torsdag 21 maj 2009

Commonwealth Championships

Commonwealth är ett samfund av de forna brittiska kolonierna/besittningarna och de länderna spelar nu ett mästerskap i Glasgow med hemmasonen Gavin Rumgay som största hopp och frontfigur.


Det här verkar vara de forna brittiska samväldets "nordiska mästerskap". Kul att lite större nationer hjälper till att få mindre pingisnationer at få upp intresset. 20 nationer och över 300 deltagare

ITTF berättar hur han knackar på dörren till framgång ute på Pro Tour och på VM och att han på hemmamark i Skottland kommer öppna upp den helt på välkomnande sätt för de besökande länderna. Pretantiöst så det skriker om det men jag gillar det ändå. Naivitet är ofta lite gulligt.

I lagtävlingen så skulle jag bli oerhört förvänad om inte Singapore vinner då de kommer med ett riktigt bra lag Gao Ning, Yang Zi, Pang och Cai.

Tävlingen verkar gå till som så att det först spelas ett gruppspel där ettan och tvåan i gruppen går till ett nytt gruppspel där sedan gruppvinnarna möts i final. De andra lagen delas också in i grupper för att sedan avsluta med en placeringsmatch.

Grupp A
Singapore vann gruppen enkelt efter tre raka 3-0 vinster över Skottland, Cypern och Malta. Skottland kom tvåa i gruppen. Cypern grupptrea och Malta sist utan setvinst, Micallef tog 29 bollar på 9 set.

Grupp B
Indien vann som väntat denna grupp. Grupptvåa Sydafrika med föredetta Söderhamnsspelaren Luke Abrahams i laget. Malaysia, Mayritius och Isle of Man var inte lika lyckosamma resultatmässigt och nivåskillnaden mellan spelarna är skrämmande.

Grupp C
England vann denna grupp före Wales och det var i deras inbördes möte som enda matchförlusten kom då Robertson slog Rushton. Drinkhall leder laget med Knight, Reed och Rushton bakom sig. Nord-Irland och Guernsey trea respektive fyra i gruppen.

Grupp D
Canada lyckades vinna gruppen efter en stenhård 3-2 vinst över Australien med William Henzell i laget. Willie vann en men förlorade en och med det så hamnade Australien på andraplats i gruppen. Nya Zealand och Jersey trea och fyra i gruppen.

Pradeeban Peter-Paul med en vinst och en förlust mot Australien för sitt Kanada

Idag fortsätter gruppspelet:

Mens Team Group E (Singapore, Canada, Wales and South Africa)

Mens Team Group F (India, England, Australia, Mand Scotland)

Mens Team Group G (Cyprus, Malaysia, Northern Ireland and New Zealand)

Mens Team Group H (Jersey, Guernsey, Mauritius, Malta and Isle of Man)

Bilderna är tagna från ITTFs hemsida.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ko Lai Chak...brukar lira för Hongkong....vilka inte är med...

max sa...

Bra att ni är på hugget.

Olof sa...

Max,
Jag tycker att det hade varit roligt om du la upp en omröstning om hurvida Söderhamns farmalag kan behålla namnet Nortull eller inte.

Alternativ kan t.ex. vara:
*Jag bryr mig inte
*Skandal, dom måste byta
*Dom får heta vad dom vill

Bara exempel.
Hade varit intressant att veta vad pingis-sverige tycker om detta.

MVH Olof

Anonym sa...

Mattias karlsson är skadad igen förmodlingen ingen EM!

Anonym sa...

Mattiask K alvarligt skadad, kört!

Anonym sa...

Mattias karlsson måste bli frisk Sverige behöver han på EM! Max kan du ta reda på mer?

max sa...

Håller på kolla upp.

Tydligen så är det foten igen och ganskla allvarligt.

Anonym sa...

matte har kapacitet för EM guldet ifall han blir hel och hinner träna ikapp.. vila 6veckor dock =/

Anonym sa...

Söderhamns största område heter norrtull och darför heter dem det släpp det bara ?

Anonym sa...

anonym 18:15 nej vi vill inte släppa de. däremot vill vi att du slutar gnälla

Anonym sa...

Matte K troligen gamla skadan som gått upp. Skall på ett andra test på måndag hos SOK. Troligen 4-6 veckor vila. Förbannat synd om Matte.