lördag 6 december 2008

En vinst, en sur torsk.

De svenska Herrjuniorerna har idag paborjat lagspelet i VM. Dagen inleddes med match mot Australien och matchen slutade med en 3-0 seger även om det blev lite tappade set pa vägen. KK borjade med en 3-1 seger mot Powell efter ett tight forsta set, 11-9. Sedan vann australiern andra med 7-11 men därefter ökade KK trycket och vann till slut komfortabelt med 11-6 och 11-5 och därmed oxå matchen med 3-1.

Sedan var det MK`s tur och hann mötte den Australiensiske ettan Robert Frank, busenkel vinst i forsta 11-3 men sedan lite grus i maskineriet, torsk andra 6-11 och torsk även i tredje 7-11. Daerefter visade MK klass, spelade lite varierat och framforallt med mer överskruv och därmed 11-4 och 11-5, vinst 3-2 och ledning i lagmatchen 2-0.

I tredje matchen var det dags for Hampus Söderlund att gora debut, efter en lite trevande inledning, ledde 1-0 och därefter underlaege hela setet fram tills 10-10 och där vann Hampus tva raka och 12-10. Sedan gjorde den australienske trean Townsend inget hinder for en klar 3-0 seger for unge Söderlund, 11-3 och 11-6. 3-0 till både Hampus och Sverige!


I dagens andra match var det reprisdags for kvartsfinalen i sommarens Terni EM. Lite pa känn var nog att engelske coachen skulle lata Knight spela 3:a och denna känning var helt på sin plats. KK entrade hagen forst och spelade mot sommarens Europamästare for kadetter, Gavin Evans. Första set jämnt 11-9 till KK och därefter närmast total överkorning, 11-4 och 11-6 och 3-0 till KK samt 1-0 Sverige.

Nästa match gick mellan MK och engelska fenomenet Drinkhall. MK la forsta 6-11 men hämtade sig i de tva efterfoljande seten. 2 * 11-9 och ledning 2-1 i set for svensken som spelade mycket stabilt. Engelsmannen tog 4:e med 8-11 men MK gick in i skilje med gott sjaelvfortroende. Ledning i borjan av setet, men som så manga ganger förr vände Drinkhall till vinst 7-11 i skilje. Utjämnat till 1-1 i lagmatchen.

Nästa herrar att intaga hagen var Brodd som skulle ta sig an Knight. VB borjade stabilt vann första 11-9, la sedan andra med samma siffror och forlorade sedan även tredje 8-11. Underläge 1-2 samt 0-3 i fjärde och det kandes lite visset. Coach Chippen tog TO och engelsmannen gick till 0-4. Sedan vände Brodd pa steken och hade 10-6 men hastigt och mindre lustigt var Knight uppe i 10-10. I detta laege missade tyvärr VB en serve och på bollen efter avgjorde engelsmannen. 1-3 i set och underlaege 1-2 i matchen.

När sedan KK skulle möta Drinkhall var det inte med några goda förväntningar. KK förlorade de båda inledande setet med 2* 8-11 men därefter var KK pa hugget, vinst i tredje med 12-10 efter att ha räddat 1 matchboll. I fjärde hade sedan KK 10-9 och egen serve for skilje men tyvärr räckte det inte riktigt till för killarna idag, Drinkhall vann 11-13, 1-3 och samma siffror i lagmatchen. Summering av dagen blir dock med beröm godkänt och de svenska killarna visar att de vill vara med och tampas i toppen. Imorgon en match mot Canada for säkrad kvartsfinalplats och det hoppas vi killarna klarar. Ett enormt kvällspass är avslutat och fantastiskt många duktiga pingiskillar har visat upp sig.

Imorgon kör vi, Go Sweden GO!!

/Svennis jr

2 kommentarer:

max sa...

Svennis saknar prickar på bokstäverna men jag har försökt fylla i så gott jag orkar men jag ser nu alla mina missar.. mitt fel inte svennis alltså.

Anonym sa...

Vi kan nog förstå även om du inte fyller i prickarna.....