tisdag 2 december 2008

Viktiga poäng

Ikväll så mötte Ängby Norrtulls BTK borta och är just nu väg hem från den matchen.

Ängby var som väntat för starka och vann planenligt väldigt lätt. Aguirre och Singh bildar tillsammans ett riktigt bra andrabord. När dessutom Ericson tar sina två och Rasmussen en så blir det en storseger.

Det som är tråkigt med det här är att Norrtulls BTK har två spelare som inte får spela som hade behövt dessa matcher lika mycket som laget behövt dem. Brodd och framförallt Lundholm är fast i sitt A-lag och får inte spela för Norrtull förrän övergångarna i december öppnas upp igen.

Tråkigt. Sedan kan man se på andra hållet en spelare som är klass 2 spelare får flytta hur snabbt som helst och tillbaka i samma serie. Jag tänker givetvis på Henrik Rosvall som idag gjorde debut för Växjö. Nåja, till den matchen snart.

Ängby vann välförtjänt med klara 6-1 och går med det upp på en fjärdeplats.

Askim mot Växjö och en match mellan de två enda obesgrade lagen i serien. Växjo som förstärkt laget med Henrik Rosvall och som verkligen satsar på att spela i elitserien nästa år ställdes mot ett Askim som mönstrade sitt bästa lag.

Rosvall gjorde direkt skäl för lönen och vann sin första match enkelt över Greczula, förvisso tappade han ett set men i de tre vinstseten fick Greczula bara ihop nio bollar tillsammans. Huang hade samtidigt slagit Shang och ställning var alltså 1-1 melllan lagen.

Törnqvist som haft en fin start på superettan förlorade sedan överraskande mot Wang och hade inte Fredrik Nilsson slagit Kvist med 11-9 i skilje så hade det varit klar fördel och ledning med 3-1 för göteborgsklubben. Istället 2-2.

Törna och Shang som bägge två förlorat sina matcher på förstabordet gjorde efter paus processen kort med Askims kineset och vann bägge två med 3-1 i set. 2-4 och Växjö i förarsätet och där såg man till att stanna.

Rosvall och Nilsson krossade Kvist och Greczula med 3-0 och segern var ett faktum. Värvningen av Rosvall verkar betala sig direkt. 2-6 slutade matchen.

21 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=gM7gV8AjPXM&feature=related
Helt okej spel =)

Anonym sa...

överasskande att wang slog törna:O

Anonym sa...

inte direkt överraskande att wang slog törna, tycker han är 60-40 favorit

Anonym sa...

Askim har ju nu åter igen uttalat att de inte vill gå upp , denna gång med anledning av om det nu blir 3-manna i elitserien.
Kan det månne ha påverkat resultatet och utgången ?? Spela i Danska elitserien ihop med Svenska går ju inte heller så en delvis ekonomisk fråga ??

Anonym sa...

Wangs komentar efter matchen: Han e bättre än mig, mycke snabbare och bra serve, så det var 50-50 om vem som vinner.

Anonym sa...

vem skrev zizzta inlägget måntro....?!

Anonym sa...

Askim är förbannat pinsamma som dom håller på, en skam för svensk pingis, hur reglerna än ändras kommer dom hitta på en ny ursäkt till att inte vilja gå upp.

SKÄMTFÖRENING!!!!

Anonym sa...

Det är tråkigt att Brodd och Lundholm inte får spela. Men samtidigt ganska klantigt av lagledningen att spela Lundholm en match i elitserien tidigt under hösten för att sedan inte få spela honom mer under hösten i superettan. Gäller att ta reda på reglerna innan man spelar och det var ju norrlänningarna duktiga på i fjol när det skulle kvalas till superettan. Qviding och Roslund har inte mycket att hämta i denna serie. Roslund totalt 14 + 12 bollar i två matcher!

Anonym sa...

Askim är ett mycket märkligt lag. Varför spelade Sulan om man inte vill gå upp till Elitserien.

Anonym sa...

Om nu Askim förespråkar 4-mannalag i st f 3-mannalag (trots att det är dyrare med 4 spelare) betyder väl inte det att klubben inte vill gå upp i elitserien ?
Vi som var på matchen igår, för övrigt publikrekord i årets Superetta, såg ett Askim som satsade allt på att vinna och befästa serieledningen. Men Växjö var helt enkelt det bättre laget. Och med samma uppställning som gårdagens lär inget lag kunna stoppa Växjö från att direktkvalificera sig till Elitserien nästa år. Grattis Växjö till en imponerande insats mot Askim.

Anonym sa...

Räkna inte bort Kävlinge efter jul. Det sägs att dom ska förstärka tungt.

Anonym sa...

SKÄMTFÖRENINGEN ASKIM är bara förnamnet.

Anonym sa...

