söndag 24 maj 2009

Düsseldorf vs Ochsenhausen

Repris på CL-finalen alltså och chansen/hoppet att en svensk ska vinna en fin lagtitel kvarstår.

Düsseldorf fann första mötet mot Fulda med 3-0 och det andra mötet idag med 3-2. som jag redan berättat så var avancemanget redan klart i och med att det blev 3-0 i den första matchen då Düsseldorf vann ligan och det är ligaplacering som avgör vem som vinner vid lika matchställnig efter två möten.
Dagens match bjöd på en av de märkligaste avslutningarna jag någonsin sett. Det var i matchen mellan Robert Svensson och Christian Süss. Robban har erkänt svårt för tysken och när han förlorade det tredje setet och låg under med 2-1 i set så trodde jag nog att det var kört för honom. Süss fick en smakstart och Robban spelade stelt och dåligt och snart var det matchbollar för Süss, 10-4.

Då hände något.

Robban slappnade av och började lugnt och metodiskt dra in bollen. Hårt ibland och med perfekt riktning allt som oftast. Poängen trillade in och även om Süss försökte störa med en timeout så lyckades Robban komma ikapp till 10-10 och sex räddade matchbollar. En nätrullare för tysken gav honom en sjunde matchboll men Robban räddade den med och på sin andra setboll så kvitterade han till 2-2. Sju räddade matchbollar och en mirakelvändning på gång!

I skilje set så var det jämnt fram till 4-4 men då skaffade sig Robban en lucka och gick fram i en väldig fart. Süss såg uppgiven ut och Robban jobbade sig fram till 10-5. I mitt huvud snurrade formuleringarna om bragdvändningen runt som en av Mengs servar runt i skallen.
MEN
Det hände igen. Spelaren i underläge slappnar av och chansspelar lite. Süss smashar tillbaka varenda boll som Robban drar in, helt sjuka backhands och forehandssmashar med underskruv som Robban knappt får upp racketen på och om han får det så studsar bollen bara rakt ner i egen bordshalva. Långa blickar från Robban och önskan om en timeout var påtaglig men den var redan förbrukad i andra set och nu fick spelet bara fortsätta.

10-5 blev till sist 10-12 och vinst för Süss som fick höga handklappningar av hela Düsseldorfs bänk efter en sjuk sjuk sjuk match med två galna vändningar.

I matchen efter vinner Wang Xi över Freitas och det blir dubbel som avgör matchen. Ovtcharov och Süss är starkare än Meng och Svensson och vinner därmed matchen åt Düsseldorf med 3-1 och lagmatchen slutar alltså 3-2. Düsseldorf till final.

Som jag skrev tidigare så möter Düsseldorf Ochsenhausen i final trots att matchen mellan Ochsenhausen och Frickhausen slutade med seger för Frickenhausen med 3-1.

Två möten och slutresultatet 4-4 och som jag berättat för er innebär det att Frickenhausen åker ut då de kom efter Ochsenhausen i tabllen. Setkvot eller dylikt tillämpas inte som det står på SBTFs sida idag.

Ochsenhausen mot Düsseldorf i final och den första spelas om en vecka den 31/5 och den sista finalen 7/6, nu får vi hoppas att det inte slutar med 3-0 till Düsseldorf i första matchen då den tar slut då eftersom det underläget inte går att vända, inte ens teoretiskt.

Inga kommentarer: