fredag 29 maj 2009

Allvarliga ämnen

Senare idag så kommer jag att skriva om ett par allvarliga ämnen.

När jag skrev ett inlägg härom dagen med en stilla undran så tog det lite fart på diskussioner som hållt på fram och tillbaka under en längre tid.

Jag får samtal, mail och kommentarer som undrar och ibland ifrågasätter hur det går till med vissa processer och inom vissa instanser inom svensk bordtennis. Det nedan är sådant som jag pratar med många personer runt om i hela landet om och inte bara mina egna funderingar.

RIGet- Är det bra eller dåligt? Vad är bra och vad är dåligt?

Förbundskaptenerna- Är det rätt personer? Vad är det för kriterier för att bli förbundskapten?

Landslagen- Hur ser framgångsplanen ut? Vilka satsar man på? Hur set uttagningskriterierna ut för att komma med i landslaget?

Styrelsen- Hur ser visionen och hur ska man uppnå den är en sak som många vill veta men framförallt vill dom veta vad de enskilda styrelsemedlemmarna har för kompetens för att vi ska uppnå dessa visioner och mål.

Jag kommer inte att kunna författa detta som ett enda inlägg men jag hoppas att diskussionen om dessa områden kan vara det som är intressant. Så börja redan nu att vässa pennan och ställ era frågeställningar här i kommentarsfältet så tar vi med oss dom in i diskussionen senare. Om det är något annat område inom samma ämne som ni vill ha med så kör det med.

31 kommentarer:

Anonym sa...

Bra frågor att ta upp Max. Alla punkter behöver ses över. Rensa upp i hela SBTF.

"Börja om från början...Börja om på nytt"
Sven-Ingvars

Anonym sa...

Jag tycker att förbundskaptenerna just nu är bra, på damsidan är jag inte så intresserad, men på herr och herrjr sidan är det bra.

Ekan för med sig en respekt till de yngre i landslaget som är svår att få tag i. Sedan om han är bra som ledare vet jag ej, verkar nästan för ödmjuk

På junior sidan är det nu en förbundskapten som spelare bör ha en stor respekt till, och har gort ett utmärkt jobb hittills.

/Mike från tynnered

Anonym sa...

Diskussionen är självklart intressant men går den riktigt att tas på allvar i detta forum om den ska föras anonymt?

max sa...

Möjligheten att ventilera och dela med sig finns ingen annanstans och att kunna vara anonym gör att folk vågar vara ärligare då de inte kan få skit för det senare.

Jag tar alltid med mig det som skrivs på bloggen i framtida diskussioner. Tex med Von Scheele, Anders Johansson, Thunström mfl.

Jag har pratat med David Gustafsson om en intervju angående dataranking så den kommer att köras längre fram.

Jag kommer även väldigt snart att han en intervju med TTEX angående deras verksamhet.

Dessutom skickade jag bara ett par minuter sedan en fråga till Pernilla Andersson om en intervju för bloggens räkning.

Därför kan jag tycka att det som skrivs i detta forum har sitt berättigande då det kan leda till mer seriösa diskussioner längre fram.

Anonym sa...

Kul att du tar tag i detta Max!!!!!
Äntligen någon som vågar.
Tycker att de du själv kommit på såg bra ut. Bara att köra!

Lycka till

Anonym sa...

va e de för fel på riget?

Anonym sa...

Vem e fyra i carlstad? lundeteg xD?

Snusmumrik sa...

En sak som inte tagits upp men som ni kanske inte ser som som allvarligt.
Slappheten och fegheten inom SVBTF att inte tilldömma straff ens vid solklara fall . Hur blev det med K-Å Fäldt straff ? Magoos straff ? Alla vars raketar beslagtogs pga nylimning ? Sitter det rätt folk på rätt platser ?

max sa...

johan lundström är fyra i cbtk.

Anonym sa...

Att du tar upp rigetfrågan är intressant.

Med tanke på att både axelkvist och jon persson kommer därifrån säger väl allt gällande att RIGet är ett utmärkt ställe att få fram duktiga ungdomar på.

Om det finns något man ska lägga pengarna på innom svensk bordtennis måste det ju vara att få fram nya unga spelare, och på senare år har det ju visat sig att RIGet varit det bästa stllet att göra just detta på.

Anonym sa...

Vilka var det som var tränare åt Axelqvist och Persson då på riget? Vilka är tränare där nu? Är det samma tränare som är kvar där nu elr?

Kinski sa...

Bra intiativ Max, ser fram emot läsningen, även om jag misstänker att nepotismens fula anletsdrag kommer att få tillfälle att "blomma ut"

Anonym sa...

De tränare som är där nu jobbar med de spelarna som är där nu. Resultaten i år på SM visar att de jobbar åt rätt håll tycker jag.

Sju SM guld om jag inte räknar fel är otroligt bra sedan kan man säga att ja ja det var Malin P och Mattias k som tog ett antal men var otroligt imponerande hur i stort sett alla spelare som tränar på riget presterade.

Nästa sak som jag hört är att det ligger fel i Sverige, var fn skall det då ligga? Kommunen skjuter till massor av pengar till svensk pingis klart det skall ligga där då. På tjejsidan finns det idag inga allternativ men det var på killsidan som de visade framfötterna allra mest så varför gnäller folk på riget?

