftigt namn, Xu Xin smaka på det, Xu Xin. Just det.. Xu Xin (Xu Xin mmmmmmm) vann sedan över Joo Se Hyuk med 3-1 och de två sista seten var med 11-5.

4-1 till Kina

Kina spelar i en annan dimension än alla andra länders samlade kraft tillsammans så är det bara.

2 kommentarer:

Anonym sa...

kenta kan väl inte vara top 3 i världen om man räknar bort kina?

max sa...

Nej det är han inte men å andra sidan så är inte Wang hao, Ma lin eller chen qi med för Kina heller..