måndag 15 december 2008

Askim vs Kävlinge ToR

På luciadagen så befann sig Askim på besök hos Kävlinge för spel i superettan.

Göteborgarna kom till spel utan Kvist (som jag tror är i Kina?) medan Kävlinge mönstrade sitt lag med Mattias Andersson men utan Fynsk.

På förhand så undrade jag över vad Mattias Andersson stod i jämförelse med Wang och Huang. Skulle han kunna vinna över dom eller skulle det bli ett par hårda förluster. Så gick mina tankar.

Oj, vad fel jag hade där. 0-6 för Andersson och speciellt svårt hade han det mot Huang där det bara blev 15 bollar på tre set. Mattiasson hade det inte lättare mot Huang men mot wang så knep han i alla fall ett set.

Det här blev en lagmatch utan jämna matcher, med ett undantag. Oddsheden och Greczula blev en hård femsetare där den äldre spelaren av de två vann med 11-8 i skilje.

1-6 i lagmatchen och Ramstrand vinst över Nils Dahlberg var det enda skåningarna fick med sig från hemmamötet.

Dagen efter, igår alltså, möttes lagen igen med samma spelare på plats fast med Askim som hemmalag.

Askim sprang ifrån direkt till 3-0 innan Oddsheden kunde besegra Dahlberg.

Askims första uppställning tog återigen fullt och släppte på 8 matcher endast 2 set. Huang 12-1, Wang 12-1, Andersson 0-12, Mattiasson 2-12.

Men denna match blev jämnare då Oddsheden inte behövde vänta länge på revansch för förlusten mot Greczula. 11-9 i skilje denna gång fast med Oddsheden som vinnare. Samtigt så vann Ramstrand över Dahlberg och reducerade till 3-5. Dubbeln vanns av Askimkineserna med 3-1 och segern skrevs till 6-3.

Kontentan är att Huang och Wang är jävligt bra och att det vore väldigt kul att se dom två i elitserien någon gång.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kvist är i thailand

Anonym sa...

Träningsläger?

Anonym sa...

Thailand på semester

Anonym sa...

wang är för smal för elitserien....