onsdag 3 december 2008

Derbyseger för Hägersten

Segerregissör brukar man kalla det när det är en spelare som avgör med sin taktik och spelar en avgörande roll. Nu fanns det ingen regissör utan minst två stycken, kanske fyra eller till och med fem. Hägerstens inställning i denna match var mil från deras senaste möte jag bevittnade mot Askim. Spelare som stöttade varandra och spelare som var väl uppvärmda och taggade dessutom återfanns det ett par av Spårvägens spelare på plats för att stötta och för att kolla in bra pingis.

Morten Rasmussen inledde starkt mot Kassakon och tog ledningen mycket välförtjänt med 2-0. Dansken var riktigt bra på de halvlånga returerna och servarna. Men rumänen visade förra prov på kampvilja man knappt sett sedan förra säsongen. Tredje och fjärde set enkelt till rumänen och de tretton bollar dansken fick ihop var absolut i överkant. Skilje blev stenhårt men en kort retur och en missad attack från dansken gav Kassakon matchen och Hägersten ledningen.

Strax efter denna match så lyckades Martin Singh vända underläge mot Harald Andersson till vinst. Singh var den klart bättre över fyra set men slarvade bort det tredje som på så sätt höll på att kosta honom matchen. Bra backhandspel från bägge spelarna var signumet i denna match men Martin var iskall på slutbollarna och avgjorde rättvist även om det var stenhårt.

15-åringarna Tran och Aguirre möttes i nästa match och där tog Tran kommandot direkt med 9-4 men den unge paraguyanen gav inte tappt utan kämpade sig kvar i setet med en klar och tydlig taktik som bar frukt och till sist även setvinsten. Aguirre lyckades låsa Tran och det Tran fick leva på var att få in ett gäng backhand men inställningen och taktiken var bättre från Aguirres håll och han gav Ängby ledningen med 2-1 efter 3-0 på Tran.

Jamie Lindqvist spelade två jämna set mot Gustaf Ericson där har förlorade ett men efter det setet förlorade han bara fem bollar på de två sista seten. Jamies forehandslägg var stabil och säker denna dag och då blir det tufft för Gurra som dessutom inte hade mest turbollar i hallen denna dag. En rättvis seger för lindqvist och 2-2 i lagmatchen.

Efter pausen kom Cazacu ut och vann även han över Gustaf. De två har tränat en del ihop och Ericson var tvungen att spela riktigt bra för att ens vara i närheten av Cazacu. Rumänen hade dessutom ett par riktiga flytbollar när det var som jämnast och att Ericson behöll humöret efter dessa poäng emot sig är värt en eloge. 3-0 till Kassakon och 3-2 till Hägersten.

Jamie startade i ett högt tempo och då hänger inte Rasmussen med helt enkelt. Rasmussen grottar in bollen men Jamies bollträff och ökade träningsdos var för stark och två av de tre vinstseten var stora för Hägerstenspelaren. Vid ledning 2-1 och 10-9 så missade Jamie serven på sin första matchboll men till skillnad från tidigare säsonger på sistone så var Jamie fokuserad och riktgt bra på slutbollarna. 14-12 i fjärde set gav Jamie hans fjärde raka seger i superettan och dessutom 4-2 till Hägersten som med det kopplade grepp på sin antagonist från Stockholms västra förorter.

Andrabordets tur att spela och minst en sger för Ängby var ett måste för att matchen skulle fortsätta till dubblar och det verkade inte omöjligt på förhand då Ängbyspelarna faktiskt vunnit sina matcher i den första omgången.

Aguirre gick ut mot Andersson och det blev en väldigt jämn tillställning som avgjordes till stor del i tredje set när spelarna vunnit varsitt set och ställningen var 12-12. Turbollarna avlöste varandra och då snackar vi otagbara nätrullare och bollar som bara snuddade kanten. De flesta av dessa bollar till Andersson och på så sätt ledningen med 2-1 i set. I fjärde set blev det lika jämnt och med Harald som vinnare igen. 3-1 till Andersson och alla seten avgjordes med två bollar.

Tran mot Singh var efter första omgången skulle bli en ganska klar seger för Singh tyckte många, de minns dock inte kvartsfinalen på DM förra året när Tran krossade Singh. Tran spelade bättre i denna match och visade prov på lite kämpaglöd och vann matchen i skilje efter en fin avslutning med 11-6.

4 kommentarer:

Anonym sa...

em mycket jämn match som kunde ha gått betydligt hårdare än slutsiffrorna vissar. jamie vissar gammal form och då blir vi farliga!
sen att a-laget sluter upp och hejar fram oss kan ju inte skada!

Anonym sa...

Caddie-varning Max!!!

max sa...

6-6 i kvot På jamie... farligt värre. Jag som redan har en varselväst med Team Ansbro och Caddie upptryckt till honom.

Anonym sa...

Caddie vadet är nog en bra morot för Jamie.

Svesse