söndag 14 december 2008

Pojkarnas Riks topp-12

Kommer att koncentrera mig på pojkarnas topp 12 helt och hållet. För den som vill läsa mer om tjejerna rekommenderar jag tjejpingisbloggen.

Kommer inte att fördjupa mig så mycket i denna tävling men ni får gärna kommentera och inflika era åsikter.

P13
Henrik Hellman, Viktor Görman och Kim Nilsson. De tre var minapå förhand givna favoriter och det var till två tredjedelar rätt.

Henrik Hellman vann välförtjänt denna klass då han hade flest segrar samt att han enkelt besegrade tvåan Viktor Görman med klara 3-0 och där det var utklassning i set 2 och 3. Henriks enda förlust kom mot just Kim Nilsson (han brukar förlora den har jag fått för mig). Kim inkasserade dock ett antal förluster mot andra spelare vilket fick honom att sluta först på en sjätteplats. 6a i Sverige och 2a i Kristianstad då Sebastian Luu vann det inbördes mötet och hamnade på samma poäng.

Av de som spelar i startfältet har jag mött två stycken. Unge Hellman har vunnit två gånger över mig medan unge Herr Strid från Söderhamn fick stryk förra året.

  1. Hellman
  2. Görman
  3. Wirström
  4. Luu
  5. Ahlander-Johansson
  6. Nilsson
  7. Olofsson
  8. Präst
  9. Lundh
  10. Strid
  11. Titus
  12. Pettersson

P15
Här fanns det bara en segerkandidat i söderlunds frånvaro. Anthony Tran. 12 matcher 12 segrar. Kvarnbyspelaren Viktor Fredriksson var den enda som pressade Tran till skilje men där vann Tran med 11-9. 3-0 segrar över sina värsta motståndare Cederlöf , Andersson och Wemmert.

Inga konstigheter alls. På den här nivån så är Tran överlägsen men jag vill se honom spela seniorpingis.

Återigen har jag nött två av spelarna i denna klass. Tran vann enkelt i div 1 förra året medan Holmberg borde ha vunnit mot mig i somras då han ledde med 2-0 men sedan förlorade.

  1. Tran
  2. Cederlöf
  3. Fredriksson
  4. Andersson
  5. Wemmert
  6. Swahn
  7. Holmberg
  8. Svensson
  9. Jin
  10. Areskoug
  11. Augustsson
  12. Brodd

HJ17
Vem skulle vinna klassen? Harald Andersson eller Mattias Översjö? De bägge spelarna som in i det sista var med om en plats på JVM men blev lämnade hemma. Andersson som spelat oerhört bra i superettan och Översjö som vunnit en del i elitserien.

Översjö började med en dramatisk match som han vann mot Olovsson sin klubbkamrat med 15-13 i skilje och det efter underläge med 0-2. Andersson förlorade mot sin klubbkamrat Rindeström i skilje.

Översjö spelade frustrerat till en början och hans taktik att spela motståndaren i forehand kanske inte alltid var helt lyckad. Som jag ser det så är Översjö en mycket bra backhandspelare och om han låser en spelare i det spelet så har de flesta i Sverige problem med honom oavsett ålder och klass.

Harald Anderssons förlust mot sin klubbkamrat blev hans enda denna helg och han krossade sina föredetta klubbkamrater Eriksson och Pernhult, Eriksson fick med sig ett set det var allt. I mötet mellan Andersson och Översjö så vann Andersson med klara 3-0 och vann på så sätt rättvist klassen.

Klassens tvåa blev inte Översjö utan något överraskande Simon Andersson från Frej. Simon förlorade den första matchen mot Hedlund men radade sedan upp vinster. Han förlorade endast mot Pernhult och Harald. Tre förluster var lika många som Översjö och Rindeström inkasserade men då Andersson slog bägge dessa så kom han två på inbördesmöten. Starkt.

Jag har inte mött någon i startfältet.

