onsdag 10 december 2008

En kort och trakig dag i hallen, gästblogg

Idag var det dags for X-dubbel och det slutade med att endast en svensk aterstar i denna klass, naemligen Hampus S som tillsammans med sin slovakiska partner forst besegrade ett spanskt par i kvalomgangen och sedan slog ut det tyska paret, Ugglan och Staer. Detta var en meriterande seger for den unge svensken och hans partner och resulterade ocksa i fortsatt spel pa torsdag. For de andra svenskarna gick det samre, VB ihop med en annan slovakiska vann sin forsta match med ett Kanada/USA par men sedan tog det tvaerstopp mot ett omojligt kinesiskt par. For MK och MQ gick det likadant, forst en vinst och sedan torsk mot ett japanskt par. Dagens stora besvikelse var att KK/MP forlorade mot ett portugisiskt par daer svanskarna vann forsta, la andra och hade sedan ledning 10-7 i tredje, men portugiserna vaende och vann det med 12-10 och fortsatte sedan av bara farten och aeven vinna fjaerde.

Imorgon aer det dags for singelspelet att dra igang och pa killsidan ser det pa forhand lovande ut att ta sig vidare fran poolen. KK moter Evans imorgon kvaell och det borde vara gruppfinal. VB moter pa kvaellspasset Franziska och MK koreanen Kim, och bada dessa matcher borde under normala omstandigheter tillika vara gruppfinaler. Vaerst bland killarna fick HS som moter Kenta och en kines, men Hampus ger sig aldrig och jag tror pa lite skraellchans for Soderlund. Malin har en japanskk deff som pa forhand vaersta motstandare medans MQ har en kinesiska och en annan asiatiska. Vi haller tummarna for alla imorgon. Ikvaell ger jag sjutton i att se lagfinalerna, jag tror som sagt att Korea vinner bland HJ. Vid en bra dag i hallen imorgon vaentar Real Madrid mot Zenit St Petersburg och forhoppningsvis da live, annars pa TV.

Lite reflektioner so far:
Svenska traenare for andra laender: Markus Gustafsson, Australien och Linus Mernsten, England.
Tyske Georg Imhoff, kaend fran Olofstromslaegren, bara sa Ni vet Rasmus Edenfall och Mattias Ishopakkala: very easy excersise!!
Duktige tysken Philipp Floritz aer vansinnigt lik Jon P
Min franske favoritcoach Steph lyckades fa rott igen
Skit att inte Sverige slog Japan, det var juh sa naera
Skit att inte Ugglan slog Bosse, han hade med garanti ossat sonder hela hallen
Den hogt rankade kanadakinesen Shen har inte rort sina fotter mer aen in och ut i hagen
Sverige har Chippen och Pillan med sig medans Frankrike, Tyskland och England har uppemot 10 pers med sig (coacher, laekare, massorer, psykologer)

Kom igen Sverige!!


/Svennis Jr

Inga kommentarer: