lördag 20 december 2008

VÄRVNINGSKARUSELLEN I GÖTET FORTSÄTTER SNURRA FRISKT ÄNDA NED I DIV.2

Bryter uppehållet med en gästblogg från Broder Tuck och hans tankar om västra Sverige. Intressant att få höra era tankar om Linné och Askim. Tack för en lång härlig text om Västra pingissverige enda ner till div 2.

*

Som tidigare nämnts är det klart att Linné blir nya löneutbetalare för Wang Qing. Ihop med Magnus Wahlgren bildar de två ett i stort sett oslagbart lag i Division 1 Västra ihop med ytterligare 2 utav : Erik Åhman, Kayode Kadiri samt Anders Karlsson.

Mölndal tros göra sitt bästa för att kunna mönstra Christian Larsen och Cyprian Asamoah mot Linné, men detta lär näppeligen hindra Linné från att cruisa till serieseger. Askims farmarlag BTS verkar inte nöjda med sin placering och har skrivit över Huang från a-laget. Någon från Askim får gärna kommentera anledningen och vad detta innebär vad gäller a-lagets satsning mot elitserien?

Partille verkar mer eller mindre uppgivna och funderar i skrivande stund på att ge upp a-laget och i stället satsa på att ha kvar farmarlaget i div.2 så att man har iaf. 2 stycken division 2 lag nästa år.

Denna ovan nämnda div.2 serie, kallad DIV 2 VSS, innehar 5 stycken västsvenska farmarlag: Halmstads, Linnés, Wartas, Partilles samt Mölndals farmarlag. Då alla dessa 5 lag har som ambitioner att åtminstone hänga kvar finns det möjligheter till rena Monsteruppställningar i vissa lag i vår.

Kvibille har från början deklarerat att de ska upp i div.1 och det råder ingen tvekan om att så också blir fallet när de återstående 6 matcherna spelats. Magoo + Andreas Johansson ihop med Sebastian Loso och junior Aarås har inget i div.2 att göra .

Frågan är hur Linne´s farmarlag kommer se ut framöver nu med tanke på de spektakulära värvningarna till a-laget. Kan det månne hända att Erik Åhman eller David Gustavsson förstärker det redan starka b-laget redan beståendes av tex: Christian Dellstrand, Linus Brännström och Jimmy Höök? Det troliga är väl att klubben vill ha upp dessa i div.1 till nästa säsong för att om möjligt behålla och utveckla ungdomarna ytterligare och hoppas på en mirakulös snabb utveckling som skulle innebära att de spelade i elitserien om 2 år- förutsatt att ett ännu mer förstärkt a-lag vinner superettan nästa år vill säga..

Wartaiterna är motståndarlagens mardrömslag och har så varit i decennier. Ena gången kommer de med Kalle Relfsson, Erik Tamm, Tony Hilmersson och Bo-Göran Ek. Nästa gång kommer de med ingen av de 3 förstnämnda och i värsta fall bara tre spelare . Lagen i väster har lärt sig den tunga vägen att det gäller ha Fru Fortuna på sin sida när seriedatumen läggs. Att möta Wartaiterna innan elitserien börjat eller mitt under den samtidigt som en stor pokerturnering eller löpartävling kan innebära skillnaden 8-0 eller 0-8 .

Partille så som nämndes tidigare. Med hittills använda spelare ser det i stort sett omöjligt ut att kunna ha åtminstone två lag bakom sig. Men frågan är som sagt om man ger upp div.1 laget och skriver över klass 2:an Carsten Egeholt samt Erik Nilsson på farmarlaget och spelar med dessa samt jokern Pelle Svensson. I så fall ser chanserna betydligt större ut hänga kvar men å andra sidan faller div.1 laget ner i div.2 likt en meteorit i kvicksand .

Mölndals farmarlag tampas också på den nedre halvan och lever farligt. Därför har man nu skrivit över a-lagets Marcus Andersson och hoppas han ihop med framförallt Glenn Andersson och Schweiziske Oliver Schöpfer ska fixa nytt kontrakt. Om det kniper kanske man t.o.m dammar av gamla Ulf Bengtsson ??

Återstår att redovisa i serien gör då de tre icke farmarlagen .

Varberg har varit starkast av dessa så här långt mycket tack vare nyförvärvet Joakim Andersson som inte lägger många. Ann-Christin Hellmans i övrigt unga bataljon bestående av David Hellman och Andersson+Johansson visar mycket vilja och skulle troligen vara topplag i vilken annan div.2 serie som helst.