  1. H. Andersson
  2. S. Andersson
  3. Översjö
  4. Rindeström
  5. Pernhult
  6. Lovén
  7. Olovsson
  8. Hedlund
  9. Eriksson
  10. Aggestam
  11. Nordström
  12. Olsson (drog sig ur)

HJ20
En elitseriespelare med i fältet. Kalle Relfsson från Warta. Visst har Sunesson spelat där i år men bara en match så det räknas inte. Ett gäng spelare från superettan på plats Bergman, Engelbertsen, Sandell, Roslund och Åkesson. Resten spelare från lägre divisioner.

Relfson fick en tung start som han aldrig återhämtade sig ifrån. På de sju första matcherna så vann han bara en. Anton Åkesson dunkade forehand som vanligt och vann mycket matcher och hade han vunnit dagens jämnaste match mot Bergman som han till sist förlorade med 13-11 i skilje och där alla set slutade med två bollars vinst så hade kunnat utmana ännu mer. Men förlust mot Edman och Sunesson tog bort segermöjligheterna.

Bergman gick som tåget och vann allt. Han vann 3-0 mot Sandell som han förlorade mot i superettan nyligen. Annars så är Bergman inte känd för att vinna stort utan snarare jämnt, nästan alla hans matcher bjuder på likaställning 10-10 eller dylikt.

Nåja. I Bergmans kölvatten surfade Johan Lundström från Stratos lugnt efter.En förlust i andra omgången mot Åkesson följdes av vinst på vinst på vinst. Ingen såg honom komma och helt plötsligt så skulle han möta Bergman i sista omgången. Bergman med 10-0 och Lundström med 9-1. Vinnaren tar hem allt.

Lundström tog de två första seten men sedan vann Bergman de nästkommande innan skilje enkelt vanns av Lundström. Slängda racketar och domare som viftar med barriärer och annat i denna match speglar de känslor som flödade i en avgörande match om vem som skulle vinna tävlingen.

  1. Lundström
  2. Bergman
  3. Sunesson
  4. Åkesson
  5. Sandell
  6. Edman
  7. Berner
  8. Relfson
  9. Eriksson
  10. Roslund
  11. Höök
  12. Engelbertsen (drog sig ur)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kunde Ma Long vinna så jäkla enkelt mot Wang Liqin? (11-1 b.la). Såg ut som Wang hade världens gren alltså. Matchen finns på ittf.

max sa...

Råkade avvisa en kommentar om att Tran bara spelat elva matcher och det stämmer såklart..

Anonym sa...

För att Wang liqin inte spelat bra sen 2007 och för att Ma Long sopar matta. Finalerna live på cctv5 i detta nu för övrigt.

Anonym sa...

Grattis till Johan Lundström

Anonym sa...

gött elurius heahea :D

Anonym sa...

Var översjö ens med i spekulationerna till JVM ?

max sa...

För mig så är han iaf en kandidat.

sen varför man tar ut de spelare man tog ut kan bara fk svara på.

Anonym sa...

Bara region Öst vinnare hmmmm undra vilken som är den bästa regionen ? ÖST!

Anonym sa...

Moget av dig att piska 13-åringar Anger-Max! =))

AA

max sa...

Hehe Arne.. visst är det. Men jag spöade ju en av femtonåringarna också, glöm inte det. :)

Anonym sa...

Men varför står det då att han var med i diskussionerna om VM in i det sista? De facto så var han nog inte det...

max sa...

De som blev kvar hemma var Harald Andersson och Mattias Översjö och jag tror att förbundskaptenen innan han fattade sitt beslut funderade på dessa som deltagare.

Alltså var de med in i det sista. Det är vad jag TROR.

Det du skriver är att det inte är så, det får stå för dig. Men när du skriver "de facto" och sedan "nog" så antyder det att du inte heller vet utan att du också tror.

Anonym sa...

Inte bara "nog", utan FK drar inte jämt med alla pontentiella kandidater.

max sa...

Det är så jag uppfattat situationen också.

Anonym sa...

De som blev kvar hemma var...
Nog var väl Arvid kvar hemma också?

Anonym sa...

johan lundström är bäst :)

Anonym sa...

varför inte tjejernas? :(