fredag 26 juni 2009

Sportchefen!

Han gör mer eller mindre allt för sin klubb och i sin klubb. Han är givetvis inte ensam men han gör MYCKET. Han har spelat ett par matcher själv i elitserien (utan framgång) men är numera ansvarig för A-laget och som han har hjälpt till att värva. En göteborgare som är från skåne men som bor i stan. En svensk mästare från förra säsongen och kvar i laget en svensk kille på gränsen till landslaget. Klubben det handlar om är spännande Falkenberg och sportchefen i fråga heter Magnus Pettersson som om ni träffar lite "off court" ska låta berätta om sina pingisäventyr i USA.

Hur ställer sig spelarna till tresetare?
Mina spelare är positivt inställda till tresetare. Sen kommer förstås marginalerna blir mindre efter som det är färre antal set.


Vad är din åsikt om tresetsmatcher och försten till tre och poäng för varje vunnen match?
Det blir så klart mindre marginaler än vad det var tidigare. Tror dock att spelarna kommer anpassa sig snabb till det nya spelsättet. Tycker det är rätt att vi inom svenskpingis testa något nytt och att vi få ge det chansen under den kommande säsongen. Varför det blev tresetare och poäng för varje vunnen match hänger ihop med tv-avtalet och det konceptet köper jag fullt ut. Jag tror detta kommer gynna svenskpingis och öka intresset kring sporten.


Hur tycker du att det nya systemet påverkar unga spelare i elitserien. Såväl kvalitetsmässigt som chans till att få spela?
Givetvis blir det tuffare för våra yngre killar att få chansen att vara ordinarie spelare i ett elitserielag. Rent kvalitetsmässigt tror jag inte det skall ha så stor betydelse. Det viktigaste tycker jag att våra unga talanger hamnar i en miljö där de kan få hård träning med bra sparring. Jag tror det skulle passa bra för många unga spelare att spela div 1, superettan eller exempelvis spel i Danmark under någon säsong innan man tar steget upp till elitseriespel. Glöm inte heller bort att de unga spelarna har många tävlingar som de kan delta i. När dessa spelare är tillräckligt bra så kommer de få chansen att spela i elitserien. Om vi kan höja kvalitén på pingisligan kommer våra unga spelare förstå att de måste komma upp till en väldigt hög nivå för att få chansen att spela elitseriespel. Detta tror jag kan sporra våra yngre än mer.


Vad tycker du om att det kommer att bli tv-sändningar?
Det är jätte positivt för svenskpingis. Förhoppningsvis kan tv-sändningarna i kombination med bättre arrangemang leda till högre publiksiffror och ett ökat medialt intresse.


Kommer spelarna att tävla mer nu när det är kortare matcher i pingisligan?
I jämförelse med tidigare säsonger tror jag inte det kommer skilja så mycket.


Hur bra anser du att pingisligan är ur ett europeiskt perspektiv?
Vi ligger efter Tyskland och Frankrike när det gäller spelkvalité på lagen. Därefter håller vår liga hyfsad europeisk klass och blir nu kvalitetsmässigt vassare i och med 3-mannalag.


Vem är seriens bästa spelare?
Chen Jian tätt följd av Guo Kai

Vem är viktigast för sitt lag?
Chen Jian, Rekord


Vem är viktigast för ditt lag?
Guo Kai, Magnus Månsson och Lukas Rydén – alla är lika viktiga! Ett svar som är en riktig klyscha MEN samtliga matcher innebär 1 poäng så för mig är det fullständigt självklart att alla är precis lika viktiga.


Vilket lag är roligast att vinna över?
Söderhamn


Vilken hall är den bästa att spela i?
Falkenbergs idrottshall följt av Ex-huset i Göteborg


Vilken klubb har bäst hemmapublik?
Gröstorp


Vem får sitt stora genombrott i år?
Tror Lukas blommar ut ännu mer i år och tar ett stort steg framåt.


Vad tror du om era egna chanser? Vad är er målsättning?
Jag tycker vi har ett väldigt intressant lag och vår målsättning är att bli top 4 i grundserien.


Vem vinner SM-guld?
Eslöv är favoriter men det finns fler tänkbara kandidater.


Något du vill tillägga?
Önskar alla pingisspelare en bra sommar!

*

Återigen handlar det mycket om de egna spelarna, den egna hallen, de egna genombrottet.
Österlen känns som den hetaste hallen och hittills har de blivit omnämnda av alla ledarna som svarat på den korta enkäten.

Falkenberg-Söderhamn är en gammal klassiker som lever kvar och tydligen även hos Magnus, ska ta reda på någon gammal anekdot om deras möten från förr längre fram.

Alla ledare hittills är ohejdat positiva till det nya spelsystemet och det är även spelarna. Tv-sändningar hyllas av en enig kör. Kanske dags för de motsträviga konservatisterna att fundera i nya banor?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Häftigt med två inlägg med koppling till Lessebo! Mange växte upp i Emmaboda men kom tidigt till Lessebo där han fick sin pingisfostran. Vi önskar Mange lycka till!

Anonym sa...

Men ärligt, ingen kan ju vara emot tv-sändningar? eller?

Anonym sa...

klart att vi har den bästa publiken här nere hos oss :D :D

Anonym sa...

Mange P for president!

Anonym sa...

Klart att ni inte har den bästa publiken!! Det har Söderhamn ofc!!!