söndag 21 december 2008

Full fart i superettan

Dubbla omgångar hit och dit.

Växjö som i fredags krossade Lyckeby spelade mot dom återigen igår men då blev det mycket jämnare.

I det första mötet så det bara Mattias Karlsson som lyckades ta en match och det mot dubbelspelaren Shang Liu. Pereira blev slaktad i bägge mötena av Shang och Törnqvist.

På andrabordet var Åkesson och Bachstätter för bra för Möller och Engelbertsen och vann enkelt. Men det var i fredags det. PÅ lördagen lyckades Engel att slå Åkesson med 3-0 och det skapade spänning i matchen.

Pereira hade nämligen ryckt upp sig rejält och vann bägge sina möten.
11-6, 11-9, 11-4 på Törnqvist imponerar på mig!

Mattias slog återigen shang och Lyckeby hade ledningen med 4-2. Men när Engel tappade 2-1 på Bachstätter så var det kört. 4-6 och Växjö fortsätter sakta men säkert mot Elitserien.

*

Carlstad spelade dubbelmöten mot Norrtull igår och idag och det blev 2x5-5
Lundquist som fått nya incitament ryckte upp sitt spel och tog 4-0 precis som Brodd men då varken deff-kinesen på förstabordet eller någon av Roslund eller Quiding kunde ta någon match så var det 4-4 inför dubblarna.














Norrtull en stadsdel i Söderhamn eller en stadsdel i Stockholm?

Carlstad som i normala fall är väldigt starka i dubbel fick sig här en lektion i hur man spelar dubbel då dubbelparet Lundquist/Brodd spelar dubbel som om de aldrig gjort något annat, fantastiskt bra dubbelpar.

*

Schemat för Lyckeby är inte helt OK då de idag spelade sin tredje match på tre dagar, idag så stod Kävlinge för motståndet.

Pereiras fina spel från lördagen höll i sig och Mattias Andersson hade ingen chans och kubanen vann i raka set. Tuffare fick Andy det mot Mattiasson som tog ledningen med 2-1 innan vändningen kom.

Men för att Lyckeby ska kunna vinna så måste Mattias Karlsson ta matcher och det gjorde han inte denna dag. Mattias Karlsson är en av europas bästa juniorer men är väldigt ojämn i sitt spel. Andersson och Mattiasson är inga duvungar och har ett ton med rutin men om man i ena matchen kan slå världsettan bland juniorer så ska man kunna slå spelare av den kalibern. Kom igen nu Mandel!
Oddsheden är en spelare som nästa säsong kan bli en riktig nyckelspelare. Om han kan ta ett litet steg till och vinna 3/4 matcher samtidigt som Ramstrand gör det samma alternativt att Mattiasson spelar på andrabordet så blir Kävlinge en utmanare om seriesegern. Idag så visade han den klassen som krävs och vann bägge matcherna komfortabelt.

6-3 i slutresultat till Kävlinge efter att Möller slagit ovan nämnda Ramstrand med 11-9 tidigare i lagmatchen innan förstadubbeln satte punkt för lagmatchen

17 kommentarer:

Anonym sa...

haha fina bilder.. när får vi se gynning på en av dom ;)

Anonym sa...

Skulle inte Liu Shang vara bäst i serien?

Anonym sa...

Inte oväntat att varken Roslund eller Matts kunde ta någon match på andrabordet

Anonym sa...

Mandel gjorde två kanon matcher men räckte tyvärr inte till ...
denna gång ...

Anonym sa...

Tack Max.
Hur skall det gå nästa år,när du redan har uttalat dig positivt om
Kävlinge,det är väl inte så att du har tummat på kvoten för nästa år?
God Jul och Gott nyår
Bengt I

Anonym sa...

Leif Mårtensson

Anonym sa...

Roslund kommer att ta matcher om ett par år. Bara att fortsätta träna.

max sa...

Gynning på min blogg? Det är hon som förföljer mig, inte tvärtom. :)

max sa...

Växjö fick en dubbelspelare och vad jag har hört så är de missnöjda med hans spel och hans träningsinsatser med.

max sa...

Hade Mandel gjort två kanonmatcher så hade han vunnit.

max sa...

Bengt I,
Min kvot för positiva uttalanden om Kävlinge är intakt.

Nästa år så vore det kul att få se Pernhult i laget också.

Förstabordet:
Andersson
Fynsk
Mattiasson

Andrabordet:
Ramstrand
Oddsheden
Pernhult

Ett intressant lag!

Anonym sa...

Hej,Max.
Det glädjer mig att vi kanske få läsa positivt om Kävlinge minst två gånger till under nästa år.
Du har ganska klart för dig hur ett bra lag kan se ut,men det finns vissa men,som du vet så är det Danska ligan som gäller i första hand för Fynsk,men det kommer att bli några inhopp under våren.
GOD JUL o GOTT NYÅR
Bengt I

Anonym sa...

Såg Mandels matcher och kan säga följande han spelade inte dåligt men han hade två mycket tända spelare på andra sidan nätet,som har ganska stor rutin att tända till när det gäller hoppas att den tändningen fortsätter så kommer våren att bli mycket trevlig för Kävlinge,du har rätt om Permhult,men det laget han spelar med är på väg upp i seriesystemet och är nog ganska beroende av hans medverkan,om Thomas drömmar skall bli verkliga ett lag i varje serie.
Bengt I

Anonym sa...

Jag tror inte att Mats Q spelar pingis så länge till. Verkar vara bättre på poker enligt rycktet. Och Roslund får nog träna en hel del innan han vinner sina matcher. Borde nog spela i div. 2 eller 3.

Anonym sa...

Varför just Pernhult?.
Varför inte Frtihiof? Eller någon annan i klubben?

MVH: Bad Santa

Anonym sa...

Hej,Max.
Varför just Permhult?
Svar det är den enda spelaren Max känner till,därför att han kommer från Stockholm,han måste öppna sina gluggar och titta vad som finns i Södra Sverige.En spelare som är glömd är Henke Å som för tillfället är långtidsskadad.Det vimlar av TALANGER i S Sverige.

Anonym sa...

Jo det var härligt att se Pernhult få stryk fast han hade en ledning med 2-0 mot Anton Olovsson under Riks Top 12. Anton vann med det vapnet som Pernhult har använt under många med näve rakt upp i ansiktet.