söndag 14 juni 2009

Veteran-EM 2009

Två rapporter har inkommit från EM, läs nedan:

Imorgon börjar Veteran-EM. 2500 deltagare, därför i 4 olika hallar och knepigt att hänga med i vad som händer i de olika klasserna. Jag kommer därför att koncentrera mig på juniorerna som spelar 40- och 50-klasserna.

HS50 spelas i den sprillans nya Zatika-hallen som invigdes med Handbolls-EM (VM?) för en månad sedan. En hel del vassa lirare är på plats, Janos Takasz (världsmästare i lag för Ungern på 70-talet), Cekava från Tjeckien (vinnare i senaste Veteran-VM i Rio), med flera. Det verkar tyvärr som om min favorit Zoran Kalinic inte är på plats! Flera svenskar, med Pelle Svensson/Svanslös i spetsen, är på plats för att visa att Sverige är på väg att återigen etablera sig som en av de bästa juniornationerna i Europa.

HS40 spelas i en annan hall, men nära hallen där 50-klassen spelas, och där får Källberg, Delby, Zetterström, Millbert och de andra se upp med två grymt vassa lirare från Stockholm. Micke Kullberg och Thomas Henriksson, som syns på bilden nyduschade efter ett stenhårt träningspass under söndagen, har lovat att de ska skrälla.

Jag återkommer i morgon efter att poolspelet i HS40 och 50 är avklarat.

/Göran Aldvik

*

Vädret är kanon i Porec.
När svenskarna ackrediterade sig idag sågs Mats Källberg, Erik Zettertröm och Per Delby spela några set med Per Svensson.
Vidare sågs Tomas Henriksson, Magnus Larsson mjuka upp inför 40 klassen. Göran Aldvik och Åke Huss körde hårt inför 50 klassen.

Startfältet är troligen hådare än i VM. Visst fattas någon kines, japan och amerikan - men många jättebra östeuroper deltager i stället. Den som får en ryss, en slovak , en tjeck eller polac i poolen måste bäva. Tyskarna är mer ojämna. Några bra och några öldrickare.

40 och 50 klassen är först ut i morgon måndag 09.00.
I 40 klassen hoppas vi på de ovannämnda med Källberg som seedad nummer 20.
I 50 klassen är ingen svensk seedad till skillnad från EM i Rotterdam då vi hade 2.( Svensson och Söderberg)
Flera ser ut att ha mariga pooler.

I 70 och 75 klassen har kanske Sverige de bästa chanserna.
Bo Thorinsson och Pelle Magnusson i 70. ( Pelle M har vunnit 60 klassen!)
Nils Erik Svensson i 75 år klassen kanske bästa hoppet.

/Pelle Svensson

4 kommentarer:

Jompa sa...

Ser fram emot lite läsning. Lycka till!

Anonym sa...

svanslös ville gärna berätta att han fått värma med källberg och grabbarna...

Anonym sa...

Ska bli kul att följa korrespondenterna på plats i Porec. H40 har några namn att följa, såg att Bentsen är med (1a-seedad?), se upp med Pansky. 129 pooler i H50, 117 i H40. Fan, det blir ett slutspel av samma storleksklass som Pojkar A (15) 1976 i Brännkyrkahallen. Den som tar sig ända fram ska alltså ta 8! slutspelsmatcher. Våra H50-matadorer känner jag för dåligt, undantaget våra bloggare Aldvik och Pelle, vilka jag tror kan gå ganska långt. Om det inte är så att man kör poolspel nr 2, är man i 128-delsfinal efter gått vidare från poolen. Ska vi satsa högt - en åttondel för våra bloggare? H40 har jag bättre koll på, ett antal namn som kan gå riktigt långt - Källberg (hela vägen?), Zetterström (minst kvarten), Delby och Millbert (kanske åttondel). Håll ögonen på Kjelle Persson, om inte strandlivet och iskalla ölen lockar för mycket, kan han gå mycket långt. Bosse Lindmark - en riktig fidus i detta startfält. /Bloggnäs

Anonym sa...

Dålig uppdatering!!!
Inga resultat inlagda än.