lördag 27 december 2008

Höstens lista, del 2

Dags för den andra delen av listan, vi får se hur många delar det blir. föreslå gärna fler kategorier.

Bästa Värvning:
Jiang till Warta, en av seriens bästa spelare och om göteborgarna bara sköter sina kort rätt så hägrar ett slutspel i Ex-huset. Vore kul för göteborg som är Sveriges hetaste distrikt just nu på seniorsidan. Radek Mrkvicka precis utanför denna plats men en riktigt bra spelare är han allt.

Sämsta värvning:
Nära att det blev skotten i Gröstorp men valet faller på högst mediokre Cioran Sorin. Värvad för att spela på förstabordet men kan inte ens pressa sina motståndare till skilje.

Landslagsman:
Jörgen Persson, om ni undrar varför så ber jag er kolla upp OS igen. Mannen var brutal och hans vinst mot Samsonov har etsat sig fast på min näthinna för evigt. Jörgen Persson är en svensk idrottshjälte!

Tävling:
Har inte tävlat så mycket utanför Stockholm i höst och har därför svårt att utse en tävling som jag tycker har varit extra rolig så höstens tävling får bli en sommartävling och Enigspelen. Mycket roligt hade jag där med goda pingisvänner.

Ossning:
Söderhamnarna hade kunnat få med i alla fall två man men de är slagna av en pojkspelare. Hampus Söderlund ossar oavsett vem han möter och kör järnet utan att mena något ont mot spelaren på andra sidan bordet. Hans förstaboll mot Äpplet är en modern klassiker.

Diskussion:
Limförbudet, vem limmar och vem limmar inte? Vem boostrar och vem boostrar inte? Diskussionen kommer att fortsätta så länge det inte finns bättre mätutrustning och rejäla straffpåföljder.

Limmare:
Eskilstunas ena kines som mitt under tävling limmade om sitt rack på läktaren inför motståndare och domare. Sen spekuleras det kring många andra men vilka de är vet vi redan vilka de är många av dom.

Domare:
Återigen ska jag ge domarna en liten spark. Inkonsekventa som in i helvete! Det är otrolig skillnad på standarden mellan domarna upp till på allra högsta nivå till och med. Det finns spelare som borde få rött kort och som inte ens får en tillsägelse när de kastar racketar och sparkar ner barriärer. En del säger att domarna är bra men jag håller inte med. De flesta är okunniga om regler eller om pingis. Jag såg en av de domare vi har som dömer internationellt döma fel tre gånger i en och samma match. Han missade kantbollar, rullar och ifall bollen överhuvudtaget var inne på bordet eller inte. Han är inte ensam om att missa sådant heller.

Önskemål:
Dataranking, över 93 % av pingisspelarna vill ha en dataranking och över två tredjedelar är villiga att betala extra för det. En hjärtefråga och något som förbundet absolut måste ta på allvar då det är vi, spelare och ledare, som önskar detta.

Skräll:
Alexander Franzén slog Allan Bentsen. Allan Bentsen är ingen dussinlirare heller för den delen, han slog Ma Wenge i CL under hösten. Franzéns vinst är den värsta sedan Magnus Molin slog
J-O Waldner som 15-åring.

Mest underskattade:
Mariedal, de ligger på slutspelsplats med tre ungdomar från de egna leden på andrabordet som alla tre gjort riktigt bra ifrån sig. När de sedan dessutom har en av seriens bästa spelare på förstabordet som med sin publikfriande spelstil så kan man inte annat än tycka om Boråsarna.

Konstigaste beslut:
Ärtemark, att ens ställa upp i serien och sedan dra sig ur för att sedan ändra på sig. När de sedan spelar med en b-uppställning och släpper iväg sin bästa spelare kan man ju inte göra annat än önska att man slipper se Ärtemark i Elitserien förrän de är redo på riktigt. De dansade förra säsongen men nu är det vi andra som dansar på deras grav.

Citat:
Ställningen var 19-16 till Martin P. Eriksson och det var onekligen så att segern var inom räckhåll. Men då kommer det numera klassiska citatet från Lasse Matsson.

"Grabben, det är du som leder men det är jag som har serven..."

Träffsäkert och roligt. Kommentarer av detta slag förekommer knappt längre.

16 kommentarer:

Unknown sa...

Kan inte annat än att älska listorna. Oftast är de klockrena, speciellt citatet. Det saknas sådana profiler på tävlingarna idag.

Anonym sa...

berner årets limmare!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Att Pingis (inte?) är en materialsport visar J-O när han slår ut Filip med rack, CD-skiva, Pocketbok, snusdosa men inte med en banan. Ganska skönt inslag! kan rekommenderas för de som missat detta. J-O gillar även sviten på Hotell Scheele.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2889485045776631017&postID=808341505506929535

Anonym sa...

Jag har hört att Sorin var värvad för andrabordet, men att kinesen inte kom...

Anonym sa...

hur var Hampus Söderlunds förstaboll mot äpplet?

Anonym sa...

Filip vs J-O-länken ska vara:
http://www.youtube.com/watch?v=0OV45fBBNwA

Anonym sa...

Tycker att Anton Olovssons, Mariedals IK "galna" ossningar mot Mattias Pernhult, Eslövs AI i Riks Top 12 är årets ossning utan tvivel!

Anonym sa...

Vann Matsson med serven eller? ;)

max sa...

Matsson vann med 21-19 efter fem raska poäng..

max sa...

Jag såg inte Olovsson-Pernhult så jag vet ju inte.

max sa...

Hampus vann första bollen efter en halvlång duell där Äpplet krokade bort honom men som han blockade in snyggt och direkt ossade ovh knöt näven mot taket i Brännkyrkahallen.

Anonym sa...

Appropå listor. Lite norrlands nostalgi:

http://hem.passagen.se/nbtf/herrdist.htm 3 bra namn på P12 listan, dom flesta övriga har nog lagt racketen på hyllan, synd.

max sa...

Daniel Rosenfors som ligger etta på u20 spelar i Norrtull nu.

Anonym sa...

Kul att Rosen lirar, han var duktig som junior. Här är en bra länk till videos från en tävling i Tyskland http://www.tt-total.tv/video-seiten/turniere/200708/luener-open/hf-rosskopf-vs-chen.html Det finns sevärda bollar även i gruppmatcherna med semibra spelare. Matchen mellan rosskopf och deffen innehåller rätt sköna bollar.

Anonym sa...

Antons ossningar mot Pernhuldt var härliga. Det är skillnad på ossningar och ossningar. Pernhuldt har ju användt det väldigt osportligt tidigare så det var extra skönt med Antons ossningar i den här matchen på Riks Top 12.

Anonym sa...

Det är skillnad mellan ossningar och ossningar.. Sant, men Olovssons ossningar var ju rena skämtet. Seriöst han gör det inte direkt för att peppa sig själv, bara för att psyka..