söndag 14 december 2008

JVM

Chien-An Chen vann hela skiten! Tre förluster i lag men det är annan sak. Han är världsmästare!
I mötet mot femtonårige An Yan från Kina så hamnade han i stort underläge med 3-1 innan han efter två jämna set utjämnat till 3-3. I skilje så var dock Taiwanesen överlägsen och vann med hela 11-6.

I den andra semifinalen så möttes europas hopp Paul Drinkhall och koreanen Lee Sang Su. Drinkhall visade här att han är en av världens bästa juniorer och att han snart är en spelare att räkna med på seniornivå. 4-2 till engelsmannen och hans första medalj i dessa sammanhang.
I finalen så var Taiwanesen den starkare och Drinkhall var mer eller mindre chanslös. Andra set enkelt till Drinkhall men sen var det bara Taiwan.


Chen från Taiwan världsmästare före engelsmannen Drinkhall. Yan och Lee på tredjeplats och varsinn bronsmedalj


*

Sveriges killar gjorde en gedigen insats i lag mot Japan men hade kunnat gå längre om de vunnit mot England i gruppen. Engelsmännen tog dock revansch från EM i somras och Sverige blev tvåa i gruppen och sedan utslagna i kvartsfinal med liten marginal mot Japan där Mattias Karlsson slog världsettan Kenta Matsudiara.

I singel så misslyckades Brodd helt och hållet medan Söderlund hade en oerört tuff lottning och dessutom fyra år kvar i klassen.

Mattias kom bara på en andraplats i poolen och det medförde en tuff lottning som han inte stod pall för och förlusten mot Assar var inget att snacka om.

Kristian Karlsson vann sin grupp och stod sedan över första matchen i slutspelet men åkte sedan dit så det stänkte om det mot en Korean vid namn Kim. Övertag med 1-0 slutade med 1-4 och sorti.

Malin Pettersson slog sig fram till åttondelsfinal efter vinst mot lillasyster Solja och sedan var Malin stekt mot en duktig kinesiska. Topp 16 på VM är riktigt bra.

Ett JVM över och nästa år så är våra 91or rätt år och ska ha sitt stora år.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska insatserna klart godkända!!

Anonym sa...

Det tycker inte jag!

Anonym sa...

Nja, det klart några vinnarskallar kanske dom inte är. Man var nära i lag och förlorade.

Det är ju sådana matcher man måste vinna.

Anonym sa...

Sjukt, då jag, en svensk spelare krossade Yan an senast..4-1 kolla upp det Ansbro..

Anonym sa...

Vinnarskallar...
Om de var någon match vi skulle vunnit var det mot England där vi ska ha bra chans. däremot gör vi en otrolig insats mot Japan som bland annat innehåller en vinst mot världsettan i skilje.. (vinnarskalle)
Och 1 set från att slå ut en världsnation i junoiråldern..

//Trucken

Anonym sa...

Kul att vi är framme på tjejsidan!

Anonym sa...

Trucken...
Ni vann INTE mot vare sig England eller Japan.
Nära räcker inte. Absolut inte.