söndag 7 juni 2009

Löjliga superettan och div 1

OK. På allmän begäran.

Vilka övergångar är gjorda i vilka klubbar i Superettan och i div 1. Jag har inte koll på division 1 lagen i dagsläget så där får ni hjälpa mig att fylla i med de ni vill ha med. Har missat några det vet jag med mig så fyll på bara, framförallt är der gbg-lagen jag missar lite på nu känner jag.

Carlstad:
Anders Sjöstedt
Simon Arvidsson
Wang Qing
Johan Lundström
David Lundeteg

Carlstad har ersatt Tao Feng och Bergman med Wang Qing och Johan Lundström. Blir ett lag som slåss om de högre placeringarna men som inte vinner serien.

Hägersten:
John Wall (joker)
Jamie Lindqvist
Harald Andersson
Anthony Tran
Andreas Rindeström

Hägersten har ett riktigt bra lag med en väldigt fin andrauppställning som blir svårslagen. Dessutom så kliver de in med firma Wall och Lindqvist på förstabordet vilket inte är oävet alls. Ett topplag.

Lyckeby:
?
Mandel till Warta
Möller bort
Engelbertsen till Enig
Pereira bort

Lyckeby kommer nog inte till start och om de gör det så kommer de ändå att åka ur. Mitt tips är att de börjar om på nytt och sparar pengarna som de kostar att spela i superettan.

Linköping:
An Shu
Patrik Dahlström
Mikael Rehn
Jesper Hedlund
Joakim Boodh
Vanja Arsenovic

Linköpings förvärv av An Shu är häftigt men rent ekonomiskt knappast försvarsbart, antagligen vill de spela med så många av de egna spelarna som möjligt. Sponsor som bekostar An Shu är den enda rimliga förklaringen och jag anar vem som ligger bakom det ekonomiska.

Askim:
Huang
Andreas Kvist
Linus Brännström
Peter Greczula

Askim utan Wang så är truppen svagare än på flera år även om Kvist förmodligen blir bättre och bättre så håller han inte på superettans förstabord ännu. Askim blir ett mittenlag men slipper kvala.

Kävlinge:
Li Moding
Anders Holm
Sam Oddsheden
Mikael Mattiasson
Stephan Bringnert

Kävlinge blir ett topplag med en riktigt duktig kines samt en grym trea oavsett om det är Holm eller Mattiasson som spelar trea. Jag håller Holm före Mattiasson men Mattiasson är högre rankad i Danmark så jag vet inte hur de ställer upp laget. Seriesegrare, ja i alla fal min favorit till det.

Linné:
Andreas Johansson
Erik Åhman
Kayode Kadiri
Anders Karlsson ´

Linnés lag vet jag inte riktigt var det står någonstans. Stannar Kayan? Ett lag som absolut inte slåss om uppflyttning.

Mölndal:
Henrik Drottz
Kalle Relfsson
Marcus Svensson
Henrik Lundholm

Mölndal får det jobbigt att nå kvalet och kommer nog näst sist i serien.

Div 1

?

22 kommentarer:

Anonym sa...

Det ryktas att Kebnespelarna skall fortsätta limma som vanligt kommande säsong.....

Mycket tråkigt.....

Anonym sa...

Kadiri ska inte forsätta i Linné. Sulan får lite betalt i Linné och ersätter Kadiri?
Han har ju spelat gratis i Askim???????

Anonym sa...

Lyckeby borta. Frej in?

max sa...

Jag glömde Sulan i Askim.. hur gick det till?

max sa...

senaste nytt säger att Linné kan ha fler spelare på väg in och då kan de faktiskt slåss om de högre placeringarna.

kayan ska bort och ersätts med en dansk och norrman, eventuellt.

Anonym sa...

Det översta inlägget, vad menar du? Dom där gubbarna limmar ju inte.

Anonym sa...

jag har också en aning om vem som står för pengarna.. MR hedlund kanske?

Anonym sa...

Ne just det Mats Lindmark i Kebne han kör trälim " NOT", sen ryssen han kör 1.5 mm plattor med dålig klick??

Anonym sa...

hedlund står garanterat för pengarna då han är ruksigt rik

Anonym sa...

Hej,Max.
Kävlinge har även Daniel Fynsk och Henrik Åkesson i truppen
Bengt I

Anonym sa...

ja vet kan kan inte kännas bra att lägga mot +45 killar från Kiruna..nåt måste man skylla på..?

Anonym sa...

Lyckeby borta =Varberg i 1:an, kommer frej ta platsen i superettan?

Anonym sa...

Hej.
Efter kontakt med förbundet så kan jag avslöja att det blev Lessebo som tog den lediga platsen till Superettan.Jag har själv varit i kontakt med Lessebos lagledare om matchläggningen av omg 7-8.
Bengt I

Anonym sa...

