måndag 15 december 2008

Long live Ma Long

Ma Long krossade världseliten i helgen. De bästa var där men det räckte inte. Det var två spelare som saknades och i alla fall en av dom hade kunnat hota Ma Long. Jag tänker på Zhang Jike och Timo Boll.
Ma Long sägs bara vara toppen på isberget av den nya RIKTIGT bra kinesiska generationen. Wang Hao är bara 25 men räknas snart som gammal i dessa sammanhang. De nya kineserna är bättre än någonsin och Ma Long visar oss här bara vad som komma skall.

Ma Long började med att krossa Joon från Korea. Två av seten var förnedring medan de andra två var jämna siffermässigt men det handlade bara om att Ma Long gjorde vad han behövde.
11-3, 11-9, 11-2, 13-11

Nästa match var mot världsfemman (Boll har gått om) Wang Liqin och det började jämnt 1-1 i första set och en tuff drabbning kunde man tänka sig. Men tjohej vad gammel-Wang fick åka bananbåt, 11-1 och tio raka poäng för Ma Long. Ett jämnt set efter det som reaktion men ändock vinst för Ma Long. sen small det igen och det blev bara 7 poäng till för bronsmedaljören från OS.
11-1, 15-13, 11-4, 11-3
Semifinal mot olympiske mästaren Ma Lin som i sin kvartsfinal vänt underläge 1-3 i set mot Chen Qi till vinst med 11-8 i skilje. Här hände det något Ma Long inte varit med om tidigare i turneringen. Han förlorade ett set och det första dessutom. Men den unge Long tyckte att det räckte med att släppa ett set och körde sedan över Ma Lin.
13-15, 11-3, 11-7, 11-5, 12-10

Final mot Wang Hao som i sin semifinal slog ut det europeiska hoppet Samsonov i fyra raka. Wang Hao som idag fyller 25 år hade nog tänkt sig att fira sin födelsedag redan igår med en vinstcheck på 38.000$ och en ny Volkswagen Scirocco. Ma long lät dock Wang Hao hoppas på mycket men förlora hela stycket. Vinst i fyra raka och segern av Pro Tour slutspelet i Macao var MA LONG!
13-11, 11-9, 11-9, 11-5

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ma Long `verkar` dålig?

Anonym sa...

Mycket illustrativt med isberget, Anger-Max!

Men visst är det med visst vemod vi säger adjöken till Ma Lin & co nu när isberget gör sig gällande.

AA

max sa...

Bilder underlättar har jag lsät mig till när jag pluggade marknadsföring. :)

Lite vemod men med stor spänning.. shit vad bra Ma Long var i helgen.

De andra såg ut som statister när han drog igång.