tisdag 23 december 2008

Del 1 av höstens lista..

För att ni ska förstå hur jag tänker så delar jag upp listan i lite olika delar. Här kommer del 1.

Glöm inte att detta är mina personliga åsikter och det finns givetvis andra åsikter så delge mig och alla andra era favoriter.

*

Överraskning i superettan:
Marcello Aguirre, har blivit en riktigt bra andrabordsspelare som utvecklat sitt spel rejält från förra året. En kämpe och taktiker som med lite mer tyngd i slagen kommer att bli riktigt bra.

Överraskning i elitserien:
Mikael Appelgren, vi visste att han var bra. Vi visste hur bra han har varit. Men att han skulle vara så totalt överjävlig trodde inte jag i alla fall.

Utländska spelare i Elitserien:
Huang Dawei, gamlingen har varit en av de absolut bästa i år och kommer att vara en nyckelspelare för Halmstad i den oerhört tuffa uppgiften de har att som enda lag ha möjlighet att vinna SM-guld förutom Eslöv.

Läggmatch:
Förra året var det massor men i år så har det blivit bättre vilket kanske har att göra med att spelbolagen dragit öronen åt sig samt att vissa nyckelpersoner inte figurerar längre i svensk pingis lika omfattande.

Dansk:
Kasper Sternberg, Slår stenhårt och satsar lika hårt på sin pingis. Måste få spela på förstabordet nästa år så frågan är om Eslöv får behålla honom. Antingen CL för Eslöv med Sternberg som trea eller så flyttar han på sig.

Materialspelare:
Mattias Karlsson, slog Kenta Matsudiara och varit en av få svenska materialspelare som utmärkt sig i år. Fabian Åkerström god tvåa.

Citatmaskin:
Peter Gustafsson, ingen är lika flitig eller vass mot media och andra som han. En fröjd att följa i samband med Gröstorps matcher.

Lokaltidning:
Ystads Allehanda, i en klass för sig. Kunniga och väldigt engagerade i sin pingis från Simrishamn. Andra lokaltidningars okunskap framhävs av YAs överlägsenhet.

Slag:
John Walls kantboll mot Lukas Rydén. Backhandkix raka vägen, träffar lågt på näthållaren, bollen i en vid båge upp i luften och ned rakt på kanten borta hos en smashberedd Rydén.


Strykgäng:
Norrtulls BTK, förra året var det Stratos som var strykgäng i höst har det varit Norrtulls BTK. Under våren kommer de dock att få chansen till revansch då de kommer att kunna nyttja fler spelare som under hösten var fast i a-laget.

Betting Site:
golfnbet.com, har överlägset flest spel och flest kombinationer att spela på när det gäller elitserien. Kul att en mindre site satsar på pingisen.

9 kommentarer:

Anonym sa...

känns som att guo kai vs petersen borde vara årets läggmatch

Anonym sa...

marcelo tränar stenhårt i köping, till skillnad från mandel

Anonym sa...

Söderhamn vinner SM-guldet.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=CXJo9BQDOMg&feature=related

Det är Mace

http://www.youtube.com/watch?v=DAVa1DD2c4E&feature=related

Det är Boll



Kull att gemföra dem och så va maze gör för fel!

max sa...

Tänkte ta upp den men då Kai kom dagen innan eller om det var samma dag från Kina så fanns det ju skäl.

Anonym sa...

Boll håller bordet bättre. Och har grym backhand i den matchen. Och klarar av ett snabbare spel. Maze kan bara fiska.

JF sa...

Jag såg Guo Kai på träning nån dag efter han kommit till Sverige, och jag kan garantera att det var ingen vacker syn. Oavsett om det var jetlag eller bara oträning, då var det tydligt att han skulle få problem de första matcherna. Men uppenbarligen är han ju lättränad, för det tog ju inte lång tid innan han var någorlunda i form. Jörgen

Anonym sa...

Tror dock inte det var nån läggmatch för de som såg matchen! Petersen spelade fantastiskt bra och gjorde nästintill sin bästa match i livet! Vore synd att kalla det läggmatch pån ågot sätt enligt mig.
Ni som bara såg siffrorna kanske tycker det verkade konstigt men de var faktiskt otroligt bra spelat av herr Petersen så ni vet...!

Anonym sa...

höstens limmare??? fredrik berner!