Åsa har tack vare värvningen av Wartas fjolårskines Xing Peng fått lite hopp och i och med att man också verkar få möta just Warta vid 2 tillfällen som de kommer med mycket mänskligt lag så finns åtminstone kvalplatsen inom räckhåll .

Till slut då Råda Hindås vars veteraner inte räckt till speciellt bra trots nyförvärvet Clas-Henric Wallgren. Nu tillkommer nyblivne SBTF-rekryterade Andreas Ljones efter ett halvår i Dominikanska Republiken utan att hållt i ett racket, men han kommer säkerligen vara en förstärkning i alla fall. Dock har Råda Hindås inte nöjt sig med detta utan i dagarna blev det klart med speltillstånd för Australiensaren William Henzell. Detta kan låta som en helt sinnessjuk värvning men man måste då betänka att William faktiskt inledde sin Sverigevistelse som ung tonåring just i Råda Hindås och var inneboende hos spelare i laget som tog hand om honom. Därefter har dessa behållt kontakten och när nu William finns studerandes i Australien och ville komma hem och hälsa på, så såg man tillfället att föreslå Sverigevistelsen i samband med minst ett sammandrag och därigenom använda honom i åtminstone ett par matcher.

En spännande fortsättning att vänta!

39 kommentarer:

max sa...

Lars Norling,

"Vinner vi superettan kommer vi självklart att gå upp i elitserien även om det kan innebära ett ekonomiskt "vågspel" som kan gå ut över vår stora ungdomsverksamhet
Allt annat snack är rent nonsens".

Att sätta ner Huang i B-laget påverkar väl era chanser att vinna superettan? Att sedan påstå att ni vill gå upp i elitserien känns minst sagt märkligt.

Men det kanske är något jag missat?

Anonym sa...

Kan någon förklara varför inte Askim, med sin fantastiskt fina ungdomssektion, ger ungdomarna chansen att representera klubben i seriespelet? Mariedal har ju gjort det och får nu skörda frukterna av sin satsning!
N Hult

Anonym sa...

Ingen uppdatering från Lyckebys Superettanmatch mot Växjö :-(

Anonym sa...

Varför vill inte pingisspelare ha publik på matcherna?

Anonym sa...

kvibille värvar alexander franzén och stormar mot 1an

Anonym sa...

mariedal tar ner björklund och hage till tvåan (div.2vsn) för att slå svanesund och därmed gå upp till ettan.

Anonym sa...

Tackar Broder Tuck/Classe W för analysen av div 1 och 2 västra.

Askim - som ofta kan reglerna bra -använder säkert Huang i 2 matcher i div 1 för att säkra kontraktet.
Kan då slå Partille och Munkedal med Huang och kanske Grezula i laget. Dagen efter kan dessa spela mot Växjö i seriefinal i superettan. Matcherna mot Lyckeby kanske Askim räknar med att vinna utan Huang.Men detta får Askim kommentera.

Verkar inte vara några kollisioner med Danmark denna helg 10-11 januari.

Linne och Mölndal vill båda upp.
Kanske kan så bli fallet.
Bra för Göteborgspingisen men spelarna i Göteborg räcker inte till. Spelare måste köpas in. Men så är ju elitidrotten.

Div 2 VSS är helt groteskt serie.
5 farmarlag som broder Tuck sa:
Linne med .....
Mölndal med ....
Åsa med Kines
Råda med Henzell
Varberg med Jocke Andersson
Kvibille med många bra.

Vi i Partille har beslutat att inte gå med i värvningskarusellen detta år.
Våra skador på Erik Nilsson, Per Svensson, Åke Ström, Fredrik Karlsson och Gustav Nyhlen går ej ej att förutse eller parera.
Vi kanske hellre gör en "Nortull" och åker ur seier i år och vinner alla serier nästa år än att värva oss kvar detta år.

Kan ju bli så att flera lag får svårt med sponsorer nästa år....

Vi har ett enormt drag i pingisskolorna och har nyrekryterat 50 nya licenser.
Hallen är full alla dagar i veckan-någon söndag är undantaget.

Askim har också bra drag i nya pingisskolor.Och några riktikt lovande 11 åringar. Troligen mycket tack vare kineserna.

