söndag 7 december 2008

Tung förlust, gästblogg

Naer Sverige entrade hagen for kvartsfinal i Lag VM mot Japan var det vael ingen som trodde pa segerchans, men ack vad vi bedrog oss. Den mest spaennande lagmatchen jag sett live, holl pa att bli en dunderskraell utan dess like.

KK borjade med att mota Koki Niwa, denne Niwa som for en manad sedan var omutlig i WJC Helsingborg. Forsta set till japanen men daerefter tog KK kommandot. Manga haerliga bolldueller och glaedjande nog KK som vinnare i manga langa dueller. Andra set blev 12-10 i KKs favor och sedan fortsatt kanonspel vilket aendade i 3-1 seger och en 1-0 ledning for Sverige.

Sedan var det dags for MK att ta sig an vaerldsettan Kenta Madsudaira. Japanen vann forsta set 6-11, men sedan fick Lyckeby Karlsson ordentlig ordning pa retur- och forehandspel. Detta resulterade i vinst 11-8 i andra set. I tredje vann japanen ett stentufft set med 9-11 men daerefter var det inget som kunde stoppa MK. Vinst i 4:e med 11-5. Sedan utbrot viss palaver da det haeftiga regnandet i Madrid ledde till vattenlaecka i taket och raett in pa bana tva daer matchen pagick. Ett kort avbrott samt flytt av match till ett annat bord men daerefter var MK igang. Till slut skrevs setsiffrorna till 11-8, 3-2 och 2-0 till Sverige!!

I tredje matchen var det dags for Brodd, som skulle ta sig an Fujimoto. Tva jaemna set inledde daer spelarna tog varsitt med 11-9 vilket innebar 1-1 i set. I tredje tog japanen kommandot och vann 11-7. I fjaerde var dock Brodd riktigt pa g med fina backhandoppningar, vinst 11-8 och ett set fran en semifinalplats. Tyvaerr startade skiljeset uruselt for VB och det rann ivaeg till 0-6 innan svensken tog sin forsta poaeng i setet som sedemaera slutade med 4-11 forlust och reducering for Japan i lagmatchen till 1-2.

KK skulle nu mota Kenta och i och med att KK inte fick ordning pa servereturerna i tillraecklig utsraeckning sa var vaerldsettan for bra och vann 0-3 daer svensken fick 7, 9 och 6 bollar. Japan hade kvitterat till 2-2.

Sista matchen mellan MK och Niwa, daer vi verkligen hoppades pa revansch for MK efter Hbg forlusten. MK hade 10-7 i forsta och vid denna staellning trodde vi oxa att MK skulle avgora ett upplaegg med sin stenharda smasch, tyvaerr ville odet annorlunda och bollen tog nat ut. Niwa lyckades raedda ytterligare setbollar och vann tillslut setet 13-15. Andra set gick fort med japanen som vinnare, 5-11. I tredje kom MK tillbaka men det raeckte tyvaerr inte aenda fram, 9-11 till Niwa som genomforde den brutala vaendningen till japanesisk matchvinst 2-3.

Jag har full forstaende for att killarna aer besvikna, men jag hoppas aenda att de om nagra dagar inser vad de presterade och som vi pa plats fick uppleva. Vi lider med Er, men vi aer oerhort stolta over Er!!

Maste bara naemna att taket holl pa att rasa i hallen da Ugglan fran Tyskland, Erik Botroff hade 5 matchbollar mot kinesiske Bosse och hade tysken vunnit aer jag helt saeker pa att han skrikit sonder taket.
Vi far forsoka ladda batterierna tills imorgon da Sverige spelar om plasterna 5-8.

/Svennis Jr

5 kommentarer:

Anonym sa...

GBG sattsar, finns fler rykten än Wang Q!!! Nya bordtennis metro kommer troligen bli GBG!

Anonym sa...

Göteborg är redan den hetaste pingismetropolen.

Jiang Chang Hong, Figge, Månsson Huang, C Larsen, Cyppe, Wang Q?, Wang, S Nilson, R Nilsson, Wahlgren?, Sulan, Kajan, m.fl.

Fler lär det bli!

Anonym sa...

Många framtidsmän i den listan.

Anonym sa...

Sulan lär hålla många år till?

Anonym sa...

Ugglan!!!