fredag 12 december 2008

Några skrällar

Ja, idag blev det några skrällar på JVM.

Ugglan Bottroff mötte i sin andra match iraniern Noshad Alamiyan. De två möttes tidigare i år och då vann Bottroff klart med 4-0. Nu var det dock så att Iraniern ville annorlunda och vände på underläge 2-3 till vinst med 4-3, starkt. Han var dock inte nöjd med det.

I omgången efteråt som var åttondel så ställdes han mot Kenta Matsudiara och med ledningen 3-2 i set så anade man att det var en skräll på gång. Kenta tog dock ledningen och hade 10-8 innan Noshad tog tre raka. Kentas serve. Rakt i nät och ut med den japanska världsetta redan i åttondel. En jätteskräll!
Tilläggas bör att denne Alamiyan slog Översjö tidigare i år och då hade jag ingen koll på honom vilket kanske inte är så underligt då han endast är rakad som nummer 46 i världen bland 18åringarna.

England och Tyskland kommer med stora ledartrupper och det är ju bra men då ska man ha i åtanke att det är spelarna som verkligen spelar också. Alamiyan är på VM utan coach och han kan dessutom väldigt lite engelska vilket innebär att han endast har en person han kan prata med och det är en som är här och dömer från hans hemland. Så cool!

I kvartsfinal ställs han mot Taiwanesen Chen som är rankad som nummer 13 i världen och där tar det nog slut då denne taiwanes är mycket bra och har goda chanser att gå hela vägen.

Kristian Karlsson mötte i andra omgången koreanen Kim och efter första set var han chanslös. Kim slog sedan ut Darius Knight med samma siffror, 4-1. Han ställs ikvartsfinal mot femtonåringen Yan An som slog ut Koki Niwa med 4-0 och han har nu mot japanen vunnit sju raka set. Dålig skalle på den grabben?!

Lee Sang Su från Korea som kanske har den största kapaciteten i detta startfält tillsammans med Kenta och Drinkhall stormade fram till kvarten efter vinster över Evans och Franziska. Han ställs mot japanen Fujimoto som slog ut Chodorski. Lee vinner lätt här.

Jung från Korea slog i åttondel ut Le Breton med 4-0 dessförinnan hade Le Breton vunnit europamötet och namnemötet mot Tregler med 4-2. Jung kommer att få möta Drinkhall som slog ut Mattias Karlssons baneman Omar Assar. Drinkhall är nog nöjd över att SEO är utslagen då han förlorade mot honom i lag. Nu ännu en korean.
*
Jag tippar kvartsfinalerna:
Alamiyan-Chen 2
Kim-Yan 2
Lee-Fujimoto 2
Jung-Drinkhall 2

*

Värt att notera är att världsmästarna Kina bara har en spelare i åttondel av sina fyra möjliga. Korea har tre spelare i kvartsfinal. Europa bara en spelare i kvartsfinal men 6 i åttondel.

*

Malin Pettersson slog sig fram till åttondelsfinal efter vinst över Petrissa Solja som är europamästare för kadetterna. 4-2 blev det i matchen och en välförtjänt vinst. Min undran är bara om Petrissa är lika lik Harry Potter som hennes storasyster är?
Tyvärr så mötte Malin på en kinesiska i åttondelen och efter 1-1 i set så var det slut på det roliga och Malin var utslagen som en av de 16 bästa i världen. BRA!

*
Mandel och Kalven Karlsson är som sagt i kvartsfinal efter ha slagit ut de där evigt förföljande grodätarna Le Guen och Le Breton. Le Gurka och Le Burka.

4 kommentarer:

Anonym sa...

värt att notera är att iraniern har världens bästa mygelfelskruv samt enorma öron!

max sa...

Värt att notera är att jag satte alla fyra kvartsfinalerna.

max sa...

Jag tror att Chen vinner över Yan samt att Lee besegrar Drinkhall.

Om det blir så så vinner sedan Lee finalen.

Skulle drinkhall vinna så förlorar han finalen mot chen men vinner mot Yan.

Anonym sa...

i helvete att yan an är 15 år .......