torsdag 18 juni 2009

Glad midsommar

Imorgon så firar vi midsommar runt om i landet, till och med jag unnar mig en stund ledigt från bloggandet men det hindrar inte mig från skriva detta inlägg innan.

Hur vädret kommer att bli vet jag inte nu men det kommer säkert att bli skit om man nu ska tro väderrapporterna. Det kommer nog inte att hindra mig från att ta ett litet dopp i havet som jag faktiskt inte gjort än i år.

Bilden är från midsommar 2007 och killarna på bilden kommer troligen att bada i år igen

Jag firar midsommar ute på Ingarö med familj och några nära vänner vilket kommer att bli trevligt. Hela området samlas och dansar kring midsommarstången och sjunger alla de där sångerna som man inte kommer ihåg riktigt hur de går men nästa. "Jag har en gammal faster som heter Ingeborg...." Innan sång och dans så har familjen som tradition att dricka lite Champagne och skåla för sommaren på ett härligt helt opretantiöst sätt, det är mest champagnen man vill åt och det är riktiga grejor inge hittepå-skumpa nu alltså.

Per Matsson som spelar för Islandstorget bor i samma område så kanske springer man på honom i ringdansen vem vet? Det är förresten Per som sitter på stafett-pinnen för anekdoterna det ska jag påminna honom om.

Efter sång och dans så är det ska det fixas mat och det innefattar allt från grill och lax till alla det där andra på ett midsommarbord nypotatis, sill (matje, inlagd, skärgård, senap, tomat), gräslök, gräddfil, västerbottenpaj (hemmagjord), potatissallad (hemmagjord), bröd (hembakat), öl (inte hemmagjord utan köpt på bolaget), nubbe (vi har de mesta sorterna och inte de heller hembrända eller kryddade med johannesört).

Senapssill är min favoritsill. Däremot så föredrar jag svagare öl än 7,3% och dessutom hellre Skåne akvavit än Hallands fläder

Efter maten så är jag ansvarig för en äventyrskrocket på en till viss del kuperad tomt där starpunkten ligger på en högre punkt än resten av banan samt att vändpinnen ligger på en annan sida av bäcken som rinner genom tomten. En del planterade hinder kommer att ordnas i form av ren materia men också med viss andra hinder som påverkar spelandet om man misslyckas med vissa uppdrag.

Lagom till kvällen är det u21 fotbollsmatch mot Italien men den tror jag att jag får svårt att se då det knappast kommer att stå på agendan hos resten av sällskapet men vi får se. Annars så avslutas nog kvällen uppe vid huset lugnt för att vi ungdomar sedan ska förflytta oss ner till bryggan som ligger några hundra meter bort där vi sätter oss i båten och sjunger och skrålar mellan lögnerna och historierna som kommer att vara saltare än bräckt vatten. Hur länge vi är det får vi se.

Midsommardagen börjas givetvis med en härlig frukost och efter det är det lekar uppe vid midsommarstången igen där hela området återigen samlas och tävlar i olika avancerade tävlingar som grodhopp och att hoppa säck med mera, åldersindelning och godispåse till vinnarna. Det kommer att vara lite lotterier och sådant också där man knappast kan låta bli att köpa minst fem lotter om man inte vill bli ansedd som snål.

Sådärja, det var nog mitt längsta inlägg på den här bloggen som inte handlar om pingis, ni får ta det för vad det var men det är så min midsommar ser ut nu vet ni det.

GLAD MIDSOMMAR GOTT FOLK!

5 kommentarer:

Anonym sa...

glad midsommar ordförande :)

Anonym sa...

Glad midsommar alla pingisälskare
"Stocken"

C sa...

Glad midsommar gubben ! Hoppas ni får det gött ! Planerar själv ö-vistelse med tjejen.

Magnus Skarbo sa...

Trevligt.

Christer sa...

Glad midsommar Max och alla andra läsare !!!