fredag 19 juni 2009

Midsummer Killer facts

Martin Alling på TTstat snor mycket tid genom att erbjuda nya möjligheter att hitta spännande fakta. Här kommer några av dom jag kollat in under två timmar under torsdagskvällen. Tack Martin. http://www.ttstat.se/

*
En spelare du inte vill möta vid 10-10 lika är Anders Sjöstedt. Anders har grymma stats då. Denna säsong i superettan så vann han 68,75% av seten vid denna ställning.
Förra säsongen så vann han 100% och det alltså i elitserien. 11/11!
Året innan i superettan vann han 100% också. 8/8

Vid 10-10 lika mot Anders är det alltså bara att tacka för setet och hämta handduken och ladda inför nästa set.

*

Äpplet är inte så dålig heller vid 10-10. I år så vann han 77,78% av de seten när det stod 10-10. Med det var Äpplet bäst i Elitserien framför Mattias Stenberg på 71,43%.

*

Jamie Lindqvist har förbättrat sin vinnarskalle kraftigt och är nu vinner numera nästan 77% av seten vid 10-10 lika och det av en spelare med jämn kvot. För ett par säsonger sedan låg han runt 50-50. Martin Björkryd är ingen bergvinnare vid 10-10. Han förlorar i 77% av fallen.

Något för dom två att diskutera i sommar tycker jag.

*

Mikael Karlsson som är pappa till Mattias Karlsson har även han spelat i elitserien och då har han aldrig vunnit en match (tresetare till 21 på den tiden) där han förlorat första set. 24 förluster på 24 tillfällen. Nästan lika dålig är Ted Vallin som spelade i Ängby förr om åren, han har förlorat 13 av 13 matcher vid underläge 0-1.

Mattias Karlsson vinner däremot i nästan 85% av fallen när han tar första set. Värst denna säsong var dock Mattias Stenberg som vann 24 av 24 matcher där han tog ledningen med 1-0 i set.

*

Huang Hou Yu förlorar ofta första set men vinner sedan matchen ändå. 21 av 27 gånger har det hänt. Han är kanske lite slarvig i första innan han får igång maskineriet. Däremot så vinner han ju 17/18 matcher där han tar första set så det kanske är bäst att man tar det om man möter honom för annars är det nog kört.

*

Att förvalta 2-0 borde vara enkelt men Tommy Johansson lyckas faktiskt i över 42% av fallen förlora sina matcher när han leder med 2-0. Huang som jag nämnde ovan har aldrig tappat en 2-0 ledning på 62 försök, Gummi är lika bra han med 100% vinster vid 2-0 på 61 tillfällen.

*

Juan Restrepo verkar inte ha tokbra nerver i skilje. På 11 matcher i skilje så har han endast vunnit 2. En förlustprocent på 82%. Lika dåliga i skilje är Ted Sundström och Gavin Rumgay. Inte riktigt lika dålig är Christoffer Petersen som förlorat 81,25% av sina skiljematcher.

*

Radek Mrkvicka är däremot en hejare i skilje och vinner där 78,5% av matcherna vilket är något bättre än hans vanliga vinstprocent på 77,8%.

*

Appropå vinstprocent så är de bästa spelarna i elitpingisen följande spelare:
Huang Huo Yo 90,7%
Chen Jian 83,14%
Guo Kai 81,48%
Zhao Peng 80,57%
*
J-O Waldner 77,28%
Jörgen Persson 73,75%

*

Kasper Sternberg är den mest segerrike spelaren i svensk pingis, det har ju helt klart att göra med att han spelar i Sveriges bästa lag men han bidrar ju också vilket inte är att förglömma. 84,4% av lagmatcherna Kasper deltar i vinner hans klubb.

Matts Quiding har däremot aldrig varit med och vunnit en lagmatch i superettan eller i elitserien trots 24 försök, med det är han på 267:e plats av 267 spelare som spelat på den nivån och fler än 10 lagmatcher. Mats Lindmark har däremot förlorat 100% av de lagmatcherna han varit med i vilket inte kan kännas så bra.

*

Jag har klagat en hel del på Cioran Sorin denna säsong att han knappt vinner ett set. Faktum är att han faktiskt vinner 4,76% av seten han spelar så mitt snack är lite saltat.

Johan Ankarcrona däremot har tillsammans med Frank Hunold och Niklas Johansson bägge från Kalmar aldrig vunnit ett enda set. Ankarcrona har 0-12 precis som Niklas Johansson medan Hunold dominerar med 0-36 i set.

Glad midsommar igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Max,

Du får B Hellberg att framstå som en liten skolpojke.

Du har svartbälte i statistik, väntar med spänning till hösten.
Länge leve oraklet Max!

/JP

Magnus Skarbo sa...

Fan...gå ut i solen nu. Frank Hunold och jag har spelat i samma lag en gång i tiden....sant. Han är numera en jävel på att fiska....i havet vill säga.

Den här deffen har numera minst 2.0på sitt backside, slår med båda belagen ur alla vinklar och tar skiten på uppstuds. Nästa säsong blir det forza framåt. No more def if u dont make me too.