När jag pratat med tränare eller spelare som är där och de får höra att folk gnäller om riget undrar det vilka för under åren är det knappt en ledare som varit där och tittat. Skäms på er som gnäller utan att ha tagit reda vad som händer där.

Hälsningar Urban

Anonym sa...

Om man tittar på utagningen till svenskas sommarläger 93-95 har svenska valt att satsa på de tjejer som valt att gå på riget istället för bättre tjejer som valt att lägga satsningen på hemmaplan!
Rätt eller fel??

Anonym sa...

Intressant att bara för att man frågar vad är bra, vad är dåligt med Riget så tar man förgivet att det är kritik:)

Dagge sa...

Svensk pingis måste breddas i toppen! SBTF måste agera för att de 10-20 bästa i varje åldersklass kommer ut och får möta internationellt motstånd. Det har vi inte råd med säger någon från förbundet. Vad jag menar är att det kanske räcker med några sådana tävlingar som inte behöver bli så jättedyra och att man löser finansieringen tillsammans med klubbarna. Detta har man inte försökt ännu vad jag vet. Det är viktigt att förbundet agerar för att bredda eliten, vilket kan skapa mer konkurrens, mer motivation och en större klubbförståelse för var elitnivån ligger internationellt. På så sätt kan vi få en bättre svensk nivå.

Anonym sa...

jämför eslövs med rigets kolla olika saker. För eslöv borde bli riksgymnasium

Anonym sa...

eslöv är ju absolut ingenting jämfört med riget, alla har väl misslyckats i eslöv?

Anonym sa...

Att spelare från RIGet tar många SM-guld visar ju bara att de bästa i Sverige går där. Inte att verksamheten är kanon.

Därmed har jag inte sagt att den inte är det. Bara att den parametern inte är så intressant

Anonym sa...

Håller med "Dagge"! Måste bredda toppen i alla åldersklasser. Alla utvecklas i olika takt. Synd att så få ungdomar får chansen till att åka på landslagsläger där man får mäta sig med de bästa. Träffa duktiga och erfarna tränare som kan ge tekniska & taktiska tips att ta med sig hem till den vardagliga träningen. Det tror sjutton det att man har missat massor med talanger genom att bara "satsa" på ett fåtal. Tror också att det är en anledning till att man slutar eller varvar ner.

Gertrud sa...

Kollade resultaten på SM Eslöv grabbarna la flera av dem mot rigare. Om man resonerar då som personen innan skall man byta först Eslöv sedan Köping nästa år Stockholm Och sedan Söderhamn eller hur menade du? Sedan tror jag som inlägget innan att om Eslöv skickar in lika mycket pengar till svensk pingis som de gör i Köping så inga problem tycker jag.

Gertrud sa...

Dagge som det ser ut idag har vi en bra satsning på de bästa. Under massor av år var det upp i stort sett till varje spelare att åka ut på vilka tävlingar som helst. Är nu på slutet som FK valt att strama till det för var alldeles för många som inte skulle bära tröjan som kom ut enligt dem.

Anonym sa...

Skräll i Polska juniormästerskapen. Daniela Moskovits slog Ungerska Kristian Ambrus rankad 2:a i Europa i lagtävlingen.

Svesse

Anonym sa...

Köping är bra det håller jag med om. men alldeles för många spelare som börjar där slutar med pingis vilket inte är bra. Ett problem de bör se över.

Dagge sa...

Vet inte vad Getrud menar med att vi har en bra satsning och att tidigare kunde vem som helst åka och nu att FK vill att vissa ska inte bära tröjan.
Vad jag menade var att SBTF skulle engagera sig i att bredda toppen, dvs inte vilka som helst. Har inte sett att man har en sådan uttagning där man tydligt hjälper spelare i toppskiktet att få ytterligare internationell syn på spelet. Ofta stannar svenska spelarnas utveckling av när de närmar sig toppen som det är nu. Med en liten bredd (enbart landslagsuttagna) bland kadetter och juniorer och ett begränsat ekonomitänk får vi heller inte tillräckligt urval bland de seniorer vi får fram.
Vilka som ska få eller inte få bära tröjan är en naiv debatt. Vi ska väl inte utbilda modeller utan bra spelare, eller hur?

Gertrud sa...

Det jag menade att för några år sedan åkte mer spelare på tävlingar utomlands och FK tyckte inte att det gav resultat utan var negativt för svensk pingis. Rätt eller fel vet inte jag men det var så det var förr. Den som fortsatt åka är Nisse S med Ängby på alla möjliga tävlingar och det enda man kan hitta där att det inte hjälpt dem att få fram någon stjärna ännu. Sedan tror jag själv att rätt spelare på rätt tävling är det viktigaste.

Anonym sa...

Lägg RIGet i göteborg!!!!

En stad som vill frammåt med pingisen!

(tidigare nämnt också som pingisens nya huvudstad)

Anonym sa...

Vad har K-Å fäldt och Magoo gjort för att dom skall straffas?

Anonym sa...

"Bra intiativ Max"
Heter det inte intiativ?
Är det möjligt att den gode Kinske stavat fel?

Anonym sa...

Vad har K-Å fäldt och Magoo gjort för att dom skall straffas?

Svar: Magoo fuskade och använde gamla förbjudna friktionslösa nabbar?

Anonym sa...

initiativ heter det väl?