tisdag 12 maj 2009

CL final

Häromdagen så spelades det final i CL och det med svenskt innehåll. Inte för att SBTF verkar bry sig om dne största klubblagstävlingen i europa eftersom inte en rad har skrivits om det på deras sida. En svensk spelare och en svensk tränare borde kanske uppmärksammas lite grann tycker man väl?

Så här glada var svenskarna efter att PG avgjort semifinalen med sin vinst över Kreanga

Finalen som är heltysk med tyska landslaget (Boll, Ovtcharov, Süss, ) på den ena sidan i Düsseldorf och Ochsenhausen (Crisan, Chuang, Apolonia, PG) på andra sidan.

Första matchen spelades i Düsseldorf och där ställde hemmalaget upp med Timo Boll direkt som är tillbaka från skadan som hindrade honom från spel i VM. Motståndare var Crisan och det är ingen lätt match för Boll då Crisan är den enda europé som har pluskvot på Boll. Nu visade det sig till sist så att Boll var den starkare och tysken vann med klara 3-1.

1-0 till Düsseldorf

Nästa match Ovtcharov och Chuang som hittills är obesegrad i CL-slutspelet. Det tredje setet blev extra viktigt då ställningen var 1-1 i set och till sist vanns av taiwanesen med 18-16 som sedan vann hela matchen och utjämnade matchen.

1-1

PG fick stå över och det förmodligen med anledning av att Süss krossade PG senast när de möttes på Pro Tour samt att Apolonia varit i storform på sistone. Süss drog dock det längsta strået och vände underläge 0-2 till vinst 3-2. Fördel Düsseldorf!

2-1 till Düsseldorf

Men nu klev Chuang in igen och den här gången mot Timo Boll. Än en gång visade sig Chuang var den bästa i de långa seten och taiwanesen från Ochsenhausen grundlade segern redan när han vann första set med 19-17. Till sist så slutade matchen 3-1 till Chuang.

2-2

Avgörande match mellan Ovtcharov och Crisan, Denna Crisan som nästan alltid förlorar mot Ovtcharov och som inte vunnit en enda match i slutspelet i år. All kort i kortleken för Ovtcharov men den unge tysken missade ändå. 11-3 i första men sedan tog det slut. 8-11, 12-14 och slutsligen hela 2-11 och Adrian Crisan hade för bara anfa gången besegrat Dima Ovtcharov.

2-3 till Ochsenhausen!

Nästa match spelas hemma hos Ochsenhausen den 17/5 och då kanske någon mer än jag är intresserad av hur det går.

5 kommentarer:

Anonym sa...

inte bara du som e intresserad.....

max sa...

jag håller på med en intervju med anders johansson nu.. den kommer längre fram men innan nästa final ska jag stämma av med honom om hans tankar.

Anonym sa...

http://www.svenskbordtennis.com/t1.aspx?p=96388&x=1&a=1167679

Gertrud sa...

Max det är bra att du jagar på SBTF om deras hemsida, som den ansvariga borde se till att ta bort den som jobbar med sidan och få till något som fungerar.

max sa...

anonym 16.18,
tack för länken men den säger bara att Ochsenhausen är klara för final inte att de vann den första finalen. Det inägget är dessutom över tre veckor gammalt.