torsdag 11 juni 2009

Japan Open

Återigen dags för en PRo Tour och där tycker jag oftast att det är roligast med kvalet då det de yngre och ibland lite mer okända spelarna får chansen.Jin Ueda från Japan pressade Patrik Baum till 2-4 och då kan man bara gå till förra veckan när Baum slaktade Drinkhall. Ueda är bra! Vidare så slog både Ueda och Baum Kim från Korea.

Gauzy från Frankrike föll i sina bägge matcher Jung från Korea vann med 4-2 och Kenta Matsudiara vann med 4-1. Gauzys landsman Lorentz hade inte större lycka med sig men han var nära mot Feng från Österrike där han föll i skilje med 7-11 och dessutom så lyckades han ta två set av Kishikawa. De unga fransmännen tar för sig.

Som ni vet så har jag en ung favorit. Koki Niwa. Denne unge japan tar skalp efter skalp och nu var det Lars Hielscher som föll och det med klara 4-0! Hielscher är rankad 81a i världen! Unge Niwa vinner sin grupp igen och är en brilliant liten spelare.

Kasahara som vann i Safir oseedad fick nu chansen på Pro Tour och han vann sin grupp efter en meriterande vinst över den förvisso överrankade singaporianen (?) Ma Liang med 4-1.

Huvudturneringen saknar kineser och det är väl den enda möjligheten för någon annan att vinna en turnering? Toppseedade är Joo Se Hyuk och Ovtcharov medan Oh Sang Eun och Werner Schlager är semifinalseedade. Är inte det märkligt att Ovtcharov är högre rankad än Schlager? Nåja, en tunrering av litet intresse för oss men givetvis kommer ni att få veta hur det går för Koki Niwa och hans fortsatta tävlande i Japan Open

7 kommentarer:

Anonym sa...

varför i helvette skickar inte sverige sina juniorer/kadetter dit precis som frankrike gör?

Anonym sa...

ja just det ....rankrike har ju lyckats senaste tiden....yngsta top 50 spelaren e legout....

Anonym sa...

Men nu dominerar de hela europas juniorer och kadetter!

Anonym sa...

Men det har de typ alltid gjort?

boss sa...

Hur många gånger fler pingisspelare har Frankrike än Sverige?

Anonym sa...

koki niwa vs kalven inbördes 0-3
svag mot vänster kanske ? :)

Anonym sa...

Trodde vi pratade senior...junior och kadett ganska ointressant eftersom satsningen syftar till os medaljer...
Turistresor kan unga spelare bekosta ur egen ficka.