onsdag 3 december 2008

Inför JVM, gästblogg

På väg mot Madrid!!

Imorgon torsdag avgår planet mot Madrid för Junior VM i bordtennis. Skådeplatsen är Francisco Fernández-Ochoa arena. Denne spanske utförsåkare avled tyvärr 2006 i sjukdom. Han hann dock med att vinna OS Guld i slalom 1972 i Sapporo. Tror det är enda guldet för Spanien i vinter OS om man bortser från mannen som knäckte vår egen Per Elofsson, tyskfödde fuskaren Johann Mulegg som tog 3 OS guld 2002, guld som han sedermera fått lämna tillbaka. I denne utförsåkares namn har man döpt skådeplatsen för 2008 års Junior VM.

Sverige åker med 4 killar och 2 tjejer och killarna skall in i elden VM´s första speldag då lagspelet startar. Sverige är rankade på 7:e plats i världen på gällande rankinglista och om jag har läst alla regler rätt (vilket absolut inte är säkert) så blir det gruppspel enligt följande två alternativ:

GRUPP A
Kina
Chinese Taipei/Sverige
Frankrike/Egyptien
Colombia/Nigeria

GRUPP B
Korea
Chinese Taipei/Sverige
Frankrike/Egyptien
Colombia/Nigeria


Vad väljer man mellan pest och kolera? Kina eller Korea? Frankrike eller Egyptien? Colombia eller Nigeria, nåja kanske inte i detta fallet? I mitt tankesätt väljer jag Korea, Frankrike och Colombia, men oavsett lottning blir det tufft att bli gruppetta eller grupptvåa vilket sedermera leder till kvartsfinal och i en eventuell sådan väntar en gruppetta och då önskar jag England. Tänk en skön repris från sommarens EM kvart där Sverige vann med 3-2 och sedan semi mot….

Nåja, lite drömmar måste man ju ha. Det svenska laget består av som alla vet två Karlsson´s, Mattias och Kristian samt Viktor Brodd och Hampus Söderlund samt coach von Scheele och som sagt, redan på lördag är det dags för dessa grabbar att spela två lagmatcher. Vi som är på plats skall i alla fall göra vårat bästa för att stötta Er, det lovar jag!! Matchtröjor (iofs SvFF´s) samt flagga är packad!

Under nästa vecka skall också Real Madrid möta Zenit St Petersburg och det skall jag inte missa även om matchen inte gäller något!!

STORT LYCKA TILL!!

Svennis Jr

PS: Om Max och bloggens läsare tycker att jag skall försöka rapportera från mina 9 dagar i Madrid så gör jag gärna det, bara jag får tag i en dator.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Blivit lite mycket pappa Karlsson tycker jag och andra...
Synd att pappor inte kan vara i bakgrunden.

max sa...

Jag uppskattar pappa karlsson och hans gästbloggar och önskar att fler pappor kunde hjälpa till.

Idrottsföräldrar finns det många typer av och Pappa Karlsson är så vitt jag uppfattat honom en bra idrottsföräldrar som är med och stöttar sin son.

Han hjälper också till med att ge de som läser denna blogg en insikt i jvm som de kanske inte hade fått annars.

Anonym sa...

Finns inte ett enda ont ord säga om pappa Ronny , så är det bara . Alltid på gott humör och med en realistisk syn på sin son och definitivt ingen curlingförälder . Hoppas på många storys där nerifrån Svennis J:r !

Anonym sa...

Blir roligt att kolla upp anonyms IP adress :D Pappa Karlsson får ett sms senare ikväll, däremot får ni det jobbigt att spåra min , då jag har ett ip-shiffer men lycka till ;)

Anonym sa...

skulle vara kanon kul med gästbloggande från Madrid !

Anonym sa...

Lycka till!!!

Anonym sa...

Hur är det med KK:s knän? Såg inte bra ut mot Söderhamn!

Anonym sa...

Vem är Svennis jr?

AA