onsdag 20 maj 2009

Fortfarande inget nytt

Här är de senaste mailen mellan mig och Westling angående icke eu-medborgare i div 1 och lägre. Senaste mailet från Westling kom i lördags.

Hej igen,

Har just talat med Bengt samt studerat förslaget till seriebestämmelser för
säsongen 2009/2010 och konstaterar att i seriespel lägre än Superettan kan
ett valfritt antal utländska medborgare medverka oavsett från vilket land de
kommer.

Har inte tillgång till bakgrundsmaterial där jag nu befinner mig men skall gå
igenom detta i början av nästa vecka innan regelverket beslutas i styrelsen.

Hälsningar
Hans


*


Hej Hans!

Skulle verkligen be er tänka igenom detta ett varv till.

Om regeln om valfritt antal utländska spelare skulle bli verklighet så lämnar det öppet för att värva utan konsekvens och utan tanke på svensk pingis ungdoms möjligheter att få spela på en hög nivå.

Ängby kan nästa år komma att spela med två koreaner, en paraguyan och en colombian, med tre 91:or (Linderoth, Ekdahl, Berglund) på bänken (Tillägg som inte stod med i mitt mail: inte säkert att de gör det). Hur ser det ut för svensk pingis utveckling?


Motionen syftade till att det inte skulle vara möjligt att spela med ett stort antal försvenskade utländska spelare, eu-reglerna kan vi inte göra något åt men vi kan i regelverket låta regeln om försvenskning kvarstå för div 1 och lägre. Detta skulle innebära att man i superettan och högre kan spela med högst en icke eu-medborgare medan i lägre serier hur många som helst så till vida att de har varit i Sverige under minst tre år. PÅ detta sätt når man det bästa av många världar.

1. Man följer alla regler för eu-medborgare rent legalt.
2. Elitklubbarna innehåller i större grad svenska spelare alternativt medborgare från EU.
3. Föreningar med utländska men försvenskade spelare får spela upp till superettan (elitnivå) i vilket antal som helst, tex som för invandrarförenigar.
4. Man slipper allt vad det gäller ihopvärvningar av en mängd spelare från andra länder på bekostnad av svenska ungdomspelare.

Jag hoppas verkligen att regeltexten om de lägre texterna kvarstår. Delegaterna på årsmötet tog bara ställning till de högre serierna och det är inte speciellt konstigt.

Om regelverket kvarstår för div 1 med förändringen angående superettan och pingisligan så är motionens syfte uppnått utan förändring för de lägre serierna. En förändring för de lägre serierna har inte föreslagits och regeln bör därefter inte förändras.

Hoppas verkligen att detta är något som ni tar in i beaktning i beslutet av regelverket för kommande säsong.

Mvh
Max

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas att SvBTF fixar till detta då det som Max skriver inte är en bra regel för de svenska juniorerna att man kan ha laget fullt av utländska spelare. Det gynnar inte svensk pingis förutom att i träningssituation i föreningen bidrar de till att höja nivån. /Fladder