onsdag 3 december 2008

Tremannalag kontra fyrmannalag?

Debatten har smugit igång.

Kan jag få in varsinn debatör för varje förslag som i sida vid sida får redogöra för sin ståndpunkt?

Jag uppmanar förespråkarna för respektive alternativ att göra klart med sina argument kring detta och vara beredda på att gå i svar med den andra sidan.

En debatt på söndag är att vänta och om någon sida väljer att inte skicka in förslag så blir det en ensidig debatt och det är ju aldrig kul. Så upp till kamp nu alla där ute i elitserieklubbar och superettanklubbar. Ta chansen och ge pingissverige just er syn på denna stora fråga.

11 kommentarer:

Anonym sa...

ja tycker man ska ha 2 manna vem vill se dåliga 3e mans spelare så jävla dålig klass i sverige i elitserien endå...

Anonym sa...

Kul att så många vill se en utveckling av svensk pingis??????

Vad sysslar dessa klubbar med? Ser de inte att svensk pingis rasar ihop som ett korthus. Nästan ingen publik, inga sponsorer, ingen TV, m.m.

Spel på ett bord gäller! Inget annat alternativ finns. SBTF måste bestämma själva utan att fråga runt.

Ljones måste också jobba stenhårt för spel på ett bord. Jag vet att han vill detta.

Anonym sa...

4 manna lag så att klubbar med bra träningsgrupper och duktiga juniorer gynnas/sjöberg

Patrik sa...

Om TV väljer att sända tremannalag, men inte fyrmannalag så tycker jag att valet är ganska enkelt. Att ungdomarna blir lidande tror jag inte eftersom det kommer att bli hög klass i Superettan och stort fokus på pingisen, vilket gynnar alla.

Anonym sa...

De bästa ska spela i Elitserien på ett bord. Sen om de råkar vara kineser, danskar eller svenskar spelar ingen roll.

Anonym sa...

Fyrmannalag är det som gäller. Det är redan få svenska klubbar som försöker bygga upp en bra träningsveksamhet för sina framtidmän och dessa skulle bli ännu färre om man spelar med tremanna. Det finns många fler argument för fyrmanna lag. Jag vet också att ställningen mellan förespråkarna för tre eller fyrmanna är jämt bland elitklubbarna. Ljones måste jobba för att skapa en bra produkt oavsett vilken spelform som skall gälla och han ska inte ta ställning för eller emot då det är alla elitklubbarna som är med och betalar hans lön.

Svesse

Anonym sa...

Fyrmannalag och spel på ett bord. Tresetare för att korta ner speltiden. Börja med en dubbel. Begränsa utländska spelare..

Anonym sa...

med 2 bord är det större chans att någon match alltid är intressant.

Anonym sa...

Mycket roligare för publiken med spel på två bord. Då händer det något nästan hela tiden. Eftersom majoriteten av elitserieklubbarna är för detta så torde debatten vara tämligen överflödig. Satsa istället energin på att utveckla arenorna, där finns det massor att göra. Skapa närhet genom mobila läktare. Titta gärna på Ex-Huset i Göteborg, ett praktexempel på hur alla klubbar borde göra, vilken härlig stämning och inramning! Skräckexemplet måste vara Halmstad, inte konstigt att publiken sviker där.

max sa...

För initierad pingisfolk på plats är två bord kul.

För oerfaren pingispublik eller tv-publik är det väldigt rörigt med två bord.

Men så länge vi är nöjda ett par hundra initierade i publiken så är det inget problem.

Majoriteten är inte för tre eller fyrmannalag det är 5-5.

Anonym sa...

Utan att veta vilka klubbar som röstade för eller mot fyrmannalag så känns det ganska uppenbart vilka som röstade vilket.
De klubbarna som redan har stor publik, bra hall och ett bra arrangemang runt hemmamatcherna har röstat för fyrmanna. De har visat att matcherna blir spännande trots spel på två bord.
De med lite publik vill självklart göra allt för spel på ett bord och tremannalag. För att försöka komma upp i samma publiknivå.
Det är upp till varje klubb att göra sina matcher så proffsiga som de kan.
Lär er av era motståndare när ni åker på bortamatcher.