lördag 23 maj 2009

Six nations

A seven nation army couldn't hold me back..

I sex-nationers så började Sverige att spela mot Danmark och där slutade det 5-5 efter att bland annat Olovsson och Jin tagit två var för Sverige B. Sebastian Haack för Danmark vann över Wemmert. Kim Nilsson förlörade bägge sina matcher. Oavgjort får ses som en OK premiär men inte mer.

I nästa möte så väntade England och där tycker jag att man ska förvänta sig en svensk vinst och så blev det också. 6-4 efter att återigen Sverige B visat framfötterna. Jin med två plus dubbel plus att Olovsson vann en singel gav 4-1. För Sverige A så tog Wemmert två men Nilsson förlorade sina igen. Wemmert/Nilsson förlorade också sin dubbel och totalvinsten för Sverige blev alltså 6-4.

I den tredje lagmatchen väntade Holland och då hade Sverige omdisponerat i laget och bytt plats på Nilsson och Jin. Jin för förstalaget alltså men där blev det tuffare och två förluster inkasserades direkt, Wemmert däremot visade återigen framfötterna och vann bägge sina bland annat över Hageraats som besegrat dansken Haack tidigare. Wemmert/Nilsson vann sin dubbel för förstalaget men där tog det roliga slut och för andralaget kom det bara förluster 0-5 och totalt 3-7, oroande om Holland har bättre bredd än Sverige.

Fjärde matchen spelades mot Frankrike och där vann Sverige vilket var skönt att se. Förstalaget vann sin match med 4-1 efter att Nilsson återigen tagit plats i Sverige A och faktiskt vunnit sina första två matcher i denna turnering. Sverige B hade det tuffare och förlorade sin match i matchen med 2-3 efter att lillebror (bara 13 år) spöat både Jin och Olovsson i raka set.

I den sista lagmatchen för dagen väntade Tyskland och den slutade oavgjort men inga resultat har jag ännu kunnat finna, länk till dom om det finns tack.

SVERIGE A - matchkvoterna (10-10)
7-1 Albin Wemmert, IFK Falköping BTK
2-4 Kim Nilsson, KFUM Kristianstads BTK
0-2 Jimmy Jin, Söderhamns UIF

Dubbel
1-2 Nilsson/Wemmert
0-1 Jin/Wemmert

SVERIGE B - matchkvoterna (11-9)
5-1 Jimmy Jin, Söderhamns UIF
4-4 Marcus Olovsson, BTK Linné
0-2 Kim Nilsson, KFUM Kristianstads BTK

Dubbel
2-1 Jin/Olovsson
0-1 Nilsson/Olovsson

7 kommentarer:

Anonym sa...

var det möjligen så att olovsson ossade högst och mest i hallen och wemmert minst??

inte för att jag har något emot ossningar, utan tvärtom!

Anonym sa...

Var e Franzén? Är inte han given i landslaget?

Anonym sa...

denna uttagning är faktiskt helt obegriplig. Verkar som att dom inte vill vinna

Anonym sa...

vilka ska dom ta med då om de vill vinna?

Anonym sa...

håller med dig att uttagningen är skum...

Anonym sa...

vad fan gör olovsson med i en tävling för 94or när han är 96?

Anonym sa...

Det tär på psyket när folk ossar livet... jag tkr att SBTF bör förbjuda ossar.