Lessebo till superettan

Anonym sa...

Såg att du nämnde i inlägget att det inte var ekonomiskt försvarbart att värva en spelare i superettan för Linköping. Huruvida detta är försvarbart någonstans i Sverige kan man ju då fråga? Ska vi då avstå alla bordtennisspelare som vill få någon ekonomisk kompensation. Kommer någon då att vilja satsa på bordtennisen?
För det första tycker jag denna inställning låter som att vi i Sverige inte kan göra någonting och inte ska förhäva oss. Att detta kommer från dig Max hade jag inte väntat, eftersom du borde veta att försäljning handlar om bra marknadsföring. Du har ju klagat ibland på att förbundet är dåliga på att skaffa sponsorer.
I vår klubb liksom i andra klubbar jobbar vi med flera sponsorer och även bidrag för att täcka utgifter. Vi har haft över 140 elever i vår Pingisskola förra säsongen. Vår målsättning är att få fram egna unga spelare och satsar därför både på bredden och på toppen. Alla dessa ungdomar behöver ha toppspelare att se upp till och för att motiveras. Detta kommer nu att erbjudas i Linköping för första gången på mycket länge. Att detta också innebär en massa arbete, det är det ingen i styrelsen och klubben som ryggar för. Har svårt att se att detta inte är ekonomiskt försvarbart när vi i klubben har kontroll på vår ekonomi.
Tror dock inte på modellen som vissa andra lag gör när de köper flera spelare. Har man inte då tappat syftet att föra fram de egna spelarna? Smartare att då satsa på en bra spelare än flera medelmåttor utifrån, vilket i kostnad ofta blir det samma. Våra kontrakt är inte speciellt dyra.
Skriv gärna var du tippar laget istället för denna typ av kommentarer. Sist tippade du att vi skulle bli trea i div 1 och flera andra tippade oss ännu längre ner då vi lyckades vinna med marginal. /Pingisskoleansvarig,LPK

Anonym sa...

Vem får friplatserna i div 1 och div 2. Borde bli från södra div 2?

Anonym sa...

Är det 100% säkerhet att lessebo vill spela Superettan? Har hört att dem ska liga kvar där dem är?

Anonym sa...

Har hört att Lessebo tackat ja!

Intressant vilket lag dem får då hört att Roger inte vill lira i Superettan för resornas skull...

max sa...

Pingisskoleansvarig LPK,

Kul med ett långt svar! Sånt gillar jag.

Ska försöka att att svara på dina påståenden och kommentarer lite grann.


För det första så vet jag att An Shu tidigare har varit väldigt dyr, nu vet jag iofs inte, men det är det som jag menar med att det OBSERVERA knappast försvarsbart.

Jag har tidigare berömt Linköping för att de spelar så högt upp i seriesystemet med bara egna produkter så det säger jag inget emot.

Angående var någonstans jag tippar Linköping så kommer jag garanterat att tipp inför säsongen men först när alla lagen är klara, nu är det inte ens klart vilka lag det är.

Jag tycker att det var bra tippat av mig att tippa Linköping trea inför säsongen då Kalmar om de hade spelat med det laget jag trodde vid tippningen skulle ha sprungit hem serien utan problem. LPK ett topplag var väl en OK tippning?

Jag tycker gärna att man får betala för spelare och jag tycker at tdet är en förutsättning för att få fram bra spelare i framtiden men mitt inlägg har knappast något med det att göra och det var inte min mening att någon skulle läsa in något sådant i min korta kommentar.

Jag fortsätter gärna diskussionen.

Anonym sa...

Borde bli Varberg till västra ettan och Kullen över till södra

Anonym sa...

Nej, vi har inte betalat lika mycket som FBTK har gjort i Elitserien. Han spelade ju då på heltid. Kan nämna att vi hade kontakt med flera spelare och klubbar tidigare och vet ganska väl var nivåerna ligger för superettanspelarna. Vet också att andra klubbar försökte få honom. Vi är mycket nöjda med vårt förvärv.
Du som är lite pingisorakel kan väl skriva några rader om honom. Han är ju en av de lojala kineser som varit längst i Sverige, tillfört Sverige mycket pingis och som sedan 5 år även blivit svensk medborgare. Detta tycker jag är ganska unikt. Det betyder att ganska många har sett honom under lång tid och kanske även mött honom och har honom som vän. Säkert finns det några kul historier här som jag inte känner till.
Vi vann div 1Ö och slog faktiskt Kalmar när de hade både Rosvall och Stenberg med.
Pingisskoleansv. LPK

max sa...

Kan kanske skriva något om honom...

angående att rosvall och stenberg var med mot er så trodde jag att dahlström skulle spela också.

Som jag skrev så är det ett häftigt nyförvärv.

Ta inte allting som negativ kritik.