söndag 7 december 2008

Gruppspelet JVM

Kina som är högst rankat i världen kommer till detta JVM utan sin bästa spelare Xu Xin och de kommer dessutom utan sin näst bästa spelare Xu Ruifeng och som lök på laxen så kommer de även utan sin tredje bästa spelare Song Shichao.

Nu kanske jag inte ska säga att de är de bästa spelarna men de är de tre högst rankade spelarna i alla fall. De väljer i detta mästerskap att ställa upp med det unga gardet. Yan och Song är rankade etta och två i världen för 15åringarna och cheng är rankad som nummer 10.

Unge Song


Kinas lag som består av, världsranking U18:
Yan An, 9
Song Hongyan, 10
Fang Bo, 28
Cheng Jingqi, 72

Kina gick genom gruppspelet utan problem. De förlorade endast en match på sina tre lagmatcher och det var Song Hongyan som föll mot franske Le Guen (36). Alla spelarna har spelat match men det är högst troligt att när det gäller så kommer Cheng att få vila.

Frankrike som spelar i samma grupp som Kina har ju ett av europas mest intressanta lag enligt mig. De vann finalen mot Sverige i EM i somras och har en bredd man måste imponeras av. Gauzy och Lorentz är endast 15år gamla och där är bägge två rankade topp-tio, Lorentz som nummer 6 och Gauzy som nummer 9.

Frankrikes lag, världsranking u18:
Le Guen, Victor, 36
Le Breton, Thomas, 35
Gauzy, Simon, 61
Lorentz, Romain, 42

Frankrike gick till slutspel som grupptvåa och det efter en stenhård match mot Egypten nu i förmiddags. Stor matchvinnare lille snabbe fyrfingrade Le Breton som vann sina två matcher och då bland annat över Omar Assar med 11-9 i skilje.

*

Korea kommer med sitt bästa lag och har en jämnhet i laget som imponerar. Lee som spelar etta i laget slog Gao Ning tidigare detta år och då snackar vi en spelare i absoluta världsklass.
Koreas lag:
LEE Sang Su, 6
SEO Hyun Deok, 11
KIM Min Seok, 12
JUNG Young Sik, 22

Ett mycket svårslaget lag som i gruppspelet deltog i dödens grupp. Taiwan med ett av världens åtta högst rankade landslag förlorade alla sina lagmatcher. Tyskland och Hungern gjorde upp om andraplatsen i gruppen bakom gruppsuveränen Korea.

Tyskland som med europeiska mått mätt är en stornation har en fin generation unga spelare med i detta lag. Är i denna generation dock långt från bäst i Europa.


Tysklands spelare, världranking U18:
Patrick Franziska, 27
Erik Bottroff, 31
Christoph Schmidl, 50
Phillip Floritz, 57


Tyskarna vann två sina två vinstmatcher mot Taiwan och Ungern med hårda 3-2. I matchen mot Ungern var Franziska den store matchvinnaren med sina två vinster bland annat över duktige Daniel Kosiba. I matchen över Taiwan så bidrog hela laget med varsinn vinst. Schmidl är den som är längts från en plats i laget.

*

Japans lag har ni redan hört om och de vann som ni redan vet sin grupp men det var stenhårt om andraplatsen i gruppen.
På förhand tyckte jag att platsen bakom Japan var vikt för Polen men det blev hårdare än väntat mellan Polen, Spanien och Brasilien. Polen komfortabla vinst över brassarna med 3-0 gav dem ett bra läge att gå vidare så därför ställde man över Chojnowski mot dom och det straffade sig och förlusten skrevs till 2-3 men utan egentlig verkan då man gick vidare på bättre matchskillnad.


Polens duktiga lag, världsranking U18:

Piotr Chodorski, 21

Patryk Chojnowski, 24
Mateusz Golebiowski, 40
Pawel Fertikowski, 37

*

Kvartsfinalerna:
Kina-Tyskland
Sverige-japan
England-Polen
Frankrike-Korea

Mina tips:
Kina-Japan
England-Korea

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lysande start av svenskarna! 2-0, MK måste ha gjort sin livs match?

Anonym sa...

Wang qing klar för Linne! Serie final mot mölndal i nästa match! Helt ok div 1 klass.

Anonym sa...

jag vet en sida man kan se matcherna men bara i repris inte i live http://www.ittf.com/_front_page/itTV.asp?category=ittv_New

tar mindre än 1 min att registrera sig. Helt gratis.

Anonym sa...

reasultat finland open:
lag: 5-8 sverige 1 (törna, jocke)
16-32 sve/fin (arvidsson/ola b)
sve 2 åkte i gruppen(sondell/hampus n)

singel: 10: törna (hade 6 matchbollar i kvarten)
13:arvidsson
19: sondell
33: jocke b
65: hampus n

Anonym sa...

Wang Q klar för Warta!

Anonym sa...

Wang Liqin klar för Linné???
Alla andra är också klara för Linné!
Fan vad dom värvar.

max sa...

Wang Liqin klar för Linné? Shit att värva världsfyran till div 1!!!!

Jag vet..

Wang Qing menade du.

Har lovat att inte uttala mig i denna fråga men det är klart att Wang Qing inte stannar i Ärtemark som så många redan spekulerat i.

Var han hamnar får ni se.

Anonym sa...

Imponerande av Törna och Arvid i Finland! Bra kvalitet på det 100 man starka startfältet.

Anonym sa...

Jag menade Wang Liqin.