fredag 8 maj 2009

GP slutspelet

I helgen så spelas GP-slutspelet i Vällingbyhallen med Ängby som arrangör.

Jag kommer nog att försöka kolla in tävlingen på söndag och hoppas då på bra matcher.

P12 har jag inte sett så mycket av tidigare så det ska jag kolla in lite extra annars är det som vanligt de äldsta klasserna som är mest intressanta.

HJ17 och HJ20 blir speciellt intressanta även om det finns många intressanta matcher även i P14.

P12
Känner bara till Stockholmarna samt Lindblad vågar inte tippa egentligen men då Benny Feng har mest poäng och är en duktig lirare så får han mitt segertips. Närmsta utmanare är Lindblad som även han precis som Feng kom till semifinal på SM.

P14
Franzén har överlägset mest poäng och nu får jag chansen att för första gången se honom i Halmstadströjan. Franzén bytte ju klubb i vintras från Falkenberg till Halmstad. Många duktiga utmanare på plats. Hagberg och Georgsson var precis som Franzén i kvarten på SM för P15 och utmanar om de finaste platserna. Görman, hellman och Nilsson är vad man på travspråk kallar Dark horses.

HJ17
Spontant så tycker jag att när man ser startfältet att man kan urskilja tre spelare som håller en liten högre klass än de andra. Kristian Karlsson, Marcello Aguirre och Harald Andersson. Jag ska givetvis kolla in "miljonenvinnaren" Simon Andersson och vinnaren av PAMA-09 Adam Andersson.

Kristian är en toppspelare i europa i denna klass och får ses som favorit från mitt håll.

HJ20
Här har vi elefantklassen! De äldsta och de bästa spelarna! The big guns! Skarpskyttarna! Pingissveriges-SWOT.

Sondell har flest poäng och med den säsongen i ryggen så räknar jag honom som favorit. Många spelare som i sina bästa stunder är fantastiskt bra och jag ser fram emot de tuffa matcherna som kommer. En stor del av spelarna har i år spelat i Elitserien eller i superettan och det med ganska stor framgång dessutom.

Ojakangas som inte blir kvar i Mariedal är på plats. Översjö som slåss för en plats i juniorlandslaget igen är även han på plats. Simon Arvidsson som höll på att slå Sondell på SM är också i Vällingbyhallen och möts där upp av en föredetta lagkamrat och en blivande lagkamrat, Bergman och Lundström.

Sandell som ska spela utomlands i Tyskland är där precis som den gamle vännen och antagonisten Martin Singh. Sveriges näst bästa femtonåring Tran ska försöka göra livet surt för de äldre killarna. Viktor Fredriksson från Kvarnby kan inte utmana om segern men det ska bli kul att se honom lira det är inte så ofta jag ser killarna från södra Sverige så det gäller att passa på. Linus Brännström och Juan Restrepo är även de på plats.

En härlig tävling på gång där jag tror att Sondell vinner.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Alexander Franzén har just lämnat återbud.

Svesse

Anonym sa...

Ärtemark har tackat nej till Superettan enligt listan på förbundets hemsida.

max sa...

anonym 11.22
Det har vi pratat om ett tag.. mölndal ersätter.

Anonym sa...

sing har lämnat återbud

nisse

Anonym sa...

ska inte Markus o calle från linné vara med p12?

Anonym sa...

vem är svesse?

Henrik J sa...

Calle och Marcus laddar för JSM på hemmaplan med GBTFs forum med Erik Lind och träning.

Anonym sa...

Svesse är väl ledare i Spårvägen...

Anonym sa...

hur går det i gp just nu ?!

Anonym sa...

var kan man hitta resultat från gp-slutspelet?

Anonym sa...

Resultaten finns på: http://www4.idrottonline.se/templates/PageWide.aspx?id=295689