lördag 23 maj 2009

Commonwealth Championships

Singapore vann som väntat sin grupp utan problem även om Yang Zi pressades till ett skiljeset av Adam Robertson (ni vet han som precis som He Haijin måste nudda bordskanten med vänsterhanden innan motståndaren servar). Singapore vann alla sina matcher med 3-0 och vann som sagt gruppen. Grupptvåa blev Wales efter komfortabla vinster över Kanada och Sydafrika. I jumbomatchen så besegrade Kanada enkelt Sydafrika.

Finalmotståndare blev Indien som i en rysarmatch besegrade England med 3-2. Paul Drinkhall var den som höll den imperialistiska fanan högst i det engelska laget och vann sina matcher utan problem. Först så besegrade han Saha med 3-0 vilket inte så konstigt men efter det så mötte han Achanta som absolut inte är en dålig spelare på något sätt, rankad som nummer 72 i världen. Fråga Drinkhall om han brydde sig, 15 bollar släppte engelsmannen till indiern och det var ren och skär utklassning. Men detta räckte inte som sagt då Reed förlorade bägge sina matcher i skiljeset och när dessförrinnan Rushton hade förlorat så var segern och finalplatsen vikt för Indien. Skottland vann sedan över Australien (utan Henzell) med 3-2 för att ta tredjeplatsen i gruppen.

Dags för Final!

I finalen så fick Singapore för första gången känna på att förlora en match. Idiens Achanta lyckades besegra Yang Zi med 11-8 i skilje och med det pressa fram två matcher ur tävlingens suverän, Gao Ning. Gao Ning vann bägge sina matcher och med det ledde han Singapore till vinst i Commonwealth Championships lagtävling, jag tror att han tar singeltävlingen med.

1 kommentar:

Anonym sa...

Saha har spelat i Östersund, eventullt också i Linköping?