överaskande att törna slog huang!

Anonym sa...

Det lär inte vara någon större risk för att det blir tremannalag. Förbundet vill i så fall ha en klar majoritet för en förändring. Sex lag i Elitserien är uttalat för fyrmannalag. Spåret, SUIF, Warta, Rekord, Ärtemark och Mariedal vill ha fyrmannalag och spel på två bord. I Gröstorp är Peter Gus ganska ensam om att vilja ha tremannalag, skulle han ändra sig så är alltså sju lag för fyrmanna på två bord. Märkligt att ett fåtal personer har lyckats framställa det hela som att det finns en klar majoritet för tremannalag och spel på endast ett bord.

max sa...

Tremannalag eller inte har väl inget med detta inlägg att göra?

Dessutom så vet jag att det finns ledare inom de nej-sägande föreningarna som är för tremannalag.

mer om detta kommer i inlägg längre fram.

Anonym sa...

Tyvärr är det så att många föreningars öppna gästböcker har tvingats att stänga. Varför då?
Påhopp på enskilda spelare, ledare och föreningar där man gömmer sig bakom "anonym". Även i denna blogg kan vi tyvärr se prov på detta. Kritisera gärna, men våga stå för vad som sägs. Då kan vi föra en vettig diskussion.
I går var det pingispropaganda i Askimshallen och den stora ungdomliga publiken fick njuta av riktigt bra spel. Det är bara att erkänna att Växjö var det bättre laget och vann rättvist.

max sa...

Försöker att inte tillåta personpåhopp.

Speciellt inte gällande saker utanför pingisen ut mer gällande utseende mm.

Angående att anonymt ktritisera en förening så är jag lite slappare kan jag villigt erkänna.

Ett kritiskt utrop mot en enskild klubb kan inte tas personligt och är oftat grundat på en känsla och känslor är inte alltid sakliga.

Gällande kritik mot Askim så är ställer jag mig lite frågande till att Askim inte vill gå upp i elitserien och deras/era skäl till det.

Anonym sa...

Härligt Max. Äntligen en fråga från en "verklig" person.
1. Vinner vi superettan kommer vi självklart att gå upp i elitserien även om det skulle innebära ett ekonomiskt "vågspel" som kan gå ut över vår stora ungdomsverksamhet.
2. Tyvärr har vi inte haft tillräckligt starkt lag för kvalificering.För 3 år sedan förlorade vi mot Warta, för 2 år sedan mot spårvägen och förra året mot Mariedal. Samtliga dessa lag ligger på slutspelsplats i elitserien. I år är Växjö ett mycket bra lag, speciellt efter förstärkningen med Henrik Rosval
3. Varför kvalar vi inte?
Helt enkelt för att vi inte haft ekonomiska resurser att ha vår 1:a Huang på längre tid än 6 månader. Kval utan Huang känns inte meningsfullt. Vi har bra juniorer, men f.n är det fullt tillräckligt med superettan och div 1. När de är "elitserieflygfärdiga" kan du vara säker på att Askim finns i elitserien!!!

Anonym sa...

Hej Max.
Eftersom du är en "verklig" person så får du ett svar.
1.Vinner vi superettan kommer vi självklart att gå upp i elitserien även om det kan innebära ett ekonomiskt "vågspel" som kan gå ut över vår stora ungdomsverksamhet
Allt annat snack är rent nonsens.
Under de senaste åren har vi helt enkelt förlorat mot bättre lag; exempelvis, Warta, Spårvägen, Mariedal, lag som i dag är på slutspelsplats i elitserien.
2. Varför kvalar vi inte?
Pga våra ekonomiska resurser har vi bara haft råd med Huang under 6 månader.Detta har gjort att han ej kunnat deltaga i kval och då känns det inte meningsfullt. "Köpa" in andra spelare för att gå upp i elitserien känns helt fel. Superettan och div 1 känns ändå helt OK för våra medlemmar, vår ekonomi och våra spelare och det är trots allt det viktigaste för oss i ledningen.
Eftersom Wang alt Huang tvingas spela i b-laget nästa år kommer med all säkerhet vår f.n bästa junior ( Kvist)( om vi inte ramlar ur eller går upp i elitserien)att spela på förstabordet i superettan och det är minst lika bra som 2:a bordet i elitserien

Anonym sa...

Lars 1a bordet i Superettan är inte lika bra som 2 bordet i Elitserien, det finns några lag som har ett bra 1a bord däribland Askim, men över lag är det inte lika bra.

Anonym sa...

Lars jag kan köpa dina motiveringar till viss del och tycker det är kul att ni har kineserna till att utveckla ungdomarna, däremot känns det konstigt att ni betalar Greczula för att spela när ni egentligen inte behöver honom för att hänga kvar.