Vore förnämnligt om SBTF kunde lägga ut en tävling på vilka klubbar som har mest nya licenser......

Själv är jag nyss hemkommen från relaxande semester i Phuket. Kroppen känns äntligen bättre och träningen ska intensifieras.

SVANSLÖS önskar Er alla en GOD JUL och GOTT NYTT PINGISÅR

max sa...

Pelle,
Har ni 50 nya licenser eller 50 nta spelare/medlemmar?

Vi i Norrtull har cirka 80 nya ungdomar i träning och jag pratade med Fladder och han berättade att de hade cirka 120-130 nya medlemmari höst.

Anonym sa...

vaddå broder tuck = classe w ?? svanslös bara dillar som vanligt ??
gbg-klubbarna i all ära. tycker falkenberg och halmstad känns rätt heta.. kolla hur många som valt flytta ner till oss och satsa.. värmland t.e.x.. kalle,magoo,stålbro - ljones så snart så . lundeteg får fundera, haha !

Anonym sa...

Glöm inte Wang Cheng till Linnés B-lag i tvåan. Kanske bra nog för förstalaget. Oavsett vilket, blir Linnés andralag ett kvallag uppåt.

Anonym sa...

varför byter franzén falkenberg mot kvibille?

Anonym sa...

vem ska träna linne nästa säsong!

Anonym sa...

Peter G träna linne, nästa år??

Anonym sa...

Putte till Linné?

Anonym sa...

Intressant att Pelle Svanslös efter sin långa harang även lyckas nämna den traditionsenliga Thailands resan i texten. Utstuderat skryt är aldrig vackert att bevittna.

Sjatov

Anonym sa...

Trodde det var krav på matchrapportering i Superettan. Norrtull- Carlstad??????

Anonym sa...

Det behövs väl ingen direktrapportering från matchen Norrtull- Carlstad, den hinner väl knappt börja innan den är slut. :)

Anonym sa...

hejsan är det någon som har en ide om vem som är ledig??? FINNS DET BÅGON SPELARE I SVERIGE SOM INTE ÄR UPPTEGAEN SOM ÄR BRA OCH SOM KAN S


PELA I DENNA SERIE?

Anonym sa...

Hörde att talinsson skall träna Linne nsäta år stämmer det någon från Linne????

Anonym sa...

linnes ungdomar tränar med åsa nu ibland så möjligt thalinsson e på gång.

warta är hatlaget nummer 1. Ska alltid hålla på och byta spelare i farmarlaget och ställa till det för andra lag.I snitt har de kommit med 3 man vid 3-4 matcher per säsong i farmarlaget. hur kul kan det vara spela i det laget..

Anonym sa...

Känns som någon i askim inte vågar kommentera det som skrivs här på bloggen!?

Det känns som det skulle kunna behövas någon som städar upp lite i den klubben, inte ha en okunnig "världsmästare" som kommenterar allt och påstår att askim satsar mot elitserien...!

Anonym sa...

Storstädning är rätta ordet.

Anonym sa...

Blir det ngn spelare över i Norrtull om David kommer tillbaka?

Anonym sa...

varför skulle Davve lämna Linne´om de fortsätter betala de summorna??norrtull spelar väl gratis i stort sett??
tråkigt att ingen från askim vill kommentera att de flyttar sin bästa a-lagspelare.han missar alltså åtminstone 2 matchet mot lyckeby=nisse dahlberg spelar och risk för poängtapp?

Anonym sa...

NU är det Jul.
Anonyma författare bör ha en vänligare och förbättringsinriktad ton.

Anonym sa...

Tanken med bloggar e nog att man ska kunna skriva utan sätta sitt namn på det för att inte riskera otrevliga påföljder då det ofta är diktatur i vissa klubbar...!

finns ju viss hatisk stämning mellan göteborgsklubbar...!

Anonym sa...

gissa om det e en 08 som skrivit inlägget om osämja mellan gbg-klubbar bara för att provocera fram mer.
ungefär som att det inte finns meningsskiljaktigheter mellan klubbar i stockholm. yeah right..
varit en och annan impopulär övergång etc. senaste åren. eller hur ??

max sa...

Man kan ha en trevlig ton även fast man riktar kritik.

Anonym sa...

Trevlig ton i all ära, men skulle vara av "trevlig ton" att svara på kritiken som finnes då det med stor sannolikhet är flera askimare som läser här...

max sa...

Personligen skulle jag gärna se att Lars norling kommenterar detta då han faktiskt varit inne och kommenterat och dementerat påståenden om att de inte vill gå upp i Elitserien.

Missförstå mig inte.

Om man inte vil gå upp i elitserien är det helt OK. Men då ska man stå för det. För mig är det helt obegripligt med Huangs övergång om jag inte missat ngt med "joker"-regeln vill säga.

Anonym sa...

Det är ganska självklart askim vill ha huang i div1 laget då han deras bästa spelare och kan vara nyckeln till att säkra sitt kontrakt till nästa år...!

Anonym sa...

Är det inte givet? För Askim är det viktigare att div 1-laget klarar sig kvar än att vinna superettan. Och jag förstår dom fullständigt. Varför gå upp i en elitserie, där egentligen bara Huang och Wang platsar, som ju faktiskt bara spelar i jobbet och egentligen inte bryr sig vilken serie dom lirar i? Istället är div 1 en utmärkt inkörsport för de duktigaste ungdomarna, för att i framtiden sedan ta steget upp i A-laget. Annars riskerar "hoppet" mellan lagen bli alldeles för stort, och att A-laget även i framtiden bara kommer bestå av spelare som inte fostrats i klubben.

Är det också bara jag som tycker att det citat av Lars som Max postar inte ett dugg säger att Askim satsar mot elitserien, snarare att de inte tackar nej om de nu skulle gå upp?

Anonym sa...

Fakta är att Askimskineserna tjänar bättre pengar i Danmark där de spelar i högsta ligan och de skulle inte kunna spela kvar där om Askim gick upp pga regeln med spela i högsta serien i 2 länder.M.a.o har inte Askim råd gå upp.Inte lika bra erkänna detta ? Att div.1 laget är viktigt för de yngre stämmer alldeles utmärkt.

Anonym sa...

"världsmästaren", dags att kommentera det som står här!?

Anonym sa...

Tror inte Davve behöver nåt extraknäck nu när han är förbundschef, och dessutom tror jag inte han har tid att åka de långa resorna med tanke på att han dessutom är småbarnsförälder.
Då är det klokare att spela i Norrtull för nöjes skull när andan faller på!

Anonym sa...

Linnés andralag vissa omgångar efter jul:
Wang Cheng, Davve, Linus B, Jimmy H, Dellstrand.
Sjukt bra div 2 lag som säkert går upp i ettan. Kvibille vinner och Linné kvalar sig upp. Det händer positiva grejer i Linné.

Anonym sa...

Är det positivt för en klubb att köpa in ett helt a-lag?

Anonym sa...

Hej Max
1. Du citerar rätt. Vinner vi superettan kommer vi självklart att gå upp i elitserien.
2. Viktigt för div 1 gänget att försöka säkra minst en kvalplats.Helst klara kontraktet med tanke på "getingboet" i div 2.
3. Reglerna är inte helt lätta,men vi utnyttjar den regeln som finns när det gäller att skriva ner en spelare. Huang "missar" då EN superettanmatch mot Lyckeby den 10/1. Dagen efter Lyckebymatchen kan han spela i seriefinalen mot Växjö. Hemmamatchen mot Lyckeby den 6/1 kan Huang spela eftersom Lyckeby flyttat den matchen som skulle spelats 30/11.
Ibland gynnar reglerna oss och ibland blir vi missgynnade.
Exempelvis att vi inte får spela med Huang och Wang i samma lag trots att båda i stort sett bor i träningshallen under större delen av året. MEN det går bra att spela med 4 st EU-spelare som bara spelar matcher.......
och "flyger" hem igen. Vad tillför det klubben och svensk pingis? Det borde väl vara en "kärna" till debatt, eller hur MAX.
Avslutningsvis kan jag också konstatera att Askim engagerar många inte minst anonyma!!!
Till N Hult: Alla våra duktiga ungdomar spelar i den nationella serie som de själva tycker är helt OK; Superettan, div 1,och div 3. Dessutom har vi enbart ungdomar som spelar i div 4 och 5.

Passar samtidigt på att önska
EN GOD JUL o GOTT NYTT PINGISÅR.

Anonym sa...

Håller med Lars i Askim. Köpa in ett helt a-lag som bara spelar matcher ? Hur roligt är de? Fråga, varför får inte Wang och Huang spela i